POSTED IN Atomvåpen, Virkelighetsforståelse

Polens president:

Vi må få atomvåpen for å stanse Russland.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Nederlaget Nato/USA står overfor i Ukraina får politiske ledere i Nato-området til å fremme det ene forslaget etter det andre, stadig villere og mer ansvarsløst. De ser ikke ut til å lære noe av det som har skjedd de siste to årene med sanksjoner og våpenoverføringer til Ukraina for å svekke Russland.

Realitetene er at Russland er styrket økonomisk, politisk og militært, mens vesten er tilsvarende svekket. Nå kommer det forslag om mer av det samme – som ikke virker men som er en fare for hele Europas fremtid. Noen er villige til å ofre eget land og egen befolkning for å stanse Russland.

Dette virker alltid på en uopplyst befolkning.

For å skape et våpenkappløp må en ha en fiende. Med en tenkt fiende kan en også få egen befolkning til å gjøre store økonomiske og sosiale ofre. Russland er ideell som fiende i mer enn 100 år. Men ser en på hvem som har drevet kriger de siste 100 årene er det ikke Russland, Iran eller Kina, men USA, Storbritannia, Tyskland og Frankrike. Russland har hatt 4 store invasjoner fra vest siden Napoleon prøvde seg og har ofret svært mange mennesker i forsvar av sitt land.

At landet har et behov for militær sikkerhet langs sine grenser er åpenbart. Når vesten ikke vil gi slike garantier, men ruster opp nabostatene og skylder på Russiske trusler, da snur de virkeligheten på hodet. Men for rustningsindustrien er dette manna fra himmelen.

At noen polske ledere ikke har lært av sin historie fører til denne typen ønsketenkning: Vi ofrer Polen for å hjelpe USA som vil stoppe Russland i Ukraina!

Knut Lindtner
Redaktør

Den polske presidenten sier at landet hans er villige til å være vertskap for NATOs atomvåpen.

Av Kyle Anzalone.

Den polske lederen sier at Warszawa er villige til å være vertskap for atomvåpen fra NATO-land, som svar på at Russland flytter strategiske våpen til Belarus. Den polske statsministeren Donald Tusk kaller forslaget «kolossalt», (absolutely massive). I et intervju med Fact, har den polske presidenten Andrzej Duda uttrykt at han er villig til å tillate NATOs atomvåpen i landet.

«Jeg må innrømme at da jeg ble spurt om dette svarte jeg at det er vi klare for. Nylig har Russland omplassert sine atomvåpen til Belarus», sa han.

«Dersom våre allierte bestemmer seg for å utplassere atomvåpen i vårt land for å sikre NATOs østre flanke, så er vi klare for det».

Han fortsatte med å si at han er villig til å ha noen, med ikke allmenn tilgang til atomvåpen, dersom disse blir flyttet til polsk område.

«Vi har ikke tradisjon for det. Det har aldri vært, om jeg ikke husker feil, en komplett tilgang til slike våpen i Polen»,. Han fortsetter: «Vi kan jo diskutere å løsne på noe av motstanden mot dette på vårt område.  Men jeg vil være forsiktig å gi totalt tilgang til slike våpen her».

Den polske statsministeren er tydeligvis skremt av lederens bemerkninger.

«Jeg kan også tenke med et mulig initiativ for dette. Men først og fremst – er det polske folket forberedt på å være ansvarlig for dette. Det må jeg vite helt sikkert – om vi ønsker dette», forklarer statsministeren. «Ideen er jo helt enorm, vil jeg si, og svært alvorlig. Jeg vil gjerne hva det er som har fått presidenten til ¨komme med en slik uttalelse».

Andrzej Duda vil ha atomvåpen i Polen

Den polske utenriksministeren er også kritisk til Dudas forslag. Han sier: «Dette vil være en alvorlig beslutning. Alle sider av dette må vi diskutere, først og fremst i Ministerrådet. Så langt har det ikke vært noen diskusjon om dette i Ministerrådet».

Tidligere har laverestående polske tjenestemenn sett på det å flytte NATOs atomvåpen østover som svært provoserende for Russland. Spesielt fordi Polen allerede har et AEGIS Ashore rakettforsvarssystem. Disse er ment å være luftvern, siden AEGIS er i stand til å skyte ned Tomahawk-raketter med atomstridshoder.

Kreml sier at tilstedeværelsen av AEGIS-systemer i Polen, sammen med tilsvarende batterier  i Romania, er en strategisk trussel mot Moskva. Talsmannen for den russiske regjeringen sier at Kreml vil svare på det dersom NATO går videre med Dudas forslag.

«Vårt militære vil naturligvis analysere situasjonen dersom slike planer blir gjennomført. Og i så fall vil vi gjøre alt som er nødvendig, ta alle nødvendige skritt, for å garantere vår sikkerhet», forklarer Dmitry Peskov. 

