POSTED IN Historie

Paul Craig Roberts: Når vi kvitter oss med historien kan vi ikke lære av den.

I USA kvitter en seg nå med historien.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Amerikanerne er hjernevasket til uvitenhet.

Av Paul Craig Roberts.

Dr. Paul Craig Roberts har tidligere arbeidet i USAs finansdepartement og har vært medredaktør i Wall Street Journal. Hans siste bøker er The Failure of Laissez Faire Capitalism and Economic Dissolution of the West og How America Was Lost.

De hvite liberale har lyktes med å hjernevaske amerikanerne til uvitenhet.

De hvite liberale har lyktes så til de grader at skolene nå har fjernet historie fra undervisningen i stedet for å undervise om den. 

Som i South Orange, New Jersey, for eksempel, har de kvittet seg med  alt som har med Thomas Jefferson å gjøre. De døpte om skolen fra Jefferson Elementary School til Delia Bolden Elementary School, til ære for den første svarte kvinnen i området som tok eksamen fra  en høyskole i området.

Ifølge skolen selv var både studentene selv og fakultetet med i kampen for å forkaste Thomas Jefferson. Medlem av skolestyret Qawi Telesford sa at det var fordi Jefferson hadde hatt slaver.

Jefferson hadde slaver fordi slavene var arbeidsstyrken i landbruket på hans tid. Slaveri var en institusjon som gikk i arv. Det var helt akseptert i det området som senere ble De Forente Stater, lenge før Jefferson var født, og lenge før De Forente Stater eksisterte eller var så mye som en tanke i noen sinn.

Thomas Jefferson var USAs tredje president, andre visepresident og en amerikansk statsmann. Han var minister i Frankrike, politisk filosof, revolusjonær, jordbruker, gartner, landeier, arkitekt, arkeolog, slaveeier, forfatter, oppfinner og grunnlegger av University of Virginia. Wikipedia

Det var ikke noe Thomas Jefferson eller noe andre kunne ha gjort noe med. Slippe slavene løs, sier du.

Tenk over hva du sier. 

Slaveeiere i det 18. århundret, som Jefferson, var ikke ansvarlige for slaveriet. Det var dem eksisterende måten å få gjort arbeid på der de ble født.

Økonomer kan fortelle deg at prisen på en slave tilsvarte våre dagers årslønn med arbeidet han utførte.

Når du hadde satset på denne lønnen i forhold til prisen på en slave, hvordan i all verden skulle de som drev med landbruk drive det lønnsomt om de først skulle slippe slavene fri, slavene de hadde kjøpt i dyre dommer, og så leie dem tilbake som arbeidere?

Dersom USA på den tiden hadde like store inntekter eller muligheter til å tjene penger som i dag, kunne regjeringen gitt slaveeiere kompensasjon for verdien av en frigjort slaver, slik at de kunne ta de tidligere slavene inn igjen som ordinære arbeidere.

Men uten kompensasjon ville plantasjene bli konfiskert av en eller annen arbeidsstyrke, for uten arbeidsstyrken hadde de vært nødt til å stenge.

De frigjorte slavene ville ikke tjene nok til å eksistere.

Det er sannsynlig at det som helt feilaktig blir kalt «borgerkrig» kostet mye mer enn det ville kostet å betale slaveeierne kompensasjon for å slippe slavene fri. 

Men naturligvis var ikke dette en krig om slaveri. Det handlet om å tvinge sørstatene å betale avgift som de mer utviklede industristatene i nord var avhengig  av. Som president Lincoln sa, sørstatene kan godt ha slaveri bestandig dersom de bare går med på å forbli i Unionen og betale avgiften til nordstatene.

Som et resultat av at ideologier overtar undervisningen blir graden av uvitenhet i USA så stor at folk faktisk tror at slaveeierne slavebandt de svarte.

Dette er ikke tilfelle.

U.S. Slavery: Timeline, Figures & Abolition - HISTORY
Slaveri er et organisert samfunnssystem. Vi har hatt det i Norge, Romerriket, gamle Egypt osv. Det er ikke knyttet i hudfarge men til en måte å drive økonomien på. Noen steder i verden eksistert det fortsatt. Også i Afrika eksisterer det.

