POSTED IN Olje-Energi

På Balkan går den siste rørledningen med russisk gass til EU.

Er konflikten på Balkan nå iverksatt for å stenge den siste russiske gassleveringen til EU?

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Eksplosiv situasjon i Europa

Av Manilo Dinucci

Sanksjoner mot Russland hindrer Gazprom i å operere North Stream 1, den eneste som bringer russisk gass til Tyskland etter tvungen stenging av søsterrørledningen North Stream 2. Kreml rapporterer at «Sanksjoner innført av EU, Storbritannia, USA og Canada har forstyrret det tekniske vedlikeholdssystemet for turbinkomponenter som sørget for pumping.»

USA-EU-strategien er klar: å hindre Europa i å motta russisk gass til lave priser som følge av de langsiktige avtalene som tidligere ble inngått med Russland, og slik tvinge europeiske forbrukere til å kjøpe den på spotmarkedet til ekstremt høyere priser satt i henhold til spekulative og politiske mekanismer av Amsterdam Stock Exchange, som nå er en del av et stort amerikansk holdingselskap.

Den eneste rørledningen som regelmessig transporterer russisk gass til Europa er TurkStream , via Svartehavet og Balkan. Ungarn, som er imot EU-sanksjoner (til tross for at de er en del av EU og NATO), har signert en langsiktig avtale med Gazprom om å motta 80 prosent av gassen de trenger fra Russland gjennom denne rørledningen.

Imidlertid er det økende spenninger på Balkan, spesielt mot Serbia som TurkStream passerer gjennom, forårsaket av NATOs lange hender, noe som kan føre til blokkering av denne siste rørledningen også fra Russland.

Denne situasjonen er en del av et stadig mer eksplosivt politisk-militært scenario. Den nye britiske statsministeren Liz Truss erklærer seg «klar til å bruke atomvåpen.»

En ytterligere fare er forårsaket av det faktum at ukrainske styrker – bevæpnet, trent og de facto kommandert av NATO – skyter med våpen levert til dem av NATO og EU mot atomkraftverket Zaparozhye som for tiden er under russisk kontroll, og utsetter Italia og Europa for svært alvorlig risiko for et nytt Tsjernobyl.

Det internasjonale atomenergibyrået advarer: «Med atomkraftverket Zaporizhzhya leker vi med ilden og noe veldig, veldig katastrofalt kan skje.»

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Valget i Sverige: Det finnes ingen venstreside.

Alle partiene er fraksjoner i Nato- og EU-partiet.

Forrige innlegg

Elisabeth hylles som person.

Det viktige er hennes rolle som leder for en fryktelig institusjon: Den britiske imperialismen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.