POSTED IN Krig-fred, Russland, Ukraina

10000 ukrainske soldater har brukt den siden i sommer.

Radiofrekvens ved fronten: «Volga» – Tilkaller du den kan du desertere trygt.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Den massive propagandaen for å fremstille Ukraina som vinner av denne krigen begynner å bli påfallende. Realiteten er helt motsatt og i kjølvannet av en tapt krig med fryktelig mange drepte kommer også deserteringene på ukrainsk side.

Vi presenterer denne korte artikkelen fra russisk side, noe forkortet. Den inneholder noen lydklipp med russisk tale som er ikke hensiktsmessig i Norge og for et norsk publikum. De har vi ikke med. For de som er interessert kan disse høres ved å åpne artikkelen og de ligger nederst i denne.

På den andre siden avslører denne korte reportasjen noe som jeg regner med er i ferd med å skje, men som våre medier ikke tør nevne. Et økende antall ukrainske deserteringer. Når soldatene skjønner at de kjemper for en tapt sak vil de heller redde livet. Dette skjer i alle kriger. Derfor tror jeg at denne korte reportasjen er i hovedsak korrekt.

Vi legger merke til at de to ukrainerne i videoen forstår russisk. Dette er broderfolk.

Knut Lindtner
Redaktør

Better Call Volga: 10.000 av Kievs regimes tvangsvernepliktige overgir seg ved å bruke spesiell radiofrekvens for å unnslippe kjøttkvern


Ukrainske tropper overgir seg i hopetall, hevder det russiske nyhetsbyrået TASS, i den grad Moskva har satt opp en spesiell radiofrekvens slik at ukrainske soldater som ønsker å overleve Kjøttkvernen kan gjøre det trygt. I video: Russiske soldater reddet såret ukrainer fra ukrainske straffere.

Omtrent 10.000 ukrainske soldater har overgitt seg til russerne ved å bruke den spesielle 149.200 «Volga»-radiofrekvensen, som har vært i drift siden midten av sommeren, rapporterte TASS.

«Nå har mer enn 10.000 ukrainske tjenestemenn allerede valgt livet og brukt 149.200 «Volga»-frekvensen for å overgi seg. Fangene får mat; de får all nødvendig medisinsk behandling, sa en kilde til TASS, og sa at radiofrekvensen fungerer langs hele fronten.

Den operative kilden bemerket at antallet ukrainske soldater som overgir seg har økt den siste tiden. Det er en pro-russisk undergrunn aktiv i Ukraina som informerer soldater om hvordan de skal overgi seg, sa kilden.

«Det har allerede vært tilfeller i (frontlinjelandsbyen) Rabotino da ukrainske jagerfly benyttet 149.200 ‘Volga’-frekvensen for å overgi seg, altså hele grupper,» sa Union of Veterans of the Special Military Operation til TASS.

149.200-frekvensen er designet for å brukes av ukrainske soldater som ønsker å overgi seg for å nå det russiske militæret, og sparer de ukrainske soldatene fra å risikere livet ved å krysse minefelt for å nå de russiske linjene.

Ifølge Moskvas siste estimater har Kiev mistet mer enn 17 000 tjenestemenn denne måneden alene. Det totale antallet ukrainske tropper som er drept siden motoffensiven startet har nå passert 83 000, med over 10 000 deler av tung militær maskinvare ødelagt, hevder det russiske militæret.
Ytterligere to AFU-krigere overga seg til russiske tjenestemenn i DPR. De brukte radiofrekvensen 149.200 og kalte «Volga». Som nevnt ble de mobilisert og var «lei av å kjempe.

Noe forkortet oversettelse.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Svenska Stridsvagn 122 utslagna av ryssarna direkt
  …..Scrolla för video… https://www.friatider.se/svenska-stridsvagn-122-utslagna-av-ryssarna-direkt

  Hvordan går det med de norske leopardene er de blitt spikermat enda?

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  1 oktober 2023 13:48

  Tyskland kjem til å levera Taurus-rakettar til kiev. Rekkjevidda er 500 kilometer. Nokre nasjonar lærer aldri.

  Svar
 • Og media legger stadig ut Nato-skrevne artikler som sier at ‘Russland sliter, og kommer til å bruke taktiske atomvåpen. ‘
  Da kan vi nok regne med falskflagg -operasjoner fra USA/Nato, som vil få oss tiil å tro at ‘Nato måtte svare med atomvåpen tilbake’.
  Fra før vet vi jo at USA sender våpen med utarmet Uran til Ukraina. ( Som de også brukte på Balkan. )

  Vi VET at USA har brukt atomvåpen over sivile byer for å skremme tidligere.
  Og denne krigen ser ut til å følge både igangsettelsen og dessverre også antagelig slutten på forrige verdenskrig. Den gang ved å bruke Polen. Nå Ukraina. Skremme-avslutning ved å atom-bombe sivile byer i Japan. Denne gangen….?
  Vi vet også at disse bakmennene i USA/Israel er skruppeløse når de er i ferd med å miste overtaket over verdensvalutaen og verdenshandelen.
  Og med en Nato-leder som gjerne bomber uskyldige, og drepte 30 000 i Libya etter ordre fra disse bakmennene, så kan vi vente oss det verste.
  Og media i Norge har i årevis vist at de ikke er til å stole på.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Uten skepsis ingen tillit.

Å stole på vitenskapen er uvitenskapelig.

Forrige innlegg

CNN-insider på skjult kamera:

Etter covid-kampanjen skal en konstruert klimakrise skremme alle.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.