De svarte ankom til det som senere ble det USA og som allerede holdt slaver. De ble tatt til fange av den svarte kongen i Dahomey. Han tok svarte til fange i slavekriger, og solgte den videre som slaver. Hvite mennesker slavebandt ikke de svarte. De kjøpte svarte som allerede var blitt slavebundet av andre svarte. 

De kjøpte svarte fordi det var tilgjengelige arbeidsfolk, ikke fordi de var rasister. På den tiden var det like mange hvite slaver, som muslimene holdt.

I amerikanske universiteter og offentlige skoler har uvitenhets-hat erstattet objektiv læring. Enkle fakta blir funnet på for å støtte oppunder falske beretninger. 

Sannheten er blitt kastet ut av amerikansk undervisning. Den består stort sett ikke av annet enn sint anti-hvitt prat.

Og så Thomas Jefferson da, han som skrev uavhengighetserklæringen, og som ble født i en tid med slaveri, og som nå er blitt  kastet til ut til fordel for den første svarte kvinnen som tok high-school-eksamen i New Jersey. 

Hvorfor den første svarte uteksaminerte kvinnen?

Hvorfor ikke den første hvite uteksaminerte kvinnen?

Feminister vil si at det siste er like mye å feire.

Hvorfor ikke den første uteksaminerte handicappede personen? 

Hvorfor ikke den første….?

Spartacus and the Impact of His Uprising on Ancient Rome – Brewminate: A Bold Blend of News and Ideas
Spartacus var en romersk slave som ledet et stort slaveopprør i den romerske republikk, dagens Italia, mellom 73 f.Kr. og 71 f.Kr.. Hans hær av rømte gladiatorer slo flere romerske legioner i hva som er kjent som den tredje slavekrigen, et av de tre slaveopprørene i antikkens Roma. Wikipedia

I løpet av slavetiden var det ikke bare svarte i Afrika som hadde svarte slaver. Også frie svarte i Amerika hadde svarte slaver.

Det hadde også Cherokee-indianerne, som tok de svarte slavene med seg på Trail of Tears da den føderale regjeringen jaget Cherokeene fra sitt hjemland i Georgia, og tvang dem til å marsjere til reservater i det som senere ble Oklahoma.

Det er et paradoks at man vurderer det tilbakeskritt det vil være å fjerne hvite navn fra skoler, gater  og parker og erstatte dem med svarte navn. 

Og samtidig er det støtende å sette indianske navn på sportsteam, elver og kommuner.

Slik tingene utvikler seg blir indianske navn nå utslettet sammen med navn på hvite personer som skapte De Forente Stater.

Snart vil vi ha et land hvis historie blir skrevet ned like etter at det har skjedd.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Ronda Darby

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Nei men se det,en artikkel om slaveri,av en såkalt ekspert på slaveri som ikke har peiling på hva slaveri er.
  Finn fem feil er ofte brukt som overskrift i en enkel eller vanskelig iq oppgave,overskriften på denne artikkelen burde väre .Finn femti feil.
  Bruk din moral og samfunnsforståelse og gå lös på oppgaven.
  Jeg kan jo begynne med noen spörsmål,hvem har rett til å eie ett annet menneske ?.Finnes det noen edle motiver ?.Hvorfor kan ikke alle disse menneskene isammen utvikle og isammen til allmenn nytte dele på overskuddet ?.Hvorfor er det en egennyttig jävel som skal tjene mens de andre skal slave ?
  Står det virkelig at siden han har kjöpt disse menneskene må han også kunne utnytte dem ?
  Står det virkelig at om han skal frigi dem for så leie inn dem igjen vil han ikke ha penger til å betale de lönn ?.
  Jeg håper denne artikkelen bare er for å provosere,men ikke mange,faktisk ingen har blitt provosert så langt,så jamen sover folk,ja kanskje det,klokka er bare 10 over ett en söndags morgen.

