POSTED IN Klima

Hva skal til for å kjøle ned planeten?

Forskere prøver ut risikofylte luft- og vanneksperimenter i håp om å stoppe global oppvarming.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Tyler Durden

Forskere som er desperate etter å stoppe eller reversere klimaendringene, dumper kjemikalier i havet og sprøyter saltvann i luften. Hva kan gå galt?

Wall Street Journal rapporterer om at forskere tyr til løsninger som før var utenkbare for å kjøle ned planaten vår. Dumpe kjemikalier i havet? Sprøyte saltvann inn i skyer? Sprøyte reflekterende partikler inn i himmelen? Forskere tyr til en gang utenkelige teknikker for å avkjøle planeten, fordi den globale innsatsen for å kontrollere klimagassutslipp mislykkes.

Disse metodene for geoengineering ble en gang betraktet som tabu av forskere og tilsyn, som fryktet at triksing med miljøet kunne få utilsiktede konsekvenser, men nå mottar forskere skattebetalermidler og private investeringer, for å komme seg ut av laboratoriet og teste disse metodene utendørs.

Eksperimenter som er i gang:
Marine Cloud Brightening: Forskere ombord på et skip utenfor den nordøstlige kysten av Australia nær Whitsunday Islands sprøyter en saltlake-blanding gjennom høytrykksdyser opp i luften, i et forsøk på å gjøre opp skyer i lav høyde som dannes over havet lysere og hvitere. Forskerne håper at større, lysere skyer vil reflektere sollys bort fra jorden, skygge for havoverflaten og kjøle ned vannet rundt Great Barrier Reef, der de mener høyere havtemperaturer har bidratt til at koraller dør. Forskningsprosjektet, kjent som marine cloud brightening, ledes av Southern Cross University som en del av et «Reef Restoration and Adaptation Program» til 64,55 millioner dollar, eller 100 millioner australske dollar.

Hvor mye ressurser brukes egentlig i kampen mot klimaendringer?

Stardust Solutions: I Israel har et prosjekt kalt Stardust Solutions begynt å teste et system for å spre en sky av bittesmå reflekterende partikler i rundt 18 000 meters høyde, som reflekterer sollys bort fra Jorden for å kjøle ned atmosfæren, kjent som solar radiation management, eller SRM.

Dumping av lut i havet: I Massachusetts planlegger forskere ved Woods Hole Oceanographic Institution, å helle 23 000 liter natronlut eller kaustisk soda i havet 16 km sør for Martha’s Vineyard denne sommeren. De håper det vil fungere som en stor tablett med Tums (syrenøytaliserende medisin), ved å redusere surheten til et område med overflatevann, og absorbere 20 tonn karbondioksid fra atmosfæren, og lagre den trygt i havet. Dette minner meg om en idé på vi diskuterte på barneskolen på 1960-tallet. Tanken den gang var å spre kullstøv på den artiske isen for å stoppe global avkjøling.

Trenger du vulkaner?
Eksperimenter som tar sikte på å kjøle ned atmosfæren ved å reflektere sollys bort fra jorden, er et forsøk på å etterligne hva som skjer når en vulkan bryter ut. I 1991 spydde Mount Pinatubo, en aktiv vulkan på Filippinene, svovel og aske ut i den øvre atmosfæren, og senket jordens temperatur med 0,5 grader Celsius i et helt år.

Å endre Solens innstråling.
Ja, la oss kaste aske i luften. Hva kan gå galt? Lut i havet? Hei, hvorfor ikke? Hvis vi får for mye aske i luften og lut i havet, kan vi bare fjerne det, ikke sant?

