POSTED IN Virkelighetsforståelse

Derfor vil det gå dårlig med Europa fremover:

Europas velstand var bl.a. bygget på billig russisk energi og råstoffer.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hvorfor Russland er som verdens løk

Min venninne presenterte nylig en veldig god sammenligning, som også kan betraktes som et godt ønske for det nye året. Det handler om hvorfor Russland er verdens løk.

Av Thomas Röper, Anti-Spiegel

Thomas Röper | steigan.no

Her om dagen laget min venninne mat, og idet tårene hennes begynte å renne da hun skar opp løken, sa hun til meg mens jeg jobbet på min datamaskin på kjøkkenet:

«Vet du hva? Russland er som verdens løk. Hvis du behandler den skikkelig, er den helsebringende og gjør nesten enhver rett bedre. De som forholder seg til Russland på en ordentlig måte, leverer vi olje, gass, råstoffer og matvarer til. Men den som går løs på Russland med kniv, må klare seg uten mat, strøm og varme, og må etter hvert ta til tårene!»

Dette er bakgrunnen for mitt ønske for det nye året: La oss håpe at EU og denne unionens medlemsstater endelig tar innover seg at de kan takke billige russiske energibærere for den velstanden de har opplevd de siste tiårene, og at de endelig konsentrerer seg om sine egne borgeres og staters interesser, idet de vender seg mot Russland og bort fra USAs diktat. Sammen ville Europa og Russland ha vært sterke og rike, og de ville kunne skape en virkelig blomstrende framtid for sine innbyggere.

Og om det USA-ledede Vesten i 2014 ikke hadde krevd at Ukraina måtte velge mellom Russland og Vesten, ville det ikke ha vært noe Maidan eller noen borgerkrig i Donbass. Og heller ikke den krigen som nå pågår, ville noen gang ha brutt ut. Man kan riktignok ikke skru tiden tilbake, men det er aldri for sent å rette opp feil.

Eller som en venn av meg nylig sa det:

«I huset mitt bor en russer og en ukrainer like ved siden av hverandre, og de kommer helt utmerket ut av det med hverandre. Hva er grunnen til det? Det er fordi det ikke bor noen amerikaner i huset vårt!»

Med dette i mente ønsker jeg dere alle et 2023 som blir bedre og fredeligere enn 2022. Hva Europa må gjøre for å få til det, er åpenbart…

                      Med de beste ønsker for 2023!

Oversatt av Rune G.

https://www.anti-spiegel.ru/2022/warum-russland-wie-die-zwiebel-der-welt-ist/

Forsidebilde: Albert Hyseni

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Det blir hverken suverenitet eller demokrati for det ukrainske folk under Zelensky. Han faller forhåpentligvis snart fra, ideellt sett dolket i ryggen av sine egne, eller ved en overdose kokain. Europa og Norge, på feil side av historien, sender mer våpen «så lenge det kreves» til en stormannsgal, PR-kåt, liten fyr som snakker om å atombombe Moskva. Jens påstår at krig, paradoksalt som det kan lyde, er den eneste veien til fred. Det kvalifiserer til fredspris.
  nato.int 05.01.2023:
  «Våpen er faktisk veien til fred», sa han til NHO, næringslivets hovedorganisasjon, (hva han nå hadde der å gjøre) pluss en del floskler om frihet og demokrati og undertrykkelse og tyrrani; støtten til Zelensky og Ukraina skaper demokrati og frihet er det visst meningen vi skal forstå.

  Svar
  • nato.int
   byr også på Jens Stoltenbergs tale til NHO, hvor han sier:
   «Men fordi vi deler de samme verdiene.» Å? De samme verdiene som Azov-bataljonen og Victoria Nuland? «Verdiene» er lette å justere der det lønner seg; ADL, anti defamation league, erklærte 08.12.2022 at Azov-bataljonen ikke lenger er nynazistisk og høyreekstrem, det var visst før og ikke nå at de står for antisemittisme og hvitt overherredømme og etnisk rensing, og vil bli kvitt slavere og sigøynere. Ifølg ADL.

   Svar
 • Henning Nielsen
  9 januar 2023 11:25

  Utgangspunktet er helt feil. Vestens velstand og vekst var aldri avhengig av russisk energi. Nå snakker vi om bakgrunnen for vår velstand, og den kom lenge før noen gassrør ble bygget. Dessuten har både Europa og USA store energiressurser som kan tas i bruk. Naturgass under bakken i flere land og selvsagt de store kull-reservene. Vi ser at når nøden blir stor nok, ryker det grønne skiftet, som i Tyskland der et dusin vindmøller blir fjernet for å ta ut mer brunkull. Det er ikke annet enn klimakrise-hysteriet som gjør europeerne så avhengig av russisk energi, skjønt nå har jo EU sagt at naturgass også er grønn energi, så hvorfor man venter med fracking er vanskelig å forstå . Hvis det da ikke ligger en annen og mer ond agenda bak.

  Tårer, også løktårer, hindrer klarsyn.

  Svar
  • H. N.:
   » Utgangspunktet er helt feil. Vestens velstand og vekst var aldri avhengig av russisk energi. »

   Og spesielt ikke Norges velstand, som har nok egen egenprodusert energi.
   Men det ble laget en avhengihet.
   Noen vil krise. Noen vil prisstigning og ‘inflasjon’. Noen vil overta vestlig, og norske, resurser og industri.
   Så lager man en ‘pandemi’ som paralyserer befolkningen og gjør de styrbare.
   Så settes det i gang renteøkning som setter folk i frykt for å miste boligen.
   Så konstrueres det en frykt for energimangel i Norge, basert på et scenarie om framtidig energikrevende industri vi ikke er avhengig av å ha.
   Frykt, frykt, og udemokratisk, over-nasjonal styring.
   Vi kan selvfølgelig bygge ut ny industri i Norge, men da må befolkningens velferd og strømbehov, og eksisterende industri komme først. Og den nye industrien må først finne sin energi, som ikke går på tvers av befolkningens ønsker.

   Og vi må kaste de trojanske hestene som har solgt seg og nå glemmer at det er befolkningen i Norge som er deres herrer.
   AP/Sp og Høyre og deres merkantilisme må raderes bort. Befolkningen har ikke råd til å fø disse lengre.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Norske våpen forsterker konflikten:

Til krig mot krigen!

Forrige innlegg

Qatar var vertskap for fotball-VM.

Landet er den viktigste finansierer av internasjonal terrorisme.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.