POSTED IN Norge

USAs forsvarsminister:

Ny hangarskipgruppe på vei for å «avskrekke fiendtlige handlinger mot Israel».

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Tyler Durden

USAs forsvarsminister Lloyd Austin kunngjorde lørdag kveld at USS Dwight D. Eisenhower med ni flyskvadroner, to destroyere med guidede missiler og en krysser med guidede missiler, snart vil slutte seg til USS Gerald R. Ford-fartøygruppen i regionen for å «avskrekke fiendtlige handlinger mot Israel eller enhver innsats for å utvide denne krigen».

Biden-administrasjonen gjorde det klart at hangarskipet, og dens medfølgende styrke, ikke er der for å delta i kampaktiviteter på vegne av Israel, men snarere for å avskrekke andre fra å gå inn i konflikten, inkludert Hezbollah. I tillegg har USA så langt utelukket å sende militært personell inn i Gaza som en del av en bakkeinvasjon, eller forsøke å frigjøre amerikanske gisler, men skal bare hjelpe IDF med etterretnings- og operasjonsplanlegging.

Det israelske militæret har kunngjort at det er forberedt på en koordinert luft-, bakke- og sjøoffensiv på Gazastripen «veldig snart», ifølge rapporter fra AP. Kontreadmiral Daniel Hagari ba på nytt innbyggerne om å flytte til den sørlige Gazastripen. «Vi kommer til å angripe Gaza by veldig snart», sa han. Han anklaget Hamas for å bruke sivile som menneskelige skjold.

Israelske medier rapporterer at det har blitt gitt «grønt lys» for den store israelske offensiven på Gazastripen, ettersom massive konvoier av sivile palestinere har blitt observert på flukt til den sørlige delen av den tettbefolkede Gazastripen. FN har utstedt en rapport som sier at minst 423 000 palestinere allerede er internt fordrevet, og at dette enorme tallet forventes å øke ytterligere.

FN sa at de «anser det som umulig at en slik evakuering kan gjøres uten ødeleggende humanitære konsekvenser.» Middle East Eye og andre kilder har sagt at over 700 palestinske barn ble drept i løpet av en uke. Israelske myndigheter opplyste at over 1300 israelere ble drept av Hamas-angrepene på bosetningene i sør og musikkfestivalen, med minst 3200 såret. 27 blant de døde var amerikanere.

Middle East Eye rapporterer om de økende palestinske dødstallene i både Gaza og Vestbredden: Israel har drept minst 2215 mennesker i Gaza den siste uken, ifølge det palestinske helsedepartementet. Av de drepte er 724 barn og 458 kvinner. Omtrent 8714 har blitt såret i den beleirede enklaven på den tiden, la de til. I mellomtiden har israelske styrker drept 54 og såret 1100 andre på den okkuperte Vestbredden.

Befolkningen er i ferd med å gå tom for vann ettersom den gjenværende forsyningen minker etter at Israel kuttet eksterne forsyningskilder. FN-organet for palestinske flyktninger advarer om at vannet tar slutt for de beleirede innbyggerne. Mer enn 320 palestinere har blitt drept det siste døgnet, inkludert mange kvinner og barn drept i israelske luftangrep på konvoier på flukt fra Gaza by.

Tallet øker mens Israel fortsetter å bombe Gaza bare en dag etter å ha bedt 1,1 millioner innbyggere om å dra sørover i forkant av en bakkeoffensiv, etter Hamas’ motangrep inne i Israel forrige uke. Antallet drepte i Israel har nådd 1300, med mer enn 3400 sårede.

Skjebnen til de estimerte 100 til 200 gislene i Hamas-fangenskap er fortsatt ukjent, men Hamas hevder at over to dusin av gislene har blitt drept av IDFs pågående luftbombardement av Gazastripen. Det er amerikanere blant befolkningen i Gaza, som Washington sier de prøver å få ut ettersom israelske luftangrep fortsetter.

Raffah-grenseovergangen til Egypt har på blitt bombet flere ganger. Men regionale medier rapporterer at det har vært et diplomatisk gjennombrudd på denne fronten, ettersom Israel, Egypt og USA har inngått en avtale om å la utlendinger bosatt i Gaza passere gjennom Rafah-grenseovergangen.

IDF sier de er i ferd med å angripe den nordlige halvdelen av Gazastripen med «stor kraft» – mens USA og andre land oppfordrer til forsiktighet angående sivile. Washington har fortsatt hele tiden sagt at de «står bak Israel» – og har ikke forsøkt å stoppe IDF-bombardementet av sivile områder. I mellomtiden fortsetter eskaleringen i Sør-Libanon, med rapporter om nye trefninger mellom Israel og Hizbollah, og andre pro-palestinske fraksjoner.