Retningslinjer fra Det hvite hus.
Ikke bekymre deg, dette er i de beste hender, for president Biden har retningslinjer for hvordan en kan endre solstrålingen. Denne forskningsplanen ble utarbeidet som svar på et krav i den felles begrunnelsen som fulgte med i Consolidated Appropriations Act, 2022, som styrer Office of Science and Technology Policy (OSTP), med støtte fra National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), for å utgi en forskningsplan for «solenergi og andre raske klimaintervensjoner». Ikke bare trenger vi lysere skyer, vi trenger mer aske på himmelen for å gjøre den mørkere. Jeg er sikker på at hvis vi kan bruke billioner av dollar på å få lysere og hvitere skyer ved å sprøyte saltvann i luften samtidig som himmelen blir mørkere, vil alt bli flott. Mer seriøst, tror noen virkelig at disse ideene kan oppskaleres til en global skala? Og til hvilken pris?

Fra ZeroHedge, publisert 15 februar 2024.
Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker, video og oversikter i orginalatikkelen. Oversatt av Northern Light.
Orginalartikkel: Scientists Try Risky Air And Water Experiments Hoping To Stop Climate Change.

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Eller tror noen at dette vil virke. Det er jo galskap satt i system. (Som så mye annet.)

  Svar
 • ;-)

  ‘ Samtidig må vi huske at sånne pene grafer og tall ikke viser alt. Klimaendringer handler jo minst like mye om samfunn og økonomi, for eksempel.
  Blir det mer krig i en varmere verden, og får vi flere pandemier?
  Får vi flyktningkrise i norske kommuner når naturkreftene rammer land som Maldivene og Bangladesh?
  Og hva hvis verdensøkonomien kollapser på grunn av hetebølger og matmangel, eller hvis ingen vil kjøpe oljen vår lenger?
  Vi har ikke sagt så mye om sånt her, fordi ingen vet nøyaktig hvordan dette slår ut for fremtidens Bærum. Men slike ringvirkninger fra utlandet blir fort de aller viktigste klimaendringene for oss nordmenn.
  … og det vil være varmt nok til at tigermyggen trives.
  … og økonomiske ringvirkninger fra utlandet kan bli så ille at det er meningsløst å regne ut prislappen’
  https://www.nrk.no/klima/kommune/3024

  Ja, huff, hva ‘ekspertene’ vet.
  Tenk om myndighetene avgifts-legger , meningsløst, vannkraftprisen med mange tusen prosent, feks. (Også i framtiden) ;-)
  -Slik at vi ikke betaler 10 øre pr. kWh, – men 600 øre!!

  Vil myndighetene våre gå til enda flere uprovoserte krigs-angrep på enda flere nasjoner? ;-)
  Vil myndighetene manipulere tall og lyve slik at vi får enda flere ‘pandemier? ;-)

  Får vi enda mere vrøvl fra ‘ eksperter’ i media?
  Bare framtiden vil vise.

  Svar
 • Gale ‘vitenskaps’-folk som i sin hybris vil ta over jordas styring av klimaet:

  ‘ Det høres kanskje litt vel sci-fi ut. Og metodene er eksperimentelle og kontroversielle. Men det jobbes med på ekte.
  Det som kalles Solar Radiation Modificafion – eller SRM – ble lenge avfeid av de fleste.
  Men nå skjer det noe. Ideen om å modifisere solstråler blir stadig mer stuerein.
  ..Fuglestvedt er en sindig mann, som sjelden snakker i store bokstaver. Men her er han tydelig:
  – Det er stor grunn til bekymring for ukoordinert storskala bruk av dette som et tiltak mot oppvarming.’
  nrk.no/norge/toppforsker-bekymret-for-kontroversiell-vaerfiksing_-_-det-er-hoyt-spill-1.16783119

  Svar
 • Northern Light.
  15 april 2024 13:44

  Geoengineeing tidligere kalt konspirasjonstrorier av hovedstrømpressen, selges nå som løsningen for klimaendringer.

  Av Lance D Johnson.
  En gang ansett som konspirasjonsteori av hovedstrømpressen, men nå blir geoengineering hyllet som løsningen for klimaendringer. I årevis ble pressen brukt til å manipulere offentligheten om dette og dekke over eksperimenteringen på været. Disse eksperimentene utføres uten publikums samtykke, og de påvirker miljøet, været og menneskers helse negativt.

