POSTED IN Russland, Ukraina, Virkelighetsforståelse

Paul Craig Roberts:

Når du forhandler med djevelen kan du ikke være godtroende!

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi har publisert en rekke artikler av Paul Craig Roberts tidligere på derimot.no. Han skriver på en forfriskende og for mange meget provoserende måte. Men en trenger ikke være i tvil om hva han mener – aldri.


Det er særlig to tema som går igjen i alt han skriver. For det første kaller han alle de store vestlige medier for «prestitutes» (betyr prostituert presse) og her går han enda lenger og uten anførselstegn.

Men kanskje enda mer overraskende er hans skarpe kritikk av Russland for å være alt for godtroende overfor de som sitter med makten i USA. Det vil en også finne innslag av i denne artikkelen.

En trenger ikke være synsk for å forstå at vi her står overfor en mann som sier presis hva han mener uten hensyn til hva andre mener eller «den offentlige opinionen» eller egen karriere. Det er noe av det som gjør det så forfriskende å les Paul Craig Roberts, selv om en ikke nødvendigvis er enig i alt han skriver.

Knut Lindtner
Redaktør

Oppdatering om Ukraina, versjon 9

Av Paul Craig Roberts.

Paul Craig Roberts: The Independent Institute
Dr. Paul Craig Roberts har tidligere arbeidet i USAs finansdepartement og har vært medredaktør i Wall Street Journal. Hans siste bøker er The Failure of Laissez Faire Capitalism and Economic Dissolution of the West og How America Was Lost.

På samme måte som alt du er blitt fortalt om Covid fra media og helse-og regjerings-ansatte er usant, så er det på samme måte med det du nå blir proppet full av propaganda-løgner om Ukraina.

Amerikanerne har ikke blitt fortalt annet enn løgner siden drapet på USAs president John F. Kennedy og broren hans senator Robert Kennedy som stilte som presidentkandidat, drapet på Martin Luther King, Vietnamkrigen, 9/11, Saddam Husseins «ikke-eksisterende masseødeleggelsesvåpen», Assads «bruk av kjemiske våpen», Irans atomprogram, de ekstraordinære løgnene om Gaddafi, Covid-pandemien og Russlands invasjon.

Det totale Vesten lever som i filmen The Matrix, en verden skapt av propaganda.

Den store majoriteten i Vesten har ingen anelse om realitetene de lever i. Dette gjør dem impotente og totalt uegnede til å benytte friheten sin. De er lette offer for det tyranniet som omgir dem.

Ta fortellingene om Ukraina, for eksempel. Historien som blir fortalt til folk i Vesten av vestlige medier stemmer absolutt ikke med virkeligheten.

Fortellingen om Ukraina har kollapset like komplett som historien om Covid. Den stemmer simpelthen ikke. Den fortellingen vil ganske enkelt bli droppet når den neste krise-inflasjonen eller en ny-oppdaget bakterie inntar forsidene.

Det var aldri noen russisk invasjon av Ukraina. Fokuset til det russiske militæret var på Donbas-regionen øst og sør i Ukraina. Dette området er bebodd av russere, og var en del av Russland til lederne i Sovjet overførte dette til Ukraina, slik det også skjedde med Krim. Av en eller annen grunn.

Da USA styrtet den demokratisk valgte ukrainske regjeringen i 2014, og tok kontroll over Ukraina, stemte russerne i Donbas og på Krim med overveldende flertall for å bli gjenforent med Russland. Kreml godtok resultatet på Krim, men ikke i Donbas.

Dette var en strategisk tabbe som viste mangel på erkjennelse hos den russiske regjeringen.

brown bear plush toy on brown textile
Russland har vært for snille, sier Roberts.

Restene av nynazistene i Vest-Ukraina, hvis forgjengere hadde kjempet for Hitler mot Russland i den andre verdenskrigen, begynte å angripe den russiske befolkningen i Donbas-regionen i øst. Den amerikanske marionett-regjeringen i Kiev fulgte etter, og forbød bruk av det russiske språket i hele landet.

For å beskytte seg selv  erklærte Donbas-russerne uavhengighet i form av to republikker, Donetsk  og Luhansk. Ukrainske tropper og nynazistiske militser begynte da å angripe disse «utbryter-republikkene».

De har beskutt med artilleri landsbyer og større og mindre byer i 8 år. De har drept tusenvis av sivile. Selv om de ukrainske styrkene har blitt slått to ganger av hastig samlede styrker i Donbas, så har de greid å få kontroll over større områder av utbryter-republikkene.

Det var utplasseringen av 100 000 eller flere ukrainske styrker langs den stadig krympende grensen i Donbas for å vinne enda større områder som provoserte fram russisk innblanding.

Washington nektet å gi Kreml en sikkerhetsgaranti. Det var den andre grunnen til russisk militær innblanding.

Russland sa til Washington i klarspråk at Russland ikke vil tillate at Ukraina kan bli medlem av NATO. 

Men Washington holdt fast på sine provokasjoner.

Mesteparten av Russlands militære innblanding i Ukraina er fokusert på å drive ukrainerne og de nynazistiske styrkene ut av Donbas. Dette er grunnen til Putins gå-sakte krig som utelukker tyngre våpen i sivile områder.

Disse sivile er russere, og Putin har sagt: «Vi gikk inn for å frigjøre disse menneskene, ikke for å ta livet av dem».

De vestlige media-horene og regjeringsansatte gir en feilaktig framstilling av russernes intensjoner om å unngå å ta livet av russiske sivile. Disse sier at «russernes invasjon har stanset opp». Det påstår både CNN og NPR-horene. Og noen av de vestlige media-horene går enda lenger og sier det er «et russisk nederlag».

