POSTED IN Virkelighetsforståelse

Qatar var vertskap for fotball-VM.

Landet er den viktigste finansierer av internasjonal terrorisme.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

En ting er er de håpløse arbeidsforholdene som fremmedarbeidere i Qatar lever under. Det ble vi gjort oppmerksom på forut for VM i fotball i Norge. Det som kanskje var like viktig, men som ikke fikk oppmerksomhet, var landets sponsing av Det Muslimske Brorskapet.

Mediene var svært oppbrakte over at spillere og andre ikke fikk gå med regnbueflagget men overså USAs atombomber i landet som er en trussel mot verdensfreden. Og arbeidsforholdene forblir de samme selv om det ikke bygges flere fotballstadioner, men nå uten medienes oppmerksomhet.

Knut Lindtner
Redaktør

Giftig verdensmesterskap.

Verdensmesterskapet i fotball ble tildelt Qatar som nå finansierer Det Muslimske Brorskap, og dermed terrorisme.

Muslim Brotherhood Emblem.svg
Logoen til Det Muslimske Brorskapet.

Det er derfor, og ikke på grunn av sin hydrokarboniske kapasitet at president Biden har erklært at de er «Amerikas største allierte ved siden av NATO».

Av Manlio Dinucci.

FIFAs verdensmesterskap i fotball 2022 i Qatar skjuler en tragisk virkelighet som de politiske mainstream media ikke har nevnt og lagt et stillhetens slør over. Framfor alt det faktum at dette Gulf-emiratet ble valgt av FIFA for å organisere verdensmesterskapet i 2022 viser at FIFA, den internasjonale fotball-føderasjonen er tvers gjennom korrupt.

Såpass at deres topp-administratorer har vært arrestert for bedrageri, utpressing og hvitvasking av penger. Ikke rart FIFA valgte Qatar og stengte Russland ute fra verdensmesterskapet. 

Verdensmesterskapet i fotball 2022 er det dyreste i historien: Qatar brukte 220 milliarder dollar (sammenlignet med at Tyskland brukte 4 milliarder da de arrangerte verdensmesterskapet i 2006)

Qatar er et emirat med 3 millioner innbyggere. 95 % av landets arbeidskraft består av 2 millioner immigranter. De bruker immigrant-arbeidere rekruttert fra Nepal, Bangladesh, og andre asiatiske land til å bygge stadioner og infrastruktur til verdensmesterskapet. De blir narret dit på falske løfter. Med en gang de er kommet il Qatar er de utsatt for slaveliknende utnytting.

Passene deres blir beslaglagt for å hindre dem i å forlate landet.  De blir tvunget til å å arbeide massivt lange arbeidsdager, under farlige forhold, og under temperaturer på 40 – 50 varmegrader for en lønn som er lavere enn den de ble lovet. De blir tvunget til å bo i slum liknende forhold med forferdelige hygieniske tilstander.

Det er bevist at rundt 15 000 av dem har dødd, der dødsårsaken offisielt kalles «naturlige årsaker». Familiene dere blir derfor nektet enhver kompensasjon. Alt dette er blitt oversett av det internasjonale samfunnet fordi Qatar, et land som bryter de mest grunnleggende menneskerettighetene, er blitt kalt «Amerikas viktigste ikke-NATO  allierte» av president Biden.

Fra Al Udeid-basen

Al Udeid-flybasen i Qatar er USAs største militærbase i Midt-Østen. Der finnes blant annet strategiske angreps atombomber. Italia har sendt mer enn 600 militært personell til å vokte stadionene der verdensmesterskapet ble avholdt. De har viktige militære avtaler med Qatar, som omfatter helikoptre og andre våpen.

Forsidebilde: Rhett Lewis

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.voltairenet.org/article218468.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • sunhunter61
  8 januar 2023 14:08

  Ganske interessant – her skjeller vi ut et land for å importere arbeidskraft og ikke gi de gode nok arbeidsforhold.
  Likevel står øyensynlig folk i kø for å få disse jobbene (de er tross alt 2 millioner av dem). Disse må jo gjøre det fordi det bedrer deres økonomiske status sammenlignet med den situasjonen de kom fra.
  Mao – den generelle situasjonen for disse arbeiderne er verre i ‘Nepal, Bangladesh og andre asiatiske land’.

  Og ingen i vesten våger å kritisere disse andre landene for å sette opp forhold som er enda verre enn i Qatar. Ganske hyklersk, egentlig.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  8 januar 2023 15:18

  Alliert med USA= alliert med Noreg.

  Betimeleg påminning om atomvåpen.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Derfor vil det gå dårlig med Europa fremover:

Europas velstand var bl.a. bygget på billig russisk energi og råstoffer.

Forrige innlegg

De kan nå sine mål

Finanskapitalenes langsiktige strategi: Ødelegge offentlige tjenester i Europa

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.