POSTED IN FN

Nok en spiker i USAs kiste.

FN-flertall for å be domstolen i Haag vurdere lovligheten i Israels okkupasjon.

5 kommentarer

Avstemmingen i FN som bestemte at Israels okkupasjon av palestinsk områder skal vurderes av den internasjonale domstolen i Haag har ikke bare betydning for selve saken som skal behandles (den israelske-palestinske konflikten), men viser også noe om hvor fundamentalt styrkeforholdet i verden nå endrer seg. Dette vedtaket var en seier for Russland/Kina som vil ha en slutt på at USA skal bestemme hvilke regler som skal skal gjelde og når de skal brukes og ikke brukes.

Vedtaket i FN betyr at verdensopinionen ikke lenger kan tas for gitt og er nok et signal om en svekket vestlig allianse. Venden endrer seg hele tiden og dette er et lite tegn på akkurat det. I Israel tar en naturligvis dette vedtaket på største alvor for det er et signal også til dem.

Knut Lindtner
Redaktør

Flertallet av FNs generalforsamling går over til russisk-kinesisk side

desk globe on table
Styrkeforholdene i verden forandrer seg meget fort nå.

Siden slutten av den kalde krigen har USAs hegemoni blitt stadig mer utfordret av en voksende antall land som går inn for en verden stabilisert av internasjonal lov i stedet for en som er styrt av Vestlige regler. 

Konfrontasjonen i Ukraina har bare akselerert denne trenden.

Ingen sa noe da NATO angrep Serbia uten Sikkerhetsrådets godkjenning. Ingen protesterte da USA og Storbritannia til og med løy til FNs sikkerhetsråd for å rettferdiggjøre deres aggresjoner mot Afghanistan, Irak og Libya. 

Men siden Russland kom til unnsetning til det syriske folket i 2015 og nå til folket i Novorossiya (Luhansk og Donbas, red.) i henhold til FN-resolusjon 2202 (Et resultat av Minskavtalene, red.) begynner ting å endre seg.

Folk fra vesten prøver for tiden å ekskludere Russland fra alle mellomstatlige organisasjoner. De har allerede oppnådd dette i Europarådet og trodde de også ville lykkes med FN som de gjorde i 1939 da de ekskluderte USSR (Sovjetunionen red.) fra Folkeforbundet.

For å gjøre dette, må de først endre FN-pakten og dette virket som en barnelek bare for tre måneder siden. Den 13. oktober fordømte 143 stater Russlands «invasjon» av Ukraina og bare 35 ønsket velkommen Russlands anvendelse av resolusjon 2202.

Den 30. desember 2022 skiftet imidlertid flertallet side.

De var 87 stater som stemte for Den internasjonale domstolen (ICJ), FNs domstol i Haag, som erklærte okkupasjonen av de palestinske områdene ulovlig, mot 26 som ville at verden skulle fortsatt være styrt av Vestlige regler, dvs. 75 år med lovløshet.

Hentet fra VoltaireNet sitt nyhetsbrev 6. januar 2023. Oversatt og bearbeidet av redaksjonen.

Forsidebilde: Masrur Rahman1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 468 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Slike smådrypp med gode budskap håper vi det blir mange av fremover. NWO blir fjernere og fjernere i tåken, nå kan også grunnfjellet i zionismen (IsisRaEl) rystes ser det ut til. Hvis det gode arbeidet med BRICS+ holdes oppe kan kanskje allerede til neste år overføringene fra USA som holder IsisRaEl’s hode over vannet svinne hen, og dermed også zionismen og forbrytelsene som utføres mot palestinere.
  Verden blir et svært mye bedre (og fredeligere) sted uten IsisRaEl og USA med noe som helst makt.

  Svar
  • WEF er godt plantet , med egen avdeling i kina. Både Klaus Schwab og George Soros ønsker at kina skal lede den nye verdensordenen. Det er ikke sikkert det vi har i vente er spesielt vakrerere enn det som er i dag. Et totalitært teknokratisk kina med kinesisk CBDC i fører setet er kanskje ikke det mange ønsker seg. Krigen i Ukraina kan være satt i gang for å få fart på petrodollarens undergang i lag med alle mulige styrte kriser for å få fortgang mot en overnasjonal verdensregjering. De som setter i gang krisene er de som skal stå for løsningene. Dette tror jeg Zionistene har full kontroll på. Skal vi ha en god framtid må vi ha et desentralisert pengesystem (av og for folket) og desentralisert makt.

   Svar
   • Helt enig med Gjest. Makteliten er tungt inne i det kinesiske kommunistpartiet som igjen har gode forbindelser til bl.a WEF. Denne globale makteliten sitter tungt forankret i flere land og de samarbeider tett over grensene, men Kina er nå deres største «satsingsområde». Deres våte drøm er bl.a å få til en storkrig mellom USA og nettopp Kina og her er jo Taiwan det sentrale. Heldigvis finnes det også sterke positive krefter (både i USA og Kina) og andre steder som jobber for global fred og det er vel lite sannsynlig at en slik storkrig bryter ut.

    Svar
 • Wasan Totland
  8 januar 2023 16:06

  Fn er vel stort sett et muslimsk overherredømme? De har en klubb der med nærmere femti stater som kun jobber for sin egen ekspansjon. I dag nytter vel ikke truslene og sanksjonene fra USA lenger heller?

  Svar
 • FN er utgått på dato, sammen med NATO, begge er fronter for den 2000 år gamle (eller eldre) galskapen som betegner seg selv som «Guds utvalgte folk» og «naturlige herskere» over planeten.
  BRICS+ i korte trekk består av land som skal samhandle over grensene, danne et bolverk mot «sedvaneretten» til «det siviliserte vest» (USA), men ellers ikke blande seg inn i de andre medlemmenes indre politikk.
  Enig med Gjest, WEF er godt plantet i Kina og CCP, men tror ikke at deres Crypto-Yuan, vil få fullt gjennomslag blandt andre BRICS land, som vil bruke sine egne valutaer ved kjøp og salg.
  Det NWO/WEF gjengen er mest redd for er at vanlige folk skal samles, slå seg sammen og bygge en ny verden «utenom» dem, da har de tapt.
  Litt artig egentlig, det var de som «oppfant» kommunismen, men de er livredde for at folk skal bruke den mot dem, da faller deres «verdensorden» platt til jorden.
  Forøvrig vil jeg påstå at det nærmest er umulig å finne et land i verden hvor WEF ikke har sine slimete tentakler innen «eliten» og «regjeringer».

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

«Gods own country?»

Dobbelt så mange i USA er døde av overdose på ett år enn antallet drepte i Vietnamkrigen.

Previous Post

I Japan kreves nå etterforskning:

Er det sprøytene som er farlige?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.