POSTED IN Norsk politikk, Venstresiden

Prosessen har pågått over hele Europa lenge:

«Venstresidens» glideflukt mot Nato og EU.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Mot en farse

Jan Hårstad

Det kan vi si med engang: splittelsene og krigen innad i Rødt vil bli en underholdende farse. Den er allerede i gang.

Her kommer et innlegg fra Hveem og Stugu i KK i dag (14.05) som benekter alt det som partiledelsen har sagt og skrevet under Ukrainakrigen. Overskriften går slik: «Rødts Nato-motstand står fast.»

Helt åpenbart er det at Hveem og Stugu har store leseproblemer. Om den autoritære Nato-staten Ukraina med supernazist Stepan Bandera som folkehelt, heter det fra formann Moxnes 13 mars:

«Ukraina kjemper for frihet, selvstendighet og demokrati.» Og i en E-post fra Moxnes til Aftenposten: «Du kan trygt stemme Rødt om du er for Nato.»  

Militært utstyr skal også sendes ifølge Rødts video.

72% av Rødt-velgerne er for Nato meldte en undersøkelse i Aftenposten. Fredsaktivist Svare er nektet spalteplass i KK og havner på forhatte Steigan.no.

man in black crew neck t-shirt and black sunglasses sitting on boat during daytime
Med dette utstyret havner en i en fantsiverden.

Stein Stugu er et veterannavn på venstresida med Nei til Nato i genene. Åpenbart er han ikke i stand til å forstå ungdommen som stemmer Rødt, at de svermer for det grønne EU og Nato. Artikkelen han undertegnet i KK er rett og slett virkelighets- og faktanekting. 

Det er faktisk ikke mulig å finne en eneste artikkel i KKs debattspalter som skriver om imperialistisk krig i ånd av Rosa Luxemburg og Lenin.

Hvis man i det hele tatt slipper inn alternativ tenkning er det artiklene til Fredrik S. Heffermehl som leverer det ene idealistiske og pasifistiske fantasiprodukt om FNs innføring av evig fred. Helt åpenbart reflekterer Heffermehls jevnlige inntog i KK at det finnes nedslagsfelt for dette drømmeriet. 

Det bekrefter i allfall vår antagelse om at Rødt-miljøet er totaldominert av småborgere og middelklasse.

Tar vi oss en tur rundt i Europa så ser vi det at Ukrainakrigen har samme effekt som 4. august 1914 da de tyske sosialdemokratene startet finansieringen av den tyske hæren og alle de øvrige sosialdemokratiske partiene i Europa fulgte etter. 

Baselresolusjonen av 1912 varslet krig og den redegjorde for at arbeiderklassene måtte krige mot den.

Alt ble forrådt, alt ble glemt av prinsipper og tenkevis. Og sånn er det også nå overalt i hele Europa. Venstrepartiene deler seg i nato-tilhengere og nato-motstandere og Klassekampen fyller opp avisa med artikler som romantiserer Nato, men også EU. Det er det dominerende tankestoffet nå.

Det er faktisk ikke pompøst å sammenligne situasjonen i dag med den som oppsto i 1914-18. En hel blokk av venstresida hopper over bord og kanskje er det slik at vi finner dem igjen i forskjellige overvåkningsnettverk som skal passe på korrekt ytringsfrihet – ja sogar i kontakt med PST.

Det yngre folk nå skal studere er boka til Bengt Calmeyer fra 1993 som heter Forsinket oppgjør. Her redegjør han for at AP holdt seg med sine egne etterretningstjenester som overvåket alt som var av dissentere på arbeidesplassene og politikken. Og de gikk ikke av veien for å dele info med overvåkningstjenesten og militær etterretning.

Sånn vil det bli nå også, så forbered deg og lær.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Finnes noen i makteliten som IKKE har solgt sjela til agenda 2030?
  Å hylle den YGL-utdannede kronprinsen i dag er en hån mot oss alle.
  Gratulerer med dagen hvor vi feirer grunnloven som er avskaffet til fordel for smittevernsloven.
  Kjerkol undertegner sikkert 22. mai WHOs slavekontrakt på vegne av det norske folk.
  Flagg heller på halv stang i dag.

  Svar
  • Jeg bygger hönsehus,har ikke tid til å böye kne for «nazzegutter og jenter i forkledning.Kommunetjeneste menn kommer sikkert til å kreve at jeg river det ned igjen,slik de forlangte med solcelleanlegget mitt,vi skal jo ikke klare oss selv.
   Jeg går og tenker på om hönsehuset skal kalles Z og med ett stort navneskilt på,men kanskje mine naboer synes jeg da har gått for langt og henter rennelökka.Mens jeg forsöker å produsere så mye mat som mulig og å koble meg fri fra livets åk,driver naboene og pynter sine hager med uspiselige planter i alle farger og fasonger,de fjerner rips og solbär,kapper ned epleträr og andre nyttevekster,de har jo en dröm om å bli beundret for strökets flotteste hage.
   Ja falske Guder er visst bra å tilbe.

   Svar
 • Lykken i livet må jo väre å få seg ett kvinnfolk fra venstresiden,en vaskeekte representant og kommandersersjant for WOKE og Wake,kvinnesak og faens oldemor og jamen er de staute disse skjeggete pudlene som hyller disse skallene av ett menneske,for kanskje,om de er heldige,kan få seg litt lykke gjennom snurrebassen på fredan.

  Svar
  • Menn frykter intelligente kvinner,det sier disse fremadstormende serjanthurpene mens de svinger pisken med sitt syn på håplöse mannfolk.
   Det jeg kan si til disse piskeelskerne er at menn elsker kloke kvinner.Det er en viss forskjell.

   Svar
 • Hva hadde feks skjedd hvis Norge ikke hadde blitt medlem av NATO i 1949. Vill det ha hatt noen som helst betydning for det som nå skjer i Ukraina (eller for den saks skyld Sovjetunionens sammenbrudd)?
  Hadde feks USA akseptert at Norge i disse dager meldte seg ut av NATO? USA ville ha satt inn noen voldsomme straffetiltak mot Norge. Det virker som om hele makteliten i Europa for tiden er livredde for å komme på kant med USA, det eneste unntaket er vel statsledere slik som Erdogan og muligens Viktor Orban.
  Det eneste handlingsrommet man for tiden har innenfor NATO er å si nei til Sverige og Finland som NATO-medlemmer hvis man da tør.

  Svar
  • Erdogan vil ha tilsendt meningsmotstandere i eksil i Finland og Sverige, disse vil han til livs, sånne er jo terrorister i politikeres øyne; dette i bytte mot å si ja til NATOmedlemskap. I tilfelle noen trodde han hadde uegennyttige interesser og kjærlighet til fred.
   Nå hyler Solberg og Støre i kor mot den «hårreisende», «DYPT usolidariske» Moxness, Listhaug slår til med «Putins beste venner». Stoltenberg mener de to medlemskapene går i boks om et par uker. Biden velsigner og ønsker flere vasallstater velkommen.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vi tror at ekstremvær er forbeholdt vår tid.

Det har vært langt verre tidligere.

Forrige innlegg

Med andre briller.

Kortnyheter som du ikke får i de store mediene.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.