  Pressen manipulerer bedrar publikum om geoengineering og chemtrails.
  En av de viktigste utviklingen i det siste, i denne kampen for menneskehetens fremtid, er en ny lov i Tennessee som forbyr geoengineering over hele staten. Hvis detter blir kjent, kan hele USA bli en flyforbudssone for værmodifisering og bevisst spraying og dumping av giftstoffer og kjemikalier over folk, byer og landsbygda. Den meksikanske regjeringen ble klar over dette og forbød storskalaeksperimentene umiddelbart.

  Nå som publikum blir mer oppmerksomme på eksistensen av disse uetiske eksperimentene, blir pressen brukt til å promotere geoengineering, som om de er noe nytt som vil redde planeten fra global oppvarming.

  En ny rapport fra California hevder at USA gjennomfører sin «første test for å begrense global oppvarming». Prosjektet er avledet fra et kontroversielt forskningsfelt kjent som dimming av solstrålingen. Dette, finansiert av Bill og Melinda Gates Foundation, betyr at aerosoler sprayes inn i stratosfæren, der partiklene skal reflektere sollys bort fra Jorden. Men hvordan påvirker disse mikroskopiske saltpartiklene økosystemet?

  Chemtrail-eksperimentet i San Francisco Bay, som skal pågå i to måneder.
  Et utrangert hangarskip, utstyrt med aerosol-»kanoner» , ble satt i drift i San Francisco Bay i slutten av mars 2024. Hangarskipet er utstyrt med spesialdesignede «kanoner» som kan skyte billioner av havsaltpartikler opp i himmelen. Eksperimentet søker angivelig å øke tettheten og omfang til skyer for å redusere solstrålingen i regionen. Operasjonen øker skydekket over regionen, stenger ute sollys, og gjør befolkningen mottakelig for ukjente eksperimentelle partikler som uunngåelig vil falle ned over land.

  Alt dette er en del av et uetisk prosjekt ledet av forskere ved University of Washington. Prosjektet heter CAARE, som står for The Coastal Atmospheric Aerosol Research and Engagement. Forsøkene skal etter planen pågå gjennom april og mai. Området som er berørt omfatter himmelen rundt USS Hornet Sea, Air and Space Museum i Alameda, California.

  «Siden dette eksperimentet ble holdt skjult frem til testen startet, er vi ivrige etter å se hvordan offentlig engasjement planlegges og hvem som vil være involvert», sa Shuchi Talati, administrerende direktør for Alliance for Just Deliberation on Solar Geoengineering, en ideell organisasjon som søker å inkludere utviklingsland i beslutninger om geoengineering.

  «Selv om det er i samsvar med alle gjeldende regulatoriske krav, er det et klart behov for å revurdere hvordan et regelverk må se ut i en verden hvor eksperimenter med dimming av solstråling skjer,» la hun til.

  Et lignende prosjekt utført av Harvard University, forsøkte å bruke himmelen over Nord-Sverige som testområde for reflekterende aerosoler. Prosjektet ble stoppet etter at urfolksgrupper protesterte. Ved å blokkere solstråling, kan værmønstrene endres for millioner av mennesker på ukjente måter. Kunstig «såing» av skyer med kjemikalier kan ha ringvirkninger for hele verden.
  Menneskeskapte klimaendringer er ikke det største problemet. Globalistisk finansierte geoengineering-ordninger, og storstilt intervensjon av skydekket, kan ha stor innvirkning på været og klimaet vårt, og forårsake uforutsette problemer for landbruk, fiske og økosystemer, blant mange andre miljø- og helsepåvirkninger.

  Fra Natural News, publisert 11 april 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Chemtrail conspiracies have become reality, as corporate media sells geoengineering as the solution for climate change.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Må lokale Lidl stenge snart?

Bønder i Tsjekkia åpner egen dagligvarebutikk.

Forrige innlegg

Den store svindelen:

Uten PCR-testen hadde det ikke vært en covid-pandemi.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.