  Svar
 • Når du har bruksrett til et hus(ikke eierrett) må du noen ganger leie inn hjelp til ulike vedlikeholds og endringsarbeid,du må betale lönn,men tenk om vi kunne kjöpe oss en hendig polakk til alt vi syntes nödvendig,innvendig som utvendig,en som vi har fullt eierskap over,når vi ikke trenger han selv,da låner vi han ut til naboen mot litt ekstra fortjeneste mens moralen din synker og lommeboka blir tjukkere,ja det ligger jo gode hensikter bak,å gi polakken lite mat og kummerlige forhold,det er for å motivere han til å arbeide hardere.
  Fy faen,jeg håper Derimot har gjort dette for å provosere.

  Svar
 • Hvite mann,hvite mann,med kultur og forstand.Om vi ikke tar ett oppgjör med vår fortid,da har vi ingen fremtid.Det bör forresten alle suverene nasjoner gjöre.

  Svar
 • Ja dette var labert av PCR.
  Detr er en trend at MSM prøver på alle måter å skyve ansvaret for slaveriet over på oss.

  Det eksisterte i Norden !!! Jadda lissom.
  Trell systemet var noe helt annet. I ett frimanns samfunn hadde alle gårder fordi det var land nok og det kunne tildeles dem som trengte det. Men trellene var dem som av en eller annen grunn ikke maktet å drive egen gård. og som derved måtte settes i arbeid. Evneveike, ufør eller andre skavanker, det var trellene.
  Men vikingene da, de drev på med slaveri !
  Ja de Kongene som hadde vært i Myklagard og lært økonomi og faenskap av selveste imperieslektene, ja de ble instruert i å gjøre slaver av krigsfanger. Man blir man kvitt en fiende, og samtidig tjener man grovt på salget av dem. I vikingetiden ble det oppført diverse Trelleborg , spesiellt i Danmark og omegn. Disse kan spores tilbake til Konger med tilknytning til Miklagard/Konstantinopel.
  Og seinere, hva slags Konger og annet som kalte seg for Kristne, hva slags mandat hadde dem til å ta og holde og selge slaver? Faktisk ingenting fra Kirken.
  Det store mandat for å holde slaver igjennom historien stammer fra Talmud. Skrevet omlag 700-500 bc av såkalte Jøder i Babylonsk fangenskap.
  Det mangler mye historie her, og det viktigste er historien om det phønikiske imperium, for det er ifra de Jødiske bankfolk med sine rentepraksis stammer i fra. Talmud kan leses som Det fallende imperiums instruks til sine sammensvorne, om å holde sammen og arbeide for å infiltrere og ødelegge alle nasjoner innenifra. Ett imperie går der under jorden. Og slik har det blitt. Imperiet er en rosa elefant på størrelse med månen og som ingen ser. Ingen legger sammens imperiets store kampanjer. Det er lissom bare tilfeldigheter. Men slaveriet består.og kommer I stadig nye former. Vår økonomi skulle nå ha blitt supersterk, men vi suges fattige, for fattigdom er pisken som får slaven til å arbeide. Gjeldssamfunnet. Høyre og APs store gjerning. Hvordan kan noen påstå noe annet enn at deres økonomiske politikk er noe annet enn en katastrofe og forbrytelse? Bare fordi vi ikke vet hvordan det ville ha blitt uten denne innfiltreringen?

  Svar
 • Jeg har jo bedt folk velge side,vil de stå på befolkningens side eller vil de stå på maktens side ?.
  Var det det som hendte igår,med denne forferdelige artikkelen ?.
  Nå har det jo gått såpass tid at herr Redaktören burde hatt tid på seg til å kommentere,men nei,han har nok bare valgt side.
  Siden han har valgt er jo ikke overraskende for meg,men om noen gidder å tenke seg om,da vil nok meninger om mye endre seg.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det går ikke USA/Natos vei i Ukraina.

Kommer et militærkupp i Kiev?

Forrige innlegg

Pepe Escobar:

Verden er i stor endring. Spenn på sikkerhetsbeltene!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.