POSTED IN Israel, Palestina

President Macron:

Fullstendig tilintetgjøring
av Hamas
betyr krig i ti år

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

President Emmanuel Macron uttalte seg 03.12.2023 om Israels mål for krigen, har fått liten oppmerksomhet i Norge. Det stod først på ARD-tekst-tv, og samme dag på ZDF (Den andre tyske fjernsynskanalen/Tysk TV2).  Macron oppfordrer ikke bare til ny våpenhvile, men han etterspør også Israels mål med den fortsatte krigen. Samtidig som han hevder at målet om fullstendig tilintetgjøring av Hamas er umulig, hvertfall ikke før om ti år.
ZDF omtaler Macron: «Frankrikes president Emmanuel Macron har uttrykt skepsis til Israels handlinger på Gazastripen. Han oppfordrer Israel til å definere sine krigsmål mer presist.»

Henta fra Politikus

ZDF skriver:

 E. Macron. Bilde fra Wikimedia Commons file

Om Israels statsminister Benjamin Netanyahus mål om å tilintetgjøre Hamas fullstendig, sa Macron: «Hva er fullstendig tilintetgjøring av Hamas, og er det noen som tror det er mulig? I så fall vil krigen vare i ti år.» Den franske presidenten oppfordra til «intensivert innsats for å oppnå en varig våpenhvile».
Macron reiste videre fra Dubai til Doha lørdag for å møte Qatars statsoverhode, emir Tamim bin Hamad al-Thani. Qatar spiller en ledende meklerrolle i krigen mellom Israel og Hamas.
Men da Macron kom til Qatars hovedstad, hadde Israel allerede beordret sin forhandler tilbake derfra fordi samtalene om en ny våpenhvile på Gazastripen var i en «blindgate».

Macrons uttalelser, og fraværet av info om det i Norge, er ekstra interessante fordi de aller fleste europeiske statene, som for eksempel Tyskland og Danmark, er helt lamma av redsel for å kritisere noe som helst av Israels handlinger og militære mål. Den norske regjeringa er i denne sammenhengen en positiv røst, utrolig nok. Men de som i Norge ser på kampen for fullbyrdinga av fordrivinga av palestinerne fra sitt hjemland som en strid mellom jøder og kristne mot muslimer, vil sikkert antyde at Macron uttaler seg sånn av redsel for den store mengden muslimske innvandrere i Frankrike.

Tegningen er henta fra Palestina-solidaritet nr 3-2006.
Tegnerens navn er ikke oppgitt og kommer ikke tydelig fram.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Israelske mål:

  ‘Syv journalister fra Reuters, Al Jazeera og AFP befant seg 13. oktober på Libanons sørlige grense til Israel.
  De sto på toppen av en åpen åsrygg og dokumenterte krigshandlinger mellom den israelske hæren og de islamistiske militsgruppene Hizbollah, Hamas og Islamsk jihad.
  Så, rett etter kl. 18.00, ble de truffet av to rakettangrep. Den 37 år gamle Reuters-journalisten Issam Abdallah mistet livet, og seks andre ble skadd.
  AFP-journalist Christina Assi måtte amputere et ben som følge av skadene sine.
  Ifølge to undersøkelser, en fra AFP og den uavhengige organisasjonen Airwars, og en fra menneskerettsgruppen Human Rights Watch (HRW), kom angrepet fra den israelske hæren.’
  nrk.no/urix/afp-og-hrw_-angrep-pa-journalister-i-libanon-kom-fra-israel-1.16668867

  Svar
  • ‘ Dette stakkars uskyldige, forfulgte folket som bare vil ha fred. ‘ ( – Og totalkontroll.)

   ‘AFP, Amnesty og HRW: Reuters-journalist ble målrettet drept av Israel
   Reuters-journalist Issam Abdallah mistet livet og seks andre ble skadd i et rakettangrep 13. oktober. To undersøkelser viser at angrepet kom fra den israelske hæren, og var målrettet.
   Eksperter: – Svært usannsynlig med en feil.
   Flere vitner har også fortalt at det ikke var noen form for militær aktivitet i det området der journalistene befant seg.
   Ekspertene sier det er svært usannsynlig at israel, med sine avanserte etterretningsmuligheter, angrep journalistene ved en feil.’
   nrk.no/urix/afp_-amnesty-og-hrw_-reuters-journalist-ble-malrettet-drept-av-israel-1.16668867

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Når USAs hangarskipsgruppe dukker opp et sted kan du være sikket på en ting:

Da blir det ikke krig der. De er sitting ducks.

Forrige innlegg

Norsk industripolitikk:

Assistert selvmord?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.