Fra Zero Hedge, publisert 15. oktober.
Oversatt av Norhern Light fra engelsk og forkortet. Linker og flere X-meldinger med videoer i originalartikkelen.
Originalartikkel: US Confirms 2nd Carrier Group En Route To «Deter Hostile Actions Against Israel».1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 721 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • «Den internasjonale jøden» av Henry Ford er på min leseliste.

  Svar
 • Sjefene for de dårlige tidene bryr seg lite om det er israelske eller palestinske som dør, fint, (!), sånn sett i befolkningsreduksjonens tjeneste.
  Blitt litt kynisk i de senere år, (?) , ja jøss, det kan du godt si, og for det meste håper jeg at jeg tar feil, gleder meg ikke over å ha rett,

  ikke hoverende overfor dem jeg advarte mot å bli forgiftet i FHIs regi , nei, medynk for deres svake, føyelige karakter, JA.
  bare litt oppgitt og dritlei og sjeleglad jeg ikke har satt barn til verden.

  Svar
 • Så mye løgn det folket har på seg er det litt slitsomt å måtte skille løgn fra sant,
  de kommer til å utrydde seg selv. Dessverre.

  Svar
  • Øyvind Aarsnes
   16 oktober 2023 20:23

   Les Jesaja 54.17 for der står det hvordan det går med de som prøver å utslette Israel. Og leser en Esekiel 38 vil en også få et ganske konsist svar på akkurat det.

   Svar
 • Så hvorfor er det folket så hatet? Uten grunn? Har man erfaring i Europas historie og tar forhåndsregler?
  Strid om å sleppe dem inn? Vi vet jo hvordan de er. 1814?

  Svar
  • e:
   «Så hvorfor er det folket så hatet? Uten grunn? »

   Nei, det er litt pussig. Dette stakkars lille forfulgte folket.
   – Som riktignok betraktrer ikke-jøder som kuer . ( – som kan melkes?)
   Og at de er gudenes yndlinger, uansett hva de har satt/setter i gang av faanskap.

   Den store motsetning mellom jødedommen og f.eks. islam ( og tidlig kristendom) er vel at jøder regner renter/åger som et viktig verktøy til å samle verdier w.w.
   ( Jøder tar ikke renter av sine egne, – der har vi noe å lære ! )
   Og renter er jo et fantastisk mafia- verktøy til å holde kontroll w.w. – Når folk, og våre ‘økonomer’, er opplært til at penger ( og renter) står over arbeidskrefter når det skal skapes velstand i en nasjon. ( Bortsett fra i Tyskland i mellomkrigstiden, da… Med en velstandsbyggingsom aldri før eller senere i historien i noe land. )

   Men det er jo litt pussig. De fleste jøder er jo hyggelige folk privat. Og de fleste er vel like lite religiøse som de fleste islamister eller kristne.
   Kan det være zionismen? – Som bakmennene bruker jødedommen til.
   Men hvorfor vil ‘jøder ‘ så veldig gjerne påberope seg å være jøder ( med f.eks. omskjæring som et flokk-rituale. ) , når de blir så forfulgt?
   Det er pussig.

   Men vi bør kjenne lusa på gangen, uansett.
   Og i første rekke fri oss fra det penge-økonomiske systemet, og rentene. – Som folk flest
   ( eller våre politikere og deres papegøye- opplærte penge økonomer) ikke skjønner mye av.

   ‘ Åå, så rentene går opp, ja.. ( dvs. settes opp) Så rentene er går ned, ja ..’ ( dvs. settes ned.) – Da må vi gjøre det pengene ( dvs. deres styrere) befaler.
   Må folk flytte fra boligene sine? Må igangsetting av ønsket velferd i nasjonen vår settes å vent; – vi har jo ledige arbeidskrefter… ?
   Ja, ja. Det er vl pengene & rentene som bestemmer. 😉

   Når vi gjennom fornuft gjennomskuer dette pengesystemet, da har vi tatt fra disse deres viktigste våpen.
   Men enda viktigere; – vi får lært forskjell mellom penge-verdier og realverdier, som har ridd vår mentalitet & parti-politikk & konstruerte motsetninger som en mare i over hundre år.
   Vår mentalitet er vår skjebne.

   Men. Det er pussig. Jødedommen/zionismen.
   Dette lille uskyldige forfulgte folket.

   Svar
 • Northern Light.
  16 oktober 2023 17:21

  Seymour Hersh: Israel overveier en «Leningrad-beleiring» av Gaza.

  En israelsk kilde fortalte Seymour Hersh at Hamas-styrker antas å leve under jorden, noe som gjør Leningrad-taktikken mer effektiv, ettersom de vil unngå en bakkeoffensiv.

  Av Al Mayadeen.
  I følge den amerikanske etterforskningsjournalisten Seymour Hersh, sa en israelsk veteran innen nasjonal sikkerhet, at Israel overveier en «Leningrad-beleiring» for å sulte ut «Hamas-styrker» i Gaza og unngå en invasjon, noe kilden sa kan føre til drap på nesten 100 000 sivile.

