POSTED IN USA, Valg

Primærvalget i New Hampshire:

Trump med knock-out seier over Nikki Haley.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Som vanlig er NRK en støttespiller for en av partene i konfliktene innad USA. De er livredde for at Trump skal vinne over demokratene for det kan sette hele Nato-alliansen i fare. Nato er Gud og USA er Jesus i vår utenrikspolitikk. Det er disse vi tilber og setter vår tro og vårt håp til. Svikter disse rystes hele vår kjente verden i grunnvollene.

Det som skjer er at vi allerede nå merker rystelser. Noe nytt er i ferd med å sprenge seg frem, nesten som vulkanen på Grindavik på Island. Og dette har ikke med Trump eller Nikki Haley å gjøre. De er bare symptomer på en langt mer fundamental prosess som er i emning. Men mange håper fortsatt at det hele vil gå over og at alt vil bli som før. Det er de mest godtroende.

Det er også de som tror at Trump vil kunne redde USA-skuten som er på vei ned i dypet. Det tror ikke vi. Problemene er langt mer fundamentale enn som så. Det er USA-imperialismen som knaker i sammenføyningene og Norge som har lenket seg fast til den skuten og lar seg slepe med, vi risikerer nå å følge med ned i dypet.

Trumpseieren i New Hampshire er bare et symptom på noe dramatisk som nå skjer i USA.

Knut Lindtner
Redaktør

Trump vinner i Stor-seier over neo-con Nikki.

Av Larry Johnson.

X-CIA analytiker

Tallene fra primærvalget i New Hampshire forteller historien. Her er min spådom fra fredag:

Nikki Haley kommer sannsynligvis til å gjøre en sterk forestilling i New Hampshire fordi det er et åpent primærvalg. Det betyr at demokrater og uavhengige som vil stemme på Joe Biden kan krysse over og stemme på henne. Det vil sannsynligvis skje. Husk disse tallene. I 2020-primæren sikret Trump 129 734 stemmer, som representerte 84% av stemmene. I 2015 vant Trump 34% av de republikanske velgerne med 100 406 avgitte stemmesedler for ham.

Med 84 % av stemmene talt er Trump på vei til å samle 174 000 stemmer. Det er nesten 45 000 flere enn han fikk i 2020, da han fortsatt var president. Som jeg spådde, fikk Nikki Haley en rekke stemmer fra demokrater som krysset over for å stoppe Trump. Det er en stor fiasko. Et stort flertall av republikanere og uavhengige kan ikke tåle Haley. Mye av mainstream-mediene presser på en historie om at Trump er mer upopulær. Nei. Det motsatte er tilfellet. I det minste i New Hampshire er Trump mer populær nå enn i 2020 eller 2016.

Her hjelper verken bønner eller sterk lut.

Plottet om å bruke rettstiltak og media til å angripe Trump og svekke støtten hans gir tilbakeslag. Et økende antall amerikanere slår nå tilbake som følge av de uopphørlige verbale angrepene på Trump. Fram til Covid-bakholdet trivdes og hadde de fleste amerikanere fremgang under Trumps presidentskap.

Demokratene er i en skikkelig klemme. Bortsett fra hjerteinfarkt eller hjerneslag, stiller Joe Biden for en ny periode med en rekord som gjør at Jimmy Carters tid i embetet ser bra ut til sammenligning. Med kriger som raser i Ukraina og Gaza, USA og Storbritannia i en kamp med houthiene som blokkerer Israels bruk av Rødehavet, og økende spenninger med Iran, er Bidens utsikter til å kjøre på en plattform for å holde Amerika utenfor utenlands kriger er null. Så er det økende bekymring fra to partier for flommen av illegale som krysser den sørlige grensen og kaoset de forårsaker i store amerikanske byer. Frykt og usikkerhet om den innenlandske situasjonen i USA kommer til å påvirke flere velgere enn den vedvarende innsatsen for å oppmuntre til hat mot Trump.

