POSTED IN Overvåkning, Ytringsfrihet

Overvåkningsprogram i Nato-land overfor personer og medier.

Ingen må forstyrre eventyret om Ukraina-krigen.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Saken er ikke særlig sensasjonell for alle som følger med i det som faktisk skjer og ikke bare holder seg til eventyrfortellingene i de store mediene. Lund-rapporten (på 1990-tallet) avslørte en omfattende overvåkning av folk med meninger som ikke passet visse myndigheter. Særlig var de norske kommunistene utsatt for dette både fra politiets etterretningstjeneste, men også fra Forsvarets tilsvarende tjenester. Selv ledelsen i Arbeiderpartiet drev ulovlig overvåkning av NKP og tok i all hemmelighet opp partiets møter med overvåkningsutstyr. Dette var direkte kriminell virksomhet, men ingen har blitt stilt for retten for det.

Men for den store delen av naive som fortsett tror på renslige metoder kan artikkelen under kanskje få noen til å reagere. Når slik registrering av personer med uønskete meninger gjøres i Italia er det sannsynlig at det også skjer i Norge. Fortellingen om det som skjer i Ukraina må ikke forstyrres – til tross for at hele denne gjennomkorrupte staten nå faller fra hverandre og til tross for at det pøses inn enorme pengebeløp og våpen til landet. Men fra astronomien vet vi at et svart hull sluker alt og gir ikke noe tilbake. Slik er det også med korrupte Ukraina. Våpen og penger havner alle andre steder er der de er tenkt.

At derimot.no er på listen over såkalte «pro-russiske» kilder regner vi med. Det hjelper naturligvis ikke å si at vi ikke er det, men at vi bare søker å formidle en virkelighet-forståelse som stemmer overens med det som skjer. Problemet er egentlig det motsatte. De store mediene har rotet seg så langt ut på viddene i dekningen av denne krigen at de ødelegger sin egen troverdighet. I går kunne avisa Dagbladet på første siden fortelle avslørende om Putins følelsesliv, som om de har snakket med mannen eller hatt han i terapi. Dette kalles journalistikk!

Fordi vi forteller noe som ikke skal sies for ikke å forstyrre befolkningens tornerosesøvn havner vi naturligvis på listen over medier som må overvåkes. USA/Nato/EU er på vei inn i en dyp krise og alle som sier det er naturligvis en trussel – for hvem?

Knut Lindtner
Redaksjonen

NATO overvåker påvirkere som stiller spørsmål ved den offisielle versjonen av krigen i Ukraina

Den 5. juni 2022 avslørte den italienske dagsavisen Corriere della Sera at det finnes et overvåknings-program rettet mot «pro-russiske» personer i landet.

Det blir overvåket av Department of Information for Security, en etterretningstjeneste som rapporterer direkte til statsministeren.

Det italienske nyhetsbyrået ANSA publiserte bulletin nr. 4 fra dette programmet, kalt Hybrid Bulletin. Det dekket perioden fra 15. april til 15. mai.

Derfra kan vi trekke den slutning at bulletin nr. 1 dekket perioden fra 15. januar til 15. februar. 

Hvis dette stemmer, så betyr det at programmet ble lansert mer enn én måned før Russlands intervensjon i Ukraina.

I denne italienske etterretnings–rapporten pekes det på  vår venn og bidragsyter geografen Manliuo Dinucci. Han skiller  seg ut som «den farligste kilden».

Corriere dell Sera mener bestemt at rapporten stemmer. De påstår til og med at den russiske presidenten Vladimir Putin nevnte Dinucci i Seierstalen sin. Men det er blank løgn.

Manlio Dinucci | steigan.no
Derimot.no har hatt en rekke artikler av Manlio Dinucci

Man kan logisk slutte seg til at beslutningen tatt av den venstreorienterte italienske dagbladet Il Manifesto om å sensurere Manlio Dinuccis artikkel om strategien planlagt mot Russland av RAND Corporation [2], var et resultat av ytre press.

Parlamentskomiteen som er ansvarlige for å følge med på hva etterretningstjenesten holder på med ser nå på saken.

Det er jo sannsynlig at det ikke bare er Italia som holder på med slikt. Men Italia er altså med i dette overordnede NATO-programmet. 

Det kan jo forklare hvorfor det polske forsvarsrådet har blandet seg inn hos Den franske internett-leverandøren Orange, som har bedt om at man sensurerer Voltaire Network i Polen 

Så langt har det likevel bare skjedd i autokratiske stater.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.voltairenet.org/article217353.html

Forsidebilde: Soyoung Han

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Wasan Totland
    23 juni 2022 23:03

    Dinucci anbefaler jeg alle å lese. Han har en innsikt som få andre. Dere finner også gamle artikler i den delvis nedlagte bloggen Midt i fleisen.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Etter måneder med fake news kommer nå snuoperasjonen i de vestlige mediene:

Tysk journalist: Russland har vunnet krigen!

Forrige innlegg

Intervju med den sveitsiske etterretningsoffiseren Jaques Baud:

Natos hovedmål er ikke å hjelpe Ukraina men å destabilisere Russland.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.