POSTED IN Midt-Østen, USA

Professor Jeffrey Sachs:

Hvem sitter på fredsløsningen?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Løsning til fred på Gaza ligger i USA ?

Innlegget er hentet fra Hva mener partiene?

Professor Jeffrey Sachs ble i går intervjuet på youtube-kanalen Judging Freedom av dommer Andrew Napolitana. For dem som søker en vei til fred i Gaza, var intervjuet oppsiktsvekkende.

Intervjuet begynte med et klipp fra nasjonale sikkerhetsrådgiver i USA Jake Sullivan. Sullivan sier USA ifølge sin utenriksminister Antony Blinken har en klar agenda, fra 16:45 i denne videoen, og det er en versjon som Biden-administrasjonen hittil ikke har støttet:

 • Ingen ny okkupasjon av Gaza
 • Ingen tvangsforflytting av palestinere
 • Gaza kan ikke bli brukt som en base for terrorister i fremtiden
 • Gazas territorium skal ikke bli redusert
 • USA ønsker å se et enhetlig styre mellom Vestbredden og Gaza under et felles palestinsk styre, dagens palestinske styre er det som i dag finnes på Vestbredden.
 • Det blir opp til det palestinske folket å bestemme hvem som skal styre dem

Til dette svarer Jeffrey Sachs:


«Dersom USAs regjering er seriøs, kan de ta de forslagene direkte til FNs sikkerhetsråd og få en enstemmig avstemming 15 for og 0 mot fra Sikkerhetsrådet for å godkjenne en palestinsk stat som inkluderer Gaza og Vestbredden og at det inkluderer avvæpning, avvikling av Hamas, og dette vil vinne støtte til de arabiske landene som har ønsket nøyaktig dette.

Det vil også vinne støtte fra verdenssamfunnet som støtter dette, så hvis USA vil følge opp denne tankerekken, kan denne krigen ta slutt øyeblikkelig. Selvfølgelig, Nethanjaus regjering vil protestere, men kapittel 7 fra FNs charter gir FNs sikkerhetsråd makt til å implementere handlinger for å bevare global fred. Og det er dette USA burde gjøre.

Istedenfor har USA lagt ned veto for enhver slik tilnærming. Men hvis USA vil etterfølge det Jake Sullivan sa direkte og klart, kan vi oppnå fred.»

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Yitzhak Rabin,(femte statsminister i Israel),Bill Clinton, og Yasir Arafat fant «tonen» i 1993. Rabin og Arafat tok hverandre i hendene og begge ønsket inderlig fred. …..så i 1995 myrdet de Rabin. Fred måtte ikke skje! «Krig er en bedre forretning!»

  Svar
 • ‘ Men hverken dere eller israelerne skal noe sted. Hva er dere villig til å gå med på for å finne en løsning på denne konflikten?
  – Hvis de fortsetter okkupasjonen har de ingen sjans. Men hvis de vil leve i fred i Palestina under et palestinsk styre, er det noe annet.
  – Så dere vil har en stat, Palestina, hvor jøder kan bo?
  – Ja, en palestinsk stat hvor hvem som helst kan bo i fred. Men du må anerkjenne et uavhengig Palestina.
  – Så ingen Israel?
  – Nei, det var aldri noe Israel og det vil aldri være det heller.’
  nrk.no/urix/hamas-til-nrk_-_-vi-kjemper-til-siste-mann-1.16640834

  Man kan jo ikke ha en gruppe som ser på seg sjøl som guds utvalgte , innenfor en nasjons grenser.
  Da bør de holdes i sjakk.
  Rasister som har en forestilling og oppførsel som:

  ‘Vår rase er Mesterens rase. Vi er guddommelige guder på denne planeten. Vi er like forskjellige fra de underordnede rasene som de er fra insekter. Faktisk, i forhold til vår rase, er andre raser dyr, i beste fall kuer.
  Andre raser bør anses som menneskelig ekskrementer. Vår skjebne er å herske over de underordnede rasene. Vårt jordiske rike vil bli styrt av vår leder med et våpen av jern.
  Massene vil slikke våre føtter og tjene oss som våre slaver.’
  (Menachem Begin – Israeli Prime Minister 1977-1983)

  Begin hadde vært involvert i terrorhandlinger i Palestina på 1940-tallet som leder av Irgun. Han hadde organisert bombingen av King David Hotel i 1946 og massakren på hele landsbyen Deir Yassin i 1948. Menachem Begin er den mest beryktede terroristen i israelsk historie og grunnleggeren av det politiske partiet som styrer Israel i dag, Likud.

  ‘ Den jødiske utenriksminister i Frankrike Itzig Aron Cremieux sendte i 1860 et opprop til verdens jøder, og det heter her bl.a.:
  «Unionen som vi vil grunnlegge, skal ikke være noen fransk, engelsk, irsk eller tysk, men en jødisk verdensunion. I ingen henseende vil en jøde bli en venn av en kristen eller en muslim, før øyeblikket kommer da den eneste rettens religion stråler over hele verden i jødetroens lys…. Vår nasjonalitet er våre fedres religion og ingen annen nasjonalitet kjenner vi…. Tiden er nær da Jerusalem vil bli et bedehus for alle nasjoner og folk Vår makt er ufattelig, hvis vi lærer å sette inn makten for vår sak … Dagen er ikke fjern da alle rikdommer og alle jordens skatter skal bli Israels barns eiendom.’

  ‘Trakassering og overgrep mot majoritetsbefolkningen er daglig kost. Når bosetterne er i virkelig storslag, heller de søppel, avføring og urin over palestinere som befinner seg på gata under seg. ‘
  dagbladet.no/kultur/netanyahu-sender-observatorer-hodestups-ut-av-hebron/70716082

  Men de kan foreta en gransking av egen kultur. ( – Som forøvrig alle kulturer bør gjøre innimellom. )
  Så kan de spørre om det er noen som vil ha de innenfor sine grenser.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Scott Ritter:

Israel har atomvåpen, men kan de brukes?

Forrige innlegg

Lege i Ontario advarer:

Hold dere langt unna covid-vaksinene.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.