  Den israelske kilden sa at «den store diskusjonen i dag, er om man skal sulte Hamas ut eller drepe så mange som 100 000 mennesker i Gaza», og la til at «Hamas har nå bare to eller tre dagers forsyning med renset vann og det sammen med mangel på mat, kan være nok til å drive alle Hamas-styrker ut av skjulestedene sine».

  De israelske okkupasjonsstyrkene fortsetter å bombardere boligområder og sykehus, så vel som vital infrastruktur på Gazastripen, og det midt i en kvelende blokade som setter en rekke livsviktige ressurser i fare, som drivstoff, mat og medisiner, med helsesektoren i alvorlig fare av beleiringen.

  Informasjon som Al Mayadeen (pan-arabisk nyhetskanal) har fått, indikerer at den humanitære situasjonen i Gaza blir forverret hver time, med 330 000 mennesker, 15 % av Gazas befolkning, som har blitt fordrevet siden starten av angrepene. Dette tallet omfatter ikke familiene som flytter mellom familiens hjem, noe som betyr at dette tallet kan være så høyt som 33 %. Det palestinske folket, føler seg ikke trygge på UNRWA-skoler der de vanligvis søker ly.

  Arabiske utenriksministre ba om at mat, drivstoff og humanitær hjelp må sendes til Gaza umiddelbart, og oppfordret den israelske okkupasjonen til å revurdere sin urettferdige blokade.

  Kilden fortalte Hersh at Hamas-styrker antas å leve under jorden, noe som gjør Leningrad-beleirings taktikken mer effektiv ettersom de vil unngå en bakkeoffensiv. Ifølge kilden er Israels statsminister Benjamin Netanyahu og militære tjenestemenn skeptiske til at de kan klare et bakkeangrep i Gaza, siden de ikke har blitt trent for krigføring og primært brukes som sikkerhetsvakter på Vestbredden.

  Kilden mener også at en beleiring som av Leningrad også kan presse Hamas til å løslate noen gisler i retur for forsyninger. Situasjonen er ekstremt eskalerende og uventet, og «Israel» kan velge å sette i gang et angrep på bred front, ifølge kilden.

  Leningrad-beleiringen.
  Beleiringen av Leningrad står som et av de mørkeste kapitlene i andre verdenskrig, da tyske og finske styrker beleiret byen Leningrad i Sovjetunionen. Angrepet resulterte i anslagsvis 1,2 millioner ofre, inkludert 140 000 barn, i løpet av omtrent 842 dager.

  Nazistyrker beleiret byen Leningrad under andre verdenskrig, nå kjent som St. Petersburg, fra 8 september 1941 til 27 januar 1944, i håp om å bryte den sovjetiske motstanden og erobre byen. Hitler ga de beleirende styrkene i oppgave å ødelegge byen i størst mulig grad ved å bruke luftbombardement og artilleribeskytninger, før han gikk inn i den om våren for å forflytte innbyggerne til avsidesliggende russiske regioner eller ta dem som fanger. Studier har vist at beskytning og bombing drepte 3 % av ofrene under beleiringen, mens flertallet bukket under for matmangel og sykdom på grunn av mangel på essensielle varer.

  Anklager om «grusomhet» avkreftet.
  Netanyahu påsto at det Hamas utførte var verre enn ISIS, og hevdet å ha «bevis» på at Hamas begikk krigsforbrytelser. Disse påstandene har blitt avkreftet. Oren Oziv, en journalist basert i Israel var en del av en gruppe journalister som ble vist rundt i «Kfar Azza», som tilbakeviser rapporter om at «Hamas halshugger barn». «Vi ingen bevis på dette, og hærens talsperson eller befal nevnte heller ingen slike hendelser», sa Oren Ziv i et innlegg på X.

  Fra Global Research, publisert 16 oktober 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker og X-melding med video i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Israelis Mulling ‘Leningrad Approach’ in Gaza: Seymour Hersh Report.

  Svar
 • Så hvorfor bry seg når de dreper hverandre? Penger og gull.

  Svar
 • Mulig det er bare meg, men går ikke dette raka vegen i retning Armageddon; både utviklingsmessig og geografisk? Hangarskip som USS Dwight D. Eisenhower bærer garantert atomvåpen, og gitt anledning og provokasjon får vel de som holder Joe Biden oppreist ham også til å trykke på atomknappen.. De begynner symptomatisk nok å bli vanskelig å finne info om Nostrodamus’ ord om de siste dager, men noe finner man, selv om noen tolker kommende hendelser till Ukraina.. https://citymagazine.si/nb/nostradamus-2023-nostradamus-spadde-en-forferdelig-stor-krig-i-2023/

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Statens strømprisutvalg, og elefanten i rommet:

EØS: Norges gjøkunge

Previous Post

Når kriger skal rettferdiggjøres:

Da trengs medier som ikke er så nøye med sannheten.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.