POSTED IN Militære/våpen/teknologi, USA

Pentagon nøler.

Vil egentlig ikke gi F-16 til Ukraina.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

F-16 var et meget godt jagerfly i sin tid (1970-tallet), men nå er vi i 2020-årene. Flyet er fortsatt til salgs, men det finnes nå langt bedre fly som også Russland disponerer. I virkeligheten vil F-16 fly i Ukraina bli «sitting ducks» og deres militære evner vil bli avkledt av de nye russiske lutforsvarsystemene og nyeste russiske flyene. Dermed vil de langt vanskeligere kunne bli en ettertraktet salgsvare.

Pentagon har mange hensyn å ta, fex. behovene til krigsindustrien. Hvis de viser seg at disse flyene faller ned som fluer i en kampsituasjon vil ingen kjøpe dem. Jeg vet det ikke sikkert, men jeg tror at F-35 er i den samme situasjonen. Settes disse flyene inn og blir skutt ned er det katastrofe for Lockheed Martin som produserer dem – og for Norge som har kjøpt et rekordantall av disse flyene.

Våpenmarkedet (dødens marked) reagerer som alle andre markedsplasser på dårlige tilbakemeldinger. Hvis en vare ikke fungerer kan den ikke selges.

Knut Lindtner
Redaktør

Pentagon vil egentlig ikke gi F-16 til Ukraina

Innlegget er hentet fra Moon of Alabama.Presset av våpenindustrien slepes motvillig det amerikanske forsvarsdepartementet til å levere av F-16-fly til Ukraina:

Pentagon: Ukrainas slagmarksituasjon er for øyeblikket ‘ikke ideell’ for utplassering av F-16

Forholdene på slagmarken i Ukraina er foreløpig «ikke ideelle» for bruk av F-16 jagerfly, sa generalløytnant Douglas Sims, operasjonsdirektøren til Joint Staff, 13. juli.

«Betingelsene akkurat nå for anskafflse av F-16, de er sannsynligvis ikke ideelle,» sa generalen på en pressekonferanse.

«Jeg mener, russerne har fortsatt en viss luftforsvarsevne. De har luftkapasitet. Og antallet F-16 som vil bli levert er kanskje ikke perfekt for det som skjer akkurat nå,» presiserte han.

Lockheed-Martin, som fortsatt bygger og selger F-16 til forskjellige land, er åpenbart ikke fornøyd med at markedene snart vil lære at F-16 ikke har noen fu**sjanse mot moderne russiske jagerfly og luftforsvar.

Deres kommende ødeleggelse vil skrike «Kjøp russisk!» til verden og flere land vil trolig vurdere å bytte leverandør og faktisk gjøre det.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  16 juli 2023 14:19

  Pentagon nølar, men det gjer ikkje Noreg. Krigsminister Gram diskuterer allereie med Danmark og Nederland korleis trening av vest-ukrainske F-16-pilotar skal føregå.

  Går grensa ved F-16? Spørsmål til krigsminister Gram: Fortener ikkje Ukraina det beste Noreg har? F-35 neste?

  Stopp den norske krigføringa mot Russland! Vil me ha gode naboar, får me sanneleg oppføra oss sjølve. Noreg har som vanleg rota seg inn i ein idiotisk krig i eit fjernt land. Det er ingen grunn til å ha respekt for regjering, storting eller militærleiing for tida.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kiev gjør det verre for de som snakker russisk

Ukrainere flykter via NATO-land til Russland

Forrige innlegg

Hvordan er det i Norge?

Bukken og havresekken i legemiddeltilsynet i Storbritannia

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.