POSTED IN Krig-fred, NATO

Kaliningradkonflikten:

Nato legger til rette for ny krig i Europa.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Konflikten Russland – EU/US/Nato trappes opp av Litauen.

Russerne advarer om «alvorlige konsekvenser» om godstrafikk blokkeres. Litauen: «Restriksjonene støttes av EU og US/Nato kan utvides til veitrafikk. Vi følger EU-vedtak om sanksjoner». Russland: «Alt bryter med internasjonale normer og avtaler». 

Russland ber Litauen om umiddelbart å avslutte blokaden av godstrafikk til den russiske ex-klaven Kaliningrad. 

Leder i det russiske nasjonale sikkerhetsrådet, Nikolai Patrusjev, sier 22/6: «Vi setter inn mot-tiltak med alvorlige negative konsekvenser for Litauens befolkning». Andrei Klimov, i det russiske føderasjonsrådet: «Vi har rett til forsvare nasjonale interesser på andre måter»

Dmitrij Sergejevitsj Peskov er en russisk diplomat som er pressetalsperson for den russiske presidenten, Vladimir Putin, siden mai 2012.

Putins talsperson Dimitrij Peskov kaller blokaden «en fiendtlig handling» som bryter med internasjonale avtaler og transittavtalen, signert av Russland og EU i Brüssel i forkant av Litauens EU-tilslutning i 2004. «Litauens blokade påvirker også veitrafikk», sier tjeneste-personer i Kaliningrad 21/6. «Begrensning av godstransport gjelder også vei-trafikk gjennom Litauen. Som med gods på tog kan varene kun transporteres sjøveien», sier presse-talspersoner i den russiske regional-regjeringen i Kaliningrad. 

Litauen mener blokaden kun gjelder varer som «ifølge EU-sanksjoner er eksport-forbudte». Det inkluderer stål-, teknologi -og bygge-varer. Utenriksminister Gabrielius Landsbergis truer med å forsterke Litauens blokade. Forbud mot olje-leveranser, som også omfatter tog med drivstoff, vil først tre i kraft ved årsskiftet.

Midt i blokaden reiser Patrusjev til Kaliningrad til et rent rutinemøte, men trolig gjelder det sikkerheten for transport mellom Russland og Russland-Kaliningrad. Om Canada blokkerer transport USA – USA-Alaska eller Cuba hindrer trafikk USA – USAs oversjøiske områder i Karibia, så er vel det noenlunde parallelt. President Putin reiser til Belarus-byen Grodno tett på Litauen-grensen. Dmitro Kuleba, Ukrainas  utenriksminister, skryter derimot av Litauens «prinsipielle holdning» og ber om flere anti-russiske sanksjoner. Reuters melder 21/6 om 9 nord- og øst-europeiske EU-land som krever en 7. sanksjons-pakke. Tyskland og andre EU-land ønsker derimot kun å håndheve de 6 første «pakkene». 

Samtidig meldes at russere/ «prorussiske» ukrainere alt har tatt/ frigjort byen Severodonetsk i Lugansk-regionen. Kiev vedgår det nå. Kamper pågår kun i byens industri-område. På vestlig bredd av elven Severskij Donets inntar russiske enheter landsbyen Tosjkovka. Ifølge Kiev-kilder prøver de å ta ytterligere to landsbyer i umiddelbare utkant av Lissitsjansk. Det meldes om opprør i Kiev-hæren, som muliggjør rask masse-kapitulasjon etter de harde kampene om Donetsk -og Lugansk-republikkene, ifølge prorussiske ukrainske kilder. 

Nrk har ikke meldt noe om det siste i dag. 

Per Lothar Lindtner, 22/6-22: Kilder: Junge Welt, nrk, tv2 og RT. 

