POSTED IN Diverse, Storbritannia

Overklassen nekter seg ingenting:

Narkobruk på festene rundt to statsministre i Storbritannia.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Meldingen under tar vi med for å understreke at om en befinner seg høyt på strå sosialt betyr ikke det et en følger landets lover og regler. Kanskje tvert imot. For det er fortatt slik at det er et sett lover og regler som gjelder for folk flest og helt andre som gjelder for de på toppen.

Og det er en av grunnene til at vårt oppskrytte system nå råtner på rot. Forråtnelsesprosessen starter på toppen. Moralen finner en nederst i samfunnet. For eliten har slikt som moral alltid vært til heft, men helt nødvendig for oppslutning om elitens styre.

Knut Lindtner
Redaktør

Spor av kokain funnet i Liz Truss og Boris Johnsons hus etter selskaper, forteller en rapport.

Av Ian DeMartino.

Liz Truss varte i 45 dager som statsminister . Hun måtte slutte etter sitt ekstremt begrensede budsjett og fikk skylden for at det britiske pundet kræsjet og førte til økonomisk ustabilitet.

Hun erstattet Boris Johnson etter at han gikk av på grunn av  en mengde skandaler. Et hvitt pulver, mistenkt for å være kokain, er blitt funnet i et hus regjeringen disponerer, og som er eid av kongehuset, etter at det hadde vært selskap der. I dette selskapet  deltok  politiske allierte av tidligere statsminister Liz Truss. Det melder kilder til avisen The Guardian.

Mary Elizabeth Truss er en britisk konservativ politiker. Hun var Storbritannias statsminister fra 6. september 2022 til 25. oktober 2022 og partileder fra 5. september 2022 til 24. oktober 2022. Med 49 dager som statsminister er hun den regjeringssjef i britisk historie med kortest styretid. Wikipedia

Pulveret ble funnet på Chevering-eiendommen i fjor sommer, få dager før Truss ble valgt til leder for det konservative partiet og innsatt som statsminister. På den tiden var hun Storbritannias utenriksminister.

Medlemmer av staben på eiendommen sa de testet pulveret og fikk positiv bekreftelse på at det inneholdt kokain.

Ifølge Storbritannias lover kan besittelse av kokain resultere syv års fengsel og en bot.

Andre kilder har også fortalt The Guardian at spor av liknende hvitt pulver ble funnet etter selskap i Downing Street nr. 10 i den tiden Boris Johnson var statsminister. 

Johnson skal ikke ha deltatt i deltok i disse selskapene.

Chevering-eiendommen er en «grace-and-favor»-eiendom. Det betyr at den er eiet av kongehuset og leiet ut (som regel gratis) til det offisielle som del av en slags betaling som takk for tidligere tjenester. Eiendommen blir tradisjonelt brukt av utenriksministeren . Den består av 3000 acres og blir vedlikeholdt av en trust som parlamentet er ansvarlig for.

Staben ved Chevering sier de fant det hvite pulveret ved to anledninger på et bord i et spillerom. Det var Truss som var vertskap ved disse anledningene som fant sted ved en weekend 19. – 21. august og en den 2.-4. september. Ingen av kildene anklager Truss eller Johnson for å ha brukt, eller vært oppmerksomme på bruken av dette pulveret. De sier heller ikke noe om hvem som var ansvarlige for å ta dette med til de nevnte husene.

Det blir påstått at det var staben i nr. 10 Downing Street som skal ha funnet stoffet. Det var den senior-ansatte Sue Gray som etterforsket stedet på grunn av at lockdown-lovene var blitt brutt der. Hennes etterforskning nevnte ikke narkotikabruk i selskapene. Men rengjøringspersonalet sa de fant små plastikkposer og spor av hvitt pulver morgenen etter et juleselskap i desember 2020.

Husets stab mistenker at dette var narkotika fordi det ble funnet blant annet  bevismateriale om selskap. Det skal ha vært tomme bokser og rester av matinnpakning. Ansatte sier også at de fant hvitt pulver etter et selskap som fant sted om kvelden etter prins Philips begravelse. De sier at rester av hvitt pulver ble funnet i nærheten av kortet til et britisk regjeringsmedlem. Det er ikke kjent hvem dette kortet tilhørte.

Johnsons administrasjon slo ned på det de kalte middelklassens bruk av narkotika. De sa et brukere burde få passene sine konfiskert for å forstyrre livene deres. 

Drugs
De er imot narkotika, men bruker det sjøl.

Truss-administrasjonen sa at å dempe narkotikabruk var «en prioritet». Men hun ble jo skjøvet ut før det kom noen spesiell narkotikapolitikk fra hennes regjering.

En talsmann for Truss har heftig nektet for beskyldningene the Guardian kommer med. 

«Dersom det finnes bevis for denne påståtte aktiviteten mens Ms Truss har brukt Chevering, ville hun ha ventet å bli informert, og at de relevante myndighetene skulle ha gjennomført enn skikkelig undersøkelse rundt saken. 

Slik saken står nå har ikke the Guardian kommet med bevis som støtter disse falske påstandene».

En talsmann for Johnson sier han ikke visste om noen slags antydninger om bruk av narkotikabruk i nr. 10 Downing Street.

«Boris Johnson er overrasket over disse påstandene siden han ikke tidligere har blitt gjort oppmerksom på antydninger om bruk av narkotika  i nr. 10 Downing Street. Han har heller ikke hørt om noen slike påstander fra Sue Gray eller andre etterforskere», sier talsmannen.

Det var under Johnsons statsministertid satt i gang svære kampanjer mot narkotikabruk. Spesielt middelklassens bruk av narkotika. Regjeringen hans investerte tungt i tøffere politikk for å kunne rulle opp gjengene som solgte narkotika i landet, og som førte med seg så mye elendighet. Gjentatte ganger etterlyste han strengere straffer for bruk og salg av narkotika i klasse A.

Utenriksdepartementet har så langt ikke kommentert disse påstandene.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst
https://sputniknews.com/20221217/report-traces-of-cocaine-found-at-liz-truss-boris-johnsons-residences-after-parties-1105536828.html

Forsidebilde: Colin Davis

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Sosiopatiske maktmennesker liker kokain, for det gjør dem enda mer stormannsgale og aggresive; se bare på Zelensky. Sanna Marin avga blodprøve, såvidt jeg husker. At BoJo og Liz Truss omgir seg med kokainbrukere uten å vite det? Kanskje. «War on drugs», lissom, men «elite»-kompisene passerer; da er det ikke så nøye, og det er bekvemt å late som om man ingenting visste.

    Svar
  • Det liberalistiske UK/US har vært grunnlagt på opiums «handelen» og senere har de bare utvidet. Det er bare naturlig at de får brukere innenfor egen krets.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det vestlige eventyret om Ukraina faller sammen:

Reaksjonene i vesten er stadig villere fortellinger.

Forrige innlegg

Oberst Douglas MacGregor:

Alle de vestlige lederene må vekk før Russland kan inngå nye politiske avtaler.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.