POSTED IN Krig-fred, Norsk politikk

Professor Glen Diesen intervjuer oberstløytnant Douglas MacGregor:

Hva kan Norge tjene på å dyrke fiendskapet til Russland?

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

I et lengre intervju med oberstløytnant MacGregor tar professor Glen Diesen opp en rekke helt sentrale problemstillinger i forhold til den aktuell situasjonen vi befinner oss i.

Den viktigste problemstillingen er naturligvis den aktuelle situasjonen vedrørende krigen i Ukraina. Her trekker MacGregor opp både bakgrunn, utviklingen av krigen så langt og ikke minst de overveielsene som han forstiller seg at russerne gjør. Uten å forstå deres måte å tenke på, kan vi heller ikke forstå det som faktisk skjer.

Konklusjonene hans snur den fortellingen vi presenteres i våre store medier på hodet. Han forutser en stor russisk offensiv i den nærmeste fremtid. De «store ukrainske seirene» slik de presenteres i våre medier, karakteriserer han som ønsketenkning og villedning.

En annen problemstilling som taes opp er f.eks. spørsmålet om muligheten for en kjernefysisk krig som han sier er til stede, men han tror at lederne både i Russland og i Washington skjønner dette og at de vil unngå det.

Når det gjelder spørsmålet om sprengningen av rørledningen tror han at folk i Tysland ganske fort vil forstå at dette var en fiendtlig handling overfor Tyskland (fra USA eller UK sin side) og at det vil måtte få politiske konsekvenser, f.eks. til relasjonene mellom disse statene.

Han berører også Norges forhold til Russland. Han tror ikke Russland truer Norge. Egentlig tror han vi er uinteressante for dem. Men han stiller et meget sentralt spørsmål som ingen norske politikere tør reise:

Hva tjener Norge på å dyrke fiendskapet med Russland?

Svaret gir seg selv.

Intervjuet er på engelsk, men for de som behersker språket er det meget lett å følge. MacGregor snakker meget tydelig og lite innviklet. Han er rett på sak uten noe utenomsnakk.

Vi vil virkelig anbefale dette intervjuet som er meget lærerikt.



1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 2 640 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

  • Reidar Kaarbø
    19 november 2022 10:06

    Nok et intervju med en klartenkt, profesjonell, saklig, kunnskapsrik og frittalende ex. oberst og ex. militær rådgiver i Pentagon Douglas MacGregor – kanskje det beste intervjuet jeg har sett med ham.

    Det som er trist er at NRK ikke bare forsøker å feie ham under teppet og late som mannen ikke eksisterer, men aktivt SENSURERER disse viktige meningene.

    Selvfølgelig, når vi hører hva han sier, er det klart at meningspolitiet i Norge ikke kan tillate å formidle disse ordene, til det er hans synspunkt for avvikende fra NATO.

    Intervjuet gir grunn til optimisme: Det eneste fornuftige å gjøre er å skape fred før konsekvensene av krigen blir for store for Europa. Det ser ut som stadig flere ser dette og vil arbeide for det – selv om NRK så skammelig forsøker å fortie denne siden av saken.

    Svar
    • USA vil IKKE ha fred i Europa – de ønsker å svekke Tyskland, motoren i Europa, med alle de konsekvenser det har for andre land i Europa. Det blir som mobberne på skolen: Når de ikke klarer å hevde seg selv positivt, forsøker de heller å senke alle andre rundt seg.

      Svar
      • Jonas:
        «Når de ikke klarer å hevde seg selv positivt, forsøker de heller å senke alle andre rundt seg.»

        Litt trist da, at det antagelig var Storbritania /USA som sprengte gassrørledningen som kunne berge Tyskland gjennom vinteren uten dyr amerikansk gass. ( De eneste som hadde noe å tjene på denne terroren.) Men nå skal terroristene ‘passe på oss’. 😉

        ‘For Norge er dette av store betydning. Vi er en sjønasjon, vi har store verdier til havs, ligger strategisk plassert og skal sikre stabilitet og orden i våre områder. Det gjør vi i nært samarbeid med Storbritannia og USA, sa Støre. ‘
        nrk.no/nyheter/sikkerhet-og-beredskap-i-norge-1.16119492

        – Som også nok passer på at vi øker energiprisen og rentene i Norge.
        Hva skal vi med fiender når våre politikere har slike allierte?

