POSTED IN Media

Kjent rettsfilosof om Putin-intervjuet:

Den beste slaven er den som tror han er fri.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Vaken

I et innlegg på X kommenterer Eva Vlaardingerbroek, den kjente nederlandske rettsfilosofen og aktivisten for bøndenes sak i Holland og Tyskland, Tucker Carlsens intervju med president Vladimir Putin. Hun tar utgangspunkt i Putins avsløring om russisk og ukrainsk historie, som har blitt avvist i vestlig presse som et tegn på at Putin ikke er ved sine fulle fem.

«Putins 30-minutters beretning om Russlands historie var utrolig interessant, ikke bare på grunn av dens nåværende politiske relevans, men spesielt fordi den direkte fremhever det faktum at ikke en eneste vestlig leder i dag, kan gi en så detaljert historisk beretning om sin egen nasjon som Putin gjorde.

Vi i Vesten aner ikke lenger hvem vi er. Vi har ingen anelse om vår egen historie. Hvorfor skulle vi det? Det har blitt aktivt undertrykt og avvist. Faktisk er det eneste vår nåværende politiske «ledelse» er stolte av, er avvisningen av vår «bakstreverske historie». På spørsmål om hva Vesten handler om, vil de fleste gjenta en slags klisjéhistorie, om at vi har utviklet oss forbi vårt nasjonalistiske barbari til opplyste «liberale demokratiske samfunn».

Det er ironisk fordi Putin-intervjuet bekreftet på flere måter, at «liberalt demokrati» i Vesten er en illusjon. Med den nåværende presidenten i USA som unektelig er senil, kan det umulig være mer i åpenbart. Våre regjeringsledere – enn si våre stortingsrepresentanter – er faktisk ikke de som trekker i trådene, men det åpenbare faktum forårsaker ikke den forargelsen du kan forvente. De fleste spiller rett og slett med, selv om de vet at keiseren ikke har på seg noen klær.

For noen kan det være fordi de ikke vet hvor de skal begynne, eller at de er på et nivå av kognitiv dissonans at de ikke er villige til å se sannheten i øynene, men det er mange som er så hjernevasket at de faktisk ikke skjønner at de er bønder på et globalistisk sjakkbrett.

I sistnevnte tilfelle har hjernevaskingen vært så vellykket at alle som prøver å fortelle dem at de blir lurt, automatisk blir stemplet som en konspirasjonsteoretiker. Det er nesten som en immunrespons: Trusselen blir umiddelbart og automatisk lokalisert og nøytralisert. Disse bøndene (i sjakk) er de mest nyttige. Som Goethe sa: Den beste slaven er den som tror han er fri.

Tilbake til Russland-Ukraina-krigen: Du kan mislike Putin alt du vil, men det er ingen tvil om at han gjør i dette for sitt eget folk. Han kjemper i denne konflikten for Russland, og han har en klar ide om hva Russland er og hva det står for. Og det virkelige spørsmålet er hvem som egentlig opprettholder denne krigen, når CIA sto bak det ukrainske regimeskiftet i 2014, og en fredsavtale mellom Ukraina og Russland ble forhandlet fram i 2022, men ble skrinlagt i siste liten på grunn av Boris Johnsons innblanding? Er Russland virkelig den ekspansjonistiske aggressoren det har blitt utpekt for å være, eller har den russiske bjørnen bare blitt provosert for mye?

En ting er sikkert: dette var et historisk intervju, et som vil bli snakket om i mange, mange år fremover, og som forhåpentligvis vil bidra til en de-eskalering av denne konflikten.
Takk, Tucker Carlson».

Fra Vaken, publisert 10 januar 2024.
Oversatt fra engelsk. Linker og X-mending i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Orginalartikkel: Den bästa slaven är den som tror han är fri – Eva Vlaardingerbroek om Putinintervjun .

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Kazarjødene, den tyrkiske folkegruppen som adopterte jødedommen som sin religion og i dag eier kapital og kapitalkreftene i verden. De tok kontroll over frimureriet og opprettet Illuminati. De opprettet forbryterlaboratoriet USA i 1776. I dette forbryterreiret, klekket man ut kriminelle strategier for rikdom og makt. Å skape krig og våpen er penger. Å skape sykdommer og medisiner er penger, All lidelse er penger og USA er i dag arnestedet for kriger, sykdommer, nød, fattigdom og elendighet i verden.

  Man skapte Hollywod for å holde kulissene oppe om rettstaten med sitt FBI og rettsapparat. I dette laboratoriet skapte man ideologier som kommunisme, sosialisme basert på bla. den sinnsyke Karl Marxs påståtte teorier. Det var det perfekte verktøy for å skape intern uro og vold i andre land, borgerkrig. En misunnelsesdrevet sosial bevegelse.

  Sånn skapte man «revolusjonen» i Russland. Et jødisk kupp. Med opplæring og penger fra USA og med mange millioner dollar på bankkontoer i Sveits, England, USA fikk Lenin og hans forbrytere i gang borgerkrigen i Russland. USA, England og Tyskland sendte soldater til Russland for å hindre at bolsjevikene tapte. 43 av 47 folkekommisærer var jødiske. Bare kristne kirker og moskeer ble plyntret, ingen synagoger.

  Fortjenesten til bakmennen i Wall Street og City og London etter plyndringen av Russland var vanvittig lønnsomt. Når man i dag ser de samme kreftene i USA og England slakter Ukrainere. Ukraina tror dette er gode krefter som støtter dem. De glemmer Holodomor (hungersnøden) på 1930-tallet, var skapt av de samme kreftene i vest som i dag lar dem forblø i krig mot Russland.

