POSTED IN Krig-fred, Ukraina, Virkelighetsforståelse

Pensjonert polsk general:

De ukrainske tapene kan telles i millioner.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Jeg vet ikke hvor store de ukrainske tapene er, men her leveres tapsoppgaver fra ulike kilder som er så langt fra hverandre at noe må være oppspinn. Nåe en pensjonert polsk general nå kommer med dramatiske anslag som faktisk ligger skyhøyt over både russiske anslag og ikke minst de ukrainske er det faktisk grunn å ta det på alvor.

Riktignok er han upresis når han sier «i millioner». Det betyr at han ikke har oversikt, men bruker sin egen erfaring og skjønn uten nøyaktige tall. Men det er to forhold som jeg mener tilsier at vi skal ta han alvorlig. For det første tilhører han en vennligsinnet nasjon til Ukraina, nesten en alliert. Dessuten er han pensjonert og trenger derfor ikke å ta hensyn til hverken de væpnete styrkene i Polen eller egen karriere.

I tillegg kommer det forhold at fra Polen har det meldt seg mange frivillige og en stor del har kommet hjem fra slagmarken i likposer eller som lemlestede.

At han forslår storstilt opprustning i vest er bare en bekreftelse på at han er er lojal til det «vestlige propaganda- narrativet», men realistisk. Det er det mange i vest og i Norge som ikke er. De befinner seg fortsatt i drømmeland.

Knut Lindtner
Redaktør

Ukrainas  tap «er på millioner» – sier pensjonert polsk general.

Kiev har ikke ressurser eller mannskap til å fortsette kampen mot Russland, sier Rajmund Andrzejczak.

Ukrainas tap i konflikten med Russland kan telles «i millioner» påstår  tidligere sjef for Polens generalstab, Rajmund Andrzejczak. Kiev «taper krigen» og har ikke ressursene som trengs for å opprettholde kampene mot Moskva, legger han til.

Rajmund Tomasz Andrzejczak er en polsk general, tjente som sjef for generalstaben til de polske væpnede styrker i 2018–2023. Wikipedia (engelsk)

I et intervju med Polsat kringkaster på mandag, beskrev den pensjonerte generalen Ukrainas situasjon på slagmarken som «svært dramatisk», og insisterer på at «det finnes ingen mirakler i krig». Den Ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskys avgjørelse om å bytte ut sin topp-general Valery Zaluzhny med Aleksandr Syrsky var et feilgrep.

Han vil bety en betydelig forandring som Kievs nye øverstkommanderende, legger Andrzejczak til. Ifølge den pensjonerte generalen lider Ukraina av mangel på både utstyr og mannskap.
_______________________________________________________________
«De mangler mer enn 10 millioner. Jeg antar at tapene kan telles i millioner, ikke hundretusener. Det finnes ikke ressurser i dette landet, det er ingen igjen til å kjempe».
_______________________________________________________________

«Ukrainerne taper denne krigen», slår Andrzejczak fast. Han antyder overfor mediene at Kiev nå går tom for anti-luftskyts-missiler til å forsvare seg mot russiske angrep. De samme advarslene har kommet fra flere vestlige ledere i de siste ukene.

Andrzejczak  ber om  økning i vestlig våpenproduksjon, og argumenterer med at Vesten bør være forberedt på en fullskala konflikt med Russland innen to eller tre år. Den russiske presidenten Vladimir Putin insisterer på at Moskva verken har planer eller interesse av å angripe NATO.

Den russiske forsvarsministeren Sergej Shoigu slo i forrige måned fast at Ukraina har mistet mer enn 444 000 soldater siden begynnelsen av konflikten startet i februar 2022. Fiendtlighetene har også ført til en flom av ukrainske flyktninger. Det har vært så mye som 6,5 millioner verden over, ifølge tall fra FN.

Tjenestemenn i Kiev har gjentatte ganger klaget over at våpensendingene fra Vesten har vært utilstrekkelige. Disse etterlysnings-ropene  har blitt høyere og høyere etter at Joe Bidens bønn om å bevilge ytterligere 60 milliarder dollar i hjelp til Ukraina har blitt stanset i kongressen, fordi republikanerne forlanger å få styrket sikkerheten på den amerikanske grensen.

Mot dette bakteppet har de russiske militære sist måned skjøvet Kiev ut av den strategiske Donbas-byen Avdeevka, og frigjort flere bosettinger i nærheten. De tidligere fortene de har holdt langs frontlinjen siden 2014,  har  Kiev brukt til å bombardere boligblokker i byen Donetsk som ligger i nærheten.

Oversatt og forkortet av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Michal Průcha

https://www.rt.com/news/594486-ukraine-losses-millions/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Min skadefryd gledes over hvor fort de eldes når de går den veien de går,
  Obama blir grå,
  Kjerkol blir stygg i trynet,
  Erna blir så feit at hun ikke passer inn i møbler,
  at Zelensky ser ut som han gjør, stinn av kokain:
  https://www.bitchute.com/video/tYZHRxZ5LWjx/
  Jo raskere de går til grunne desto bedre.

  Svar
 • Vestens billige skuespiller «servant of the peolple» Zelensky var et dårlig valg,
  han kan finne på mye sprell på egen regning,
  han vet hans dager er talte,
  gjør lurest i å ta med seg kone og barn til en eiendom vesten sponset ham til,
  og ellers late som han aldri var seg selv,

  en «face-recognition»-drone kverker ham på ett minutt.
  Han vet for mye og vet ikke å holde kjeft, kjører sitt løp.
  Han blir ikke gammel.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  26 mars 2024 18:51

  Når Vesten gir Kiev-styret langtrekkjande rakettar, får Russland ei sterk interesse av å demilitarisera endå meir av det tidlegare Ukraina.

  Stoltenberg er naturlegvis for denne opptrappinga av krigen:

  https://news.antiwar.com/2024/02/25/nato-chief-says-ukraine-give-green-light-for-attacks-inside-russia/

  Dermed kan drepinga av russarar og ukrainarar halda fram, og Nammo kan sjå fram til nye ordrar og fine overskot.

  Zelensky har rekna seg fram til 31 000 falne på ukrainsk side. Kyiv Post fortel i dag om 438 000 falne russarar.

  PS Lenkja er plukka opp på Steigan i dag.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kritiske verktøy eller propagandamaskiner?

Medienes ansvar for krigene

Forrige innlegg

Hva er forholdet mellom folkevalgte og rustningsindustrien?

Hvem styrer hvem?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.