POSTED IN Konfliktens historie, Palestina

Palestina/«Israel»-konfliktens historie

Det startet med voldsom overtagelse av land og eiendommer

0
Print Friendly, PDF & Email

Sionist-jøders fordriving av palestinere

Konfliktens historie. – Følg den her (1)

Av Trond Ali Linstad

Tidligere «Israels» statsminister Yitzhak Rabin har omtalt et eksempel på hvordan sionist-jødene som opprettet staten «Israel», fordrev palestinerne fra landet, Palestina, for å gi plass for jøder.

Etter etnisk rensing av palestinere var jorda ryddet, bokstavelig talt, og gjort klart for innvandring av jødiske settlere; kolonialister fra mange land, først og fremt i Europa. Som grovt hadde mishandlet jøder, det er sant. Palestinerne ble satt til å lide for det, fordrevet og fratatt hjemland.

Staten «Israel» ble opprettet på den opprinnelige, palestinske, befolkning; palestinernes, bekostning. Palestinere i hundretusentall ble drevet bort. Yitzhak Rabin gir oss eksempel.

Det gjelder de to palestinske byene Ramla og Lydda, nå av kolonialister og sionister kalt Lod. De to byene var blitt okkupert av framrykkende sionistiske militære styrker som skulle rydde landet, gjøre klart for omfattende jødisk innvandring på den innfødte palestinske befolkningen. Problemet var: «Hva skulle sionistene gjøre med den arabiske befolkning i de to byene?»

Yitzak Rabin var den gang en 26 år gammel militær leder. Han gikk med sin offiser, Yigal Allon – senere utenriksminister i staten «Israel – til «Israels» statsminister David Ben-Gurion og stilte han det spørsmålet: «Hva skulle de gjøre med den arabiske befolkningen.»

Statsminister David Ben-Gurion svarte: ”Driv dem ut.” Befolkningen i Lod, skriver Rabin, ”dro ikke bort frivillig. Det var ikke mulig å unngå bruk av vold og skremmeskudd …» 50 tusen palestinere ble fordrevet bort fra de to byene. (Newsweek 5. november 1979.)

Fordrivingen av palestinere fra Ramla

Rabin forteller det var nødvendig med «hard og brutal handling» for å drive palestinerne bort. I den senere utgave av Rabins bok, er denne fordriving og Rabins innrømmelse blitt sensurert og fjernet.

Etnisk rensing – å drive vekk palestinske arabere – er sionistisk praksis og føres videre i dag. Målet er «Stor-Israel» – et større «israelsk» landområde, en stat, kun for én befolkningsgruppe: jøder, på rasistisk grunnlag.


Se også www.frittpalestina.no


Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Livets syklus.

Vårt vestlige imperium er i høstfarger.

Forrige innlegg

USAs forsvarsminister:

Ny hangarskipgruppe på vei for å «avskrekke fiendtlige handlinger mot Israel».

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.