Det er tre NATO-medlemmer som har atom-arsenal, USA, Storbritannia og Frankrike. I tillegg har USA lagre med strategiske våpen i Belgia, Tyskland, Italia, Nederland og Tyrkia. De har sverget på å bruke disse bombene for å forsvare en lang liste med allierte under Washington «atom-paraply».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://libertarianinstitute.org/news/polish-president-says-country-is-willing-to-host-nato-nukes

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  25 april 2024 8:25

  Bergen by mimrar ofte om smellar under 2. verdskrigen. Samstundes byggjer byen ut ubåtbasen på Håkonsvern, slik at kapasiteten for atomubåtar vert betre. Der kan det bli solide smellar i framtida.

  Lukke til med beredskapsplanar og sivilforsvar i Bergen og omegn!

  So trur me at krigsgalne amerikanarar, polakkar, engelskmenn, tyskarar, finnar, danskar, svenskar og baltarar gjer livet tryggare for nordmenn?

  Det hastar å få Nato ut av Noreg.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  25 april 2024 8:52

  Stoltenberg har fått utmerkinga Leopold-ordenen av atomvåpenlandet Belgia, og er stornøgd med det.

  Kong Leopold 2 si framferd i Kongo ser heller ikkje ut til å leggja dempar på gleda.

  https://www.nato.int/cps/en/natohq/news_224887.htm

  Svar
 • «Noen er villige til å ofre eget land og egen befolkning».

  ‘ I Odesa i Ukraina blir menn tvangsvervet til militæret på gata. Mange holder seg hjemme på dagtid for å unngå å bli stoppet og vervet.
  Betaler for å slippe forsvaret.
  «Maxim» slapp likevel å bli sendt til fronten etter øyeundersøkelsen. Ikke fordi han var blind på det ene øyet, men fordi han betalte seg ut.
  – Du må betale de riktige folkene, forteller han.
  President Zelenskyj signerte denne uken en mobiliseringslov. Ifølge ukrainske myndigheter kan lovendringen gi 50.000 soldater til hæren.
  Loven er kontroversiell fordi den ikke har en maksgrense på hvor lenge man skal være innrullert før man blir dimittert.
  Dette er en regulering som det ukrainske forsvaret ønsket seg, og den fikk parlamentet med på å fjerne maksgrensen på tre år.
  – Det er ikke trygt. Militæret bryter loven. De tar inn folk, selv om de ikke er friske nok til å bli sendt til fronten, forteller Alex.
  Han er sterkt imot loven, fordi folk som kan betale seg ut slipper unna. De som er fattige og som ikke har råd til å bestikke vervepatruljen, må dra til fronten.
  Alex forteller om en 14-åring som nylig ble vervet i Odesa. ‘
  https://www.nrk.no/urix/unge-menn-holder-seg-hjemme.-redde-for-a-bli-tvangsvervet-1.16849279

  Svar
 • «Det er tre NATO-medlemmer som har atom-arsenal, USA, Storbritannia og Frankrike. I tillegg har USA lagre med strategiske våpen i Belgia, Tyskland, Italia, Nederland og Tyrkia. De har sverget på å bruke disse bombene for å forsvare en lang liste med allierte under Washington «atom-paraply»»

  Det er godt vi har edrulige folk som Diesen. Men han får jo pisk for å ikke mene det man SKAL mene i Norge:

  ‘I første versjon av innlegget skrev Diesen at Nato ville «forsøke å ødelegge Krim-broen», men ett minutt etter publisering fjernet han ordene «forsøke å», slik at innlegget ble enda mer bastant.
  – Dette er en veldig drøy melding, rett og slett, sier Aage Borchgrevink til Nettavisen. Han er seniorrådgiver i Helsingforskomiteen, og har jobbet med menneskerettigheter og Russland de siste 30 årene.
  Jeg skulle likt å vite hvordan han kan vite at det er Nato som trykker på avtrekkeren. Det hadde vært veldig interessant å prøve å forstå. Det virker fullstendig tatt ut av luften, sier Borchgrevink.

  For å dokumentere påstanden, viser Diesen til Taurus-lekkasjen, og lenker til artikler om den i nyhetsbyrået AP og WSJ. I starten av mars avlyttet nemlig Russland en samtale mellom fire høytstående offiserer i det tyske luftforsvaret. I samtalen diskuterte offiserene teoretiske muligheter for utplassering av tyske krysserraketter av typen Taurus i Ukraina, og om hvordan Taurus kunne ta ut Kertsj-broen som forbinder Krym-halvøyen med fastlandet. Offiserene sa i samtalen at rask utplassering av Taurus-missiler bare ville være mulig med deltagelse av tyske soldater. Offiserene sa også at det ville være mulig å trene ukrainske soldater til å utplassere Taurus på egenhånd, men at dette ville ta måneder.

  Ikke noe av det som sies i de lekkede opptakene beviser at Nato per dags dato «trykker på avtrekkeren» og angriper Russland, sier Borchgrevink.

  https://www.tb.no/bakkenteigen-professor-vekker-reaksjoner-nato-vil-angripe-i-russland/s/5-76-2323065#am-comments

  Nei, ikke noe bevis, selvfølgelig, herr seniorrådgiver. 😉
  Men absolutt ikke fjerne antagelser, etter disse avsløringene.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Midt-Østen våkner opp til en ny realitet:

Israel kan ikke stoppe Irans hypersoniske missiler.

Forrige innlegg

Om NRKs ensidighet.

Norges nyheter underkastes alltid USAs politiske ledelse.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.