        Svar
  • Torfinn Slettebø
    19 november 2022 10:10

    Det er lett for nordmenn å vera sjølvgode, sjølvrettferdige og skulda alt på Russland.

    Dei store historiske linene gjev Russland rett i mykje: Då Sovjet og Warzawapakta kollapsa, hadde Vesten eit eineståande høve til å gjera noko for fred og samarbeid: Me kunne ha lagt ned Nato.

    Med opne augo valde me det motsette: stor utviding av Nato i alle himmelretningar. I dag er Nato global. Nato burde ha halde seg langt unn Ukraina, sjølv om ein del ukrainarar gjerne ville vera med. For ukrainarar flest er samrøra med Nato no vorte ei katastrofe. For mange andre òg.

    Krigen i Ukraina må Vesten ta på seg all skuld for. Krigen kunne enkelt ha vore unngått. Me har gjort Russland stor urett, og fortener å få ein smekk for det.

    Nato er offisielt ikkje Nato-medlem, men sjå korleis USA sitt utanriksdepartement ser på den saka:

    «Ukraina er en viktig regional strategisk partner som har gjort betydelige anstrengelser for å modernisere sitt militære og øke sin interoperabilitet med NATO. Det er fortsatt en presserende prioritet for sikkerhetshjelp å gi Ukraina utstyret det trenger for å forsvare seg mot Russlands krig mot Ukraina.»
    (Steigan.no 19.11.)

    Smak særleg på orda ‘interoperabilitet’ og ‘sikkerhetshjelp’. Ynskjer me slik ‘hjelp’ i Noreg òg?
    Nato er ein katastrofe for Ukraina, og kan fort verta det for Noreg, slik me steller oss.

    Svar
  • Vel, det finnes altså folk med vettet i behold fortsatt. Det blir jo en vits og betrakte norske politikere som noe annet enn komiske «Alier» etter dette. Det gjelder for alle partier.
    Tydligheten av at historien gjentar seg. Det koker ned til det autonome individuelle mennesket med integritet. Et menneske med selverkjennelse til ikke å hore rundt. La seg bestikke, bli kompromitert. Et menneske som har erkjent og stagget egoisten, forfengeligheten, feigingen, maktbegjæret osv samt tatt itu med Hovmod (på latin superbia)
    Griskhet (avaritia)
    Begjær (luxuria)
    Misunnelse (invidia)
    Fråtseri (gula)
    Vrede (ira)
    Latskap eller livslede (acedia)
    Som jeg må erkjenne er utfordringer innenfor bringa mi. Sokrates, Kennedy, Hammarskjøld, Martin L King, Palme, Diana, 3500,- amerikanere under 9/11 angrepet(drept av sine egne landsmenn) for å nevne noen få? Myrdet! «Ingen er mer hatet en den som taler sannhet» sitat Plato
    Det ser ut til og holde stikk. Takker for at jeg fikk muligheten til se dette intervjuet i en ufattelig ensom tilværelse som ikkevaksinert utstøtt borger i et land som dreper 80 tusen libyere og for å bruke Jens egne ord til Serberne: «Vi bombet dere (sønder og sammen) for å redde dere!» En trøst til Libya: « Vi bombet dere for å redde demokratiet!» Så da så….! God Helg til musepiperen fra Bergen og alle dere fine nyanserte individualiteter her på plattformen hans.

    Svar
  • Arno Mong Daastøl
    24 november 2022 5:51

    Imponerende intervju og kommentarer. Skjelden.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Klimatoppmøtet

Klimakur 2030: Ingen plan for gjennomføring

Previous Post

Åpent brev til Guvernøren i Florida:

Vi aner ikke langtidseffekten av vaksinene: Forby koronavaksiner nå!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.