USA er i ukjent farvann. Det republikanske etablissementet hater Trump, men de elsker mer å ha makten. Det betyr at de fleste vil holde seg for nesen og sette seg på Trump-toget. Trumps motstandere fra 2016 – Marco Rubio og Ted Cruz – har allerede gitt uttrykk for sin støtte til Trump. Jeg mistenker at Trump privat håper Nikki Haley holder valgkampen i det minste gjennom primærvalgene i Sør-Carolina og Nevada. Dette gir ham en sjanse til å herje med «the estblishment» og samle rundt seg, ikke bare grunnfjellet hans, men de andre amerikanerne som avskyr krumspringene og den mislykkede politikken til demente Joe Biden.

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Valget står mellom Orwells evige støvel, og menneskets behov for frihet/uavhengighet. Altfor mange velger førstnevnte, og tror sågar gjennom sin hjernevask at de er ‘moralsk høyverdige’ ved å gjøre så.

  Når selv diskusjon er fånyttes; er sameksistens med disse ‘slavene’ i det hele tatt mulig?

  Svar
 • «Det er også de som tror at Trump vil kunne redde USA-skuten som er på vei ned i dypet. Det tror ikke vi. Problemene er langt mer fundamentale enn som så.»

  Og i Norge er også de som tror at f.eks. ‘Rødt’ eller et eller annet ‘opposisjonsparti’ vil kunne redde Norge.
  Men det er mer fundamentalt enn som så.
  ‘ Når utgangspunktet er som galest , blir svaret orginalest.’
  eller ‘ shit in, shit out.’
  ‘Når lyset i dere er mørkt, hvor mørkt er ikke da mørket.’

  Når man har opphøyet et monetært system, og en stat til gud, og rente-bedraget til sin disippel, da hjelper det lite å lage ‘klassekamp’ for å få mer (tall) av dette systemet. – Med alles kamp mot alle.

  Det er fortsatt forskjell på en kalv av gull og en levende kalv.
  Stener er fortsatt ikke det samme som brød.

  Et lite barn kan nok bruke sin fantasi og leke liv i en dukke; – søtt når vi er barn.
  Men vi bør vokse opp, og ut av disse infantile forestillingene.
  Da mister også bakmennene som styrer dette systemet, sin makt.

  Vår mentalitet er vår skjebne.

  Svar
  • Arno Mong Daastøl
   25 januar 2024 19:32

   Frikar skriver: » shit in, shit out.’»
   Nogle aar tidligere 😉 :
   – i Peer Gynt av Henrik Ibsen
   «Men pytt, hvor utgangspunktet er galest, blir resultatet originalest.»

   Svar
 • «Bortsett fra hjerteinfarkt eller hjerneslag, stiller Joe Biden for en ny periode med en rekord som gjør at Jimmy Carters tid i embetet ser bra ut til sammenligning.» Biden er nok borte for lenge siden. Det er nok en av «look alike» Biden som regjerer, selvfølgelig med O Bama i kjelleren.

  Svar
 • Planen til globalistene er at alle land i verden skal delta i krig. Kinas oppgaven er Asia og Australia, Russlands oppgaven er Europa og Afrika…. og Trump sin er å begynne borgerkrig i USA slik at ingen av de som er i alliansen får hjelp de håper på.

  Svar
 • Hvorfor dette innbitte hatet mot Donald Trump? Han dro til Davos og fortalte dem at et lands lederskap ikke er til for å berike seg selv, men er til for folket. Han dro til FN og erklærte krig mot globalismen. Hmm …jeg bare undres.
  https://rumble.com/v45ivi6–this-is-why-you-must-hate-donald-trump-7-mins-.html

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Noe gjentar seg forbausende likt gjennom historien.

Når imperier faller.

Forrige innlegg

Ville vaksinen blitt godkjent hvis dette var kjent på forhånd?

Rottestudier av vaksinerte viser nevrologiske skader etter fødsel.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.