Ifølge Roberts lyger mediene hele tiden nå under Ukraina-krigen

Om det blir noe russisk nederlag så vil det skje i forhandlingene, ikke på slagmarken. Russerne er  altfor tillitsfulle til å forhandle, de gjør det aldri bra der.

På slagmarken gjør de det bedre. Før noen russere i det hele tatt gikk inn i Donbas var den ukrainske militære infrastrukturen fullstendig ødelagt. Den ukrainske hæren er helt udugelige i aksjon. De har ingen kommunikasjon, ingen flydekning, og de er avskåret fra forsyninger.

Russlands grunn til fredsforhandlinger er å unngå å ødelegge de ukrainske troppene der de nynaziistske kommisærene forlanger at de skal kjempe til siste mann. Det ser ut som om russerne ikke forstår  at de forhandler med en «regjering» som ikke har kontroll på noe.

Russerne har utplassert 200 000 soldater mot Ukrainas 600 000 soldater, soldater som er trent opp og bevæpnet av USA og Storbritannia.

Den ukrainske hæren, som er tre ganger så stor som den russiske, ble ødelagt som kampstyrke til og med raskere enn russerne ødela de amerikanske og israelske styrkene de hadde trent opp i Georgia da disse invaderte Sør-Ossetia i august 2008.

Den eneste grunnen til at det fortsatt finnes bygninger igjen i Ukraina er russisk tilbakeholdenhet.

Kreml stoler på at Russland kan oppnå målene sine uten å ødelegge Ukraina. Dette stemmer militært, men jeg tror at den russiske regjeringen er altfor godtroende til å ha suksess i forhandlingene.

Russland har fortsatt moral og misforstår det Vesten kommer med. 

brown demon illustration
Russland forhandler m/satan ifølge Roberts

Vesten derimot eier ikke moral. Russerne vet ikke hvordan de skal forhandle med Satan.

Husk Hugo Chavez sin tale i FN. Husk den jødisk-amerikanske utenriksministeren som sa på nasjonalt TV at amerikanske mord på 500 000 irakiske barn «var verdt det». Jo, det var verdt det, for israelsk dominanse i Midt-Østen.

Amerikanere, briter, franskmenn, tyskere, japanere, alle en del av USA imperium, forstår ikke hvordan de har blitt forrådt, hvordan de har blitt blandet inn i groteske forbrytelser, hvordan har blitt hjernevasket av løgner fra media de idiotisk nok har stolt på, hvordan Washington har ødelagt De Forente Stater renomme , hvorfor mesteparten av verden hater Amerika.

Ingen av disse dumme idiotene forstår at det amerikanske imperiet er over. Hva annet fører sanksjonene de påfører andre land  til enn å ødelegge den dollar-baserte verden der Amerika har kunnet  finansier sitt enorme handelsunderskudd. Dette kommer for det meste av at USA-selskaper har flyttet produksjonen av varer USA trenger til utlandet

Russland, Kina, Sentral- og Øst-Asia vil nå skape sine egne metoder for å kunne betale uten å gå om Vesten. Dette vil ødelegge dollar-hegemoniet og amerikansk makt.

Så nå er sirkelen fullført. Det amerikanske hybris har skapt en arroganse som ikke kan seire over russernes, kinesernes og incerens beslutning om å eksistere som suverene stater.

Amerikansk globalisme, Washingtons metode for å utøve sitt hegemoni, kollapser. Idiotene i Washington er selv skyld i ha fått sitt herskende system til å kollapse med disse meningsløse sanksjonene som driver Østen ut av dollar-systemet.

Russland har bare ett problem. Russlands problemer er internt. Problemet består av elementer fra de intellektuelle og overklassen og finanssystemet som helst ser at deres interesser er alliert med Vesten. Disse forræderne, som er tolerert av Kreml, er faktisk vestlige agenter, skapt under Jeltsins regime av amerikanske overherrer.

I den russiske regjeringen er den mektigste personen sjefen for den russiske sentralbanken. Hennes politikk er å tjene Vesten, ikke Russland. 

Tross advarsler fra Russlands eneste økonom, Sergej Glazyev, stoler Putin på den russiske sentralbankens pro-amerikanske leder når det gjelder Russlands framtid.

Den russiske sentralbanken har aldri tjent Russland. Den er Washingtons største ressurs i håpet om å overvinne Russland.

Det at Putin er blind for denne trusselen er kniven i Russlands hjerte.

Forsidebilde: saeed karimi

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Og endetiden er her og nå! Verden blir delt i to, og «Vesten» befinner seg IKKE på rette siden av delelinjen. Vesten følger Satanistene lukt til Hel, rett ned i «ildsjøen» som venter «oss» der.
  Roberts har rett, Rus(s)ere er av viking-avstamming og har fortsatt moral, og moralske mennesker ser ut til å ha problemer med å «forstå» hvordan såkalte «mennesker» kan være så «sorte i hjertet» som disse NWO tilhengerne er.
  Jo fortere disse satanistene blir en «utdødd rase», jo fortere kan verden «heales» fra deres misgjerninger.

  Svar
 • Propaganda i den nye definisjonen = Alt du ikke er enig med, som går mot myndighetene og massemediene narrativ.
  Sannheten = Alt myndighetene og massemediene sier er sant.
  Vi skal ikke høre på den andre siden, bare demonisere dem. Vi skal ikke forholde oss til virkeligheten, men leve i en eventyrverden uten nyanser, kun med gode og onde. De onde er russere og uvaksinerte, Orban og transfobe. Det finnes ikke nyanser, nyanser er høyreekstremt og sikkert funnet på av Putin-nazistene.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Dagens Ukraina:

Ikke bare idyll, nei.

Forrige innlegg

WHO vil bli et overnasjonalt, udemokratisk organ. De vil styre helsetiltak over hele verden.

Big Pharma styrer WHO

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.