Forsidebilde: Ryan Stone

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Steigan hadde igår en artikkel som avslörte at Svenske og Norske militäre eksperter i 2018 dro på besök til Ukraina for å «hjelpe Zelenskys godgutter med å forberede krig.Alle disse höytstående norske og svenske ekspertene ble navngitt og til og med passnummer var offentliggjort på et nettsted.
  En av de norske offiserene var også blitt intervjuet.
  På godt norsk kalles dette innblanding i andre lands indre anliggender og så vidt meg bekjente er ikke Ukraine med i hverken EU eller Nato.
  Nå som en ny konflikt utvikler seg Litauen vil jeg minne om at hele rettsystemet i Litauen,Latvia og Estland er Finansiert av en Storkar fra Sverige og uvitende svenske skattebetalere.
  Da disse småstatene ble «frie»sto de uten fungerende lovverk og ett fungerende rettsvesen og Svensken trådte til med å läre opp balterne i rett og galt etter svensk modell også kalt Stockholmsskolan.

  Svar
 • Samtidig meldes at russere/ «prorussiske» ukrainere alt har tatt/ frigjort byen Severodonetsk i Lugansk-regionen.

  Frigjort?

  Luhansk i folketellinga fra 2001 (2,55 mill.)
  Ukrainere – 58.0%
  Russere – 39.0%

  Er det greit at muslimer angriper offentlige bygninger og politistasjoner med militær støtte fra muslimske land når de utgjør 39% av befolkninga i deler av Norge? Ja, dette er greit dersom Norge skulle få ei regjering som er kritisk til islam?

  –Enkelte kommunister har skadefryd over Russland’s annektering av Ukraina pga. sine forhenværende, forræderiske følelser for USSR. Jamfør støtte til kommunistisk separatisme i Syria. Kommunister driter i ikke-aggressjonsprinsippet når det er snakk om ‘kommunistisk jihad’.

  Svar
  • «Analogien»din, thormothr, halter stygt. For det første tror jeg ikke at tallene du oppgir stemmer. Det er snakk om gamle russiske områder, som et kommunistisk diktator-rassh., kalt Lenin, i 1922 tok fra Russland og innlemmet i Ukraina. Ikke for å hjelpe Ukraina, men for å spe ut den ukrainske befolkningen i Ukraina, for å knekke nasjonalismen i Ukraina som rassh…et ikke hadde klart å utrydde til tross forfolkemord mot den ukrainske befolkningen.
   For det andre: Muslimene dine er innvandrere, mens russerne her er så å si urinnvånerne.

   Svar
   • https://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainian_Census_(2001)

    Luhansk (2,55 mill.)
    Ukrainere – 58.0%
    Russere – 39.0%

    Donetsk (4,84 mill.)
    Ukrainere – 56.9%
    Russere – 38.2%

    Krim (2,03 mill.)
    Ukrainere – 24.4%
    Russere – 58.5%

    Mange russere blei flytta til dagens Ukraina av Sovjetunionen, og deres barnebarn kan ikke kalles urinnvånere sjøl om de har mer tilknytning der enn russere har til «Kaliningrad»…

 • Sverige har,siden 2014 stöttet Ukraina med 6,6 milliarder kroner.I tillegg kommer våpen,teknologi og ideologi.
  Mediene rundt omkring i verden meldte enstemmig at det foregikk et statskupp i Ukraina og de meldte også bekymringsfullt om den nazistiske fremveksten.Scott Ritter viste igår på youtube forskjellene på hvordan vestlig presse dekket Ukraina för og nå.

  Svar
 • FRIHET !!!
  24 juni 2022 10:27

  Krig er ønsket for det hjelper på WEF / FN og den hyper rike «elitens» Agenda 2030, The great reset og «you will own nothing and be happy» verdens regjeringen de ønsker seg for å få ENDA mer makt og penger…

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Etter måneder med fake news kommer nå snuoperasjonen i de vestlige mediene:

Tysk journalist: Russland har vunnet krigen!

Forrige innlegg

Intervju med den sveitsiske etterretningsoffiseren Jaques Baud:

Natos hovedmål er ikke å hjelpe Ukraina men å destabilisere Russland.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.