  Svar
 • SMS’ såkalte journalister, regjering og storting er betalt for å hjernevaske, disse aller sletteste karakterer i kameraderiet svindler på aksjemarkedet, plagierer, puler, jukser med regninger. Nettopp slike vil eliten ha som talerør, de mest fordervede. Hvor mange av disse så intervjuet i sin helhet før de gikk til tastaturet og sa det de er betalt for å si?
  Folk flest, stemmekveget, vil helst bedras, heller det enn å innrømme for seg selv og andre at de er som en okse ledet med en ring gjennom nesa. En skremmende høy prosent går i undertrykkernes tjeneste. De mobber Charter-Svein; de klimabrøler og kjører el-bil; de sjikanerer gjerne russere, for putinist vil vel ingen være, for ikke å si konspirasjonsteoretiker. Sannhetresistente går de til behandling for «long covid» til de samme legene som forgiftet dem.

  Svar
  • e:
   «….såkalte journalister, regjering og storting er betalt for å hjernevaske, disse aller sletteste karakterer i kameraderiet svindler på aksjemarkedet…»

   Dagens overskrift på Nrk. :

   ‘Et kraftfullt tiltak fra Vestens side var å fryse valutareserver for godt over 3.000 milliarder kroner, tilhørende den russiske sentralbanken. ‘
   nrk.no/ytring/den-russiske-krigsokonomien-gar-for-fullt-1.16768591

   Dette kalles å STJELE.
   Ikke et ’tiltak’.

   Men vi er langt inne i et Orwelsk helvete nå. Og kan nok vente oss mye rar fordreining i politiske ‘nyheter’ i media framover.

   I Norge har vi jo vært vant med dette en tid.
   Og innbyggernes strømpriser blir ‘støttet’ av AP/Sp.
   – Ved at innbyggerne får tilbake LITT av det som samme myndigheter har stjålet via nye mafia-avgifter.

   Og (bolig-) rentene blir satt opp.
   – For at prisene ikke skal stige. 😉

   Snart er det utdeling av Nobels Fredspris i Norge. En kostbar teaterforestilling.
   Men som nok blir finansiert ved økt våpensalg fra Norge, så det går sikkert greit økonomisk.

   ‘Krigsindustrien, den nye olja.
   Uten fiender ble eksporten av krigsmateriell desimert, og hele industrien sto på vaklende føtter. Freden truet igjen. USAs invasjon i Irak i 1991 ga inntekter, men det ble ikke skikkelig fart i omsetningen før vi gikk ut i striden mot terror – en vanskelig definerbar størrelse, men som gir enorm omsetning i krigsindustrien.
   …Da Roger Ingebrigtsen (AP) var statssekretær i Forsvarsdepartementet, sa han at norsk våpenindustri styrker troen på at Norge kan overleve også etter at oljen er slutt. ‘
   dagbladet.no/kultur/krigsindustrien-er-den-nye-olja/70295356

   ‘Gjennom sitt eget investeringsselskap har ektemannen til Anniken Huitfeldt (Ap) handlet aksjer i våpenprodusenten Kongsberg Gruppen – mens hun har vært utenriksminister. ‘
   nrk.no/norge/huitfeldt_-_-jeg-er-lei-meg-1.16535725

   ‘Trump og hans utfordrere går til valg på Ukraina-brems. Statsminister Jonas Gahr Støre minner om at USAs bidrag er helt nødvendig.’
   dagbladet.no/nyheter/advarer-helt-avgjorende/80245817

   «For noen kan det være fordi de ikke vet hvor de skal begynne, eller at de er på et nivå av kognitiv dissonans at de ikke er villige til å se sannheten i øynene, men det er mange som er så hjernevasket at de faktisk ikke skjønner at de er bønder på et globalistisk sjakkbrett.»

   Svar
   • Jeg tror mye kan skje i 2024, at mange regjeringer vil falle. En effektiv greie vil være hvis noe RIKTIG GRISETE i de «høyestes» kretser i Norge blir avdekket, og de rikeste i verden er jo som kjent kåte på de yngste.
    PizzaGate Grandiosa f.eks.?
    Utøya avslørt som inside job?
    Norge hovedmedskyldig i nordstream?
    Plandemien utbrettet, Ernas hemmeligheter på bordet?
    Noe rystende som rammer alle råtne samfunnsinstitusjoner, så nordmenn får sjokk!!!!
    Nordmenn er treige til å våkne, de må veltes ut av godstolen: siste mann ut Kari og Knut.

 • I Spania akkurat nå går det heftig for seg, politiet har ikke sjangs å sperre så mange bønder; det går heftig for seg; de river ned sperrebånd og stormer fram.. Og politiet, tyrannens lakeier, hates stadig mer, som de fortjener.

  Svar
 • wasan Totland
  22 februar 2024 22:43

  Bøndene har ikke noe valg. De støttes av stadig flere. Det er være eller ikke være. Samtidig begynner bønden å forstå at deres egne organisasjoner er kuppa og ikke lenger jobber for dem. Det ser vi også her i landet. Snart kan vi regne med at bøndene også her starter egne matbutikker av litt større format.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Den store svindelen:

Uten PCR-testen hadde det ikke vært en covid-pandemi.

Forrige innlegg

Dobbeltmoral kalles slikt.

Til forskjell fra Russland slipper Israel unna.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.