POSTED IN Virkelighetsforståelse

Dobbeltmoral kalles slikt.

Til forskjell fra Russland slipper Israel unna.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hykleri i særklasse

18. febr. 2024: Johan Galtung ble spurt om hva som var norsk utenrikspolitikk. Han svarte: «Utenrikspolitikk? Norge har ingen utenrikspolitikk. Norge sier det USA ber dem om å si.»

Innlegget er hentet fra Hva Mener Partiene?

Innlegget til Støre på VG.no virker i så måte klarert med USA. Halvparten av punktene i Støres kronikk er GPP, tåkeprat som har vært forsøkt i generasjoner uten å lykkes. De andre punktene er videreføring av økonomiske ordninger. En ros skal Støre ha, han ønsker fortsatt støtte til UNWRA mens USA har kuttet støtten i tråd med Israels ønske, uten engang å ha fått beviser for at Israel sine påstander er ekte.

Alle Støres gode intensjoner til tross: Realiteten er at Israel bedriver massedrap av sivile, mulig folkemord, og får lov til å fortsette med det uten at verden iverksetter tiltak som er naturlig for slike ugjerninger. Det er bare EN måte å få slutt på dette:

 • Godkjenne den palestinske staten
 • Sende Israels ambassadør hjem
 • Iverksette sanksjoner mot IsraelIverksette full boikott av Israel
 • Uttrykke støtte til Sør-Afrikas søksmål i ICJ
 • Utestenge Israel fra MGP

For øyeblikket ser det ut til at Støre tillater Israel og USA å ture frem som de vil, helt forskjellig fra reaksjoner mot land vi ikke liker i langt mindre alvorlige saker. Spesielt påfallende blir mangelen på kritikk av USA som finansierer og sender bomber til krigen på Gaza. Dette holder ikke.

«Verken FNs sikkerhetsråd eller EU har vedtatt sanksjoner mot Israel», skriver Støre. Selvfølgelig har de ikke det. USA har vetorett i FNs sikkerhetsråd og gjør slik Israel ønsker, og EU vedtar ikke noe som helst uten at USA vil det. Slik har det vært siden tidenes morgen. Dette er et dårlig argument for at Norge ikke bør vedta det som er riktig.

Samtidig ser vi at hykleriet også gjelder andre land. G7-landene innførte ett minutts stillhet i går for å minnes Aleksej Navalnyj, mens de ikke bryr seg om å minnes de 28.000 drepte på Gaza. Det hele stinker av kampanje når vesten går bananas over Aleksej Navalnyj uten å nevne Gonzalo Lira eller Julian Assange..

Jonas Gahr Støre sin kronikk i VG

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Israel og USA har samme målsetting på Gaza: Få drept eller få vekk palestinerne. Så lenge resten av verden ikke forstår det, vil det ikke bli verken våpenhvile, fred eller noen løsning.

  Svar
  • Jeg har i mange år hørt at Israel vil utslette Palestinerne. De har gjort en veldig dårlig jobb i såfall. Fra ca 450 000 i 1947 til 2 millioner pr idag? Vanskelig å vite hva sannheten er i denne konflikten.

   Svar
  • Unnskyld ,4-5 millioner innbyggere pr idag i Palestina og 450 000 i 1947

   Svar
   • Johannes Åtta Førtifira
    21 februar 2024 19:25

    750.000 palestinere ble av nazionist-jødene jaget ut av sine hjem i Palestina i 1947, og endte opp i flyktningeleire i naboland der de fortsatt befinner seg. Hele landsbyer ble av nazionist-jødene slaktet ned. Søk på Deir Yassin.

   • wasan Totland
    22 februar 2024 22:21

    Hele Midt Østen kom vel dit for å leve gratis på blandt andre norske skattebetalere. Ikke så rart det vel? Det er vel bare politikere som aldri har jobbet selv til det daglige brød der ikke forstår slikt.

 • Takk, Reidar!
  Det Galtung sier stemmer med det jeg mener å huske riktig som et utsagn fra Thorvald Stoltenberg:
  «Hvis vi lurer på hva vi skal mene ringer vi bare Washington DC.»

  «Støres gode intensjoner» er like falske som mannen: støtte til UNWRA, men våpen fra NAMMO?
  La Gaza få en liten matbit fra «fredsnasjonen», mens de blir beskutt med våpen fra hyklerland. Hilsen Jonas.

  (Hva står GPP for? Googlet, men fant det ikke ut sjøl.)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kjent rettsfilosof om Putin-intervjuet:

Den beste slaven er den som tror han er fri.

Forrige innlegg

Opprop fra 20 svenske forskere:

CO2 påvirker ikke klimaet. Klimatiltak rammer de fattige!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.