POSTED IN Virkelighetsforståelse

Betrakninger fra Asia om året som gikk.

Verdens tyngdepunkt befinner seg nå øst for Europa.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

ASIA VED MIDTVINTERSLEITE 2022-23.

Av pensjonert oberstløytnant Einar Magnus Ødegård

Blokadekrigen mot Kina som USA, AUKUS og Japan hadde alt klart for å starte i januar 2022, ble avlyst på grunn av Russlands krigsforberedelser mot Ukraina.  
   

USA okkuperer fortsatt Filippinene med 40-60 000 soldater ‘etter avtale’ med den filippinske regjering. USAs okkupasjon bygger på en tvilsom tolkning av en ‘gjensidig’ forsvarsavtale fra 1952. Basene Subic Naval Station og Clark Air Station (se Google World Map) er tyngdepunktet, og med store styrker på Palawan.   

Subic Naval Station

USMC er gruppert på øyene nord for Batanes som dekker halvparten av Luzon Strait retning Taiwan. Streng militær sensur hersker i landet, informasjon kommer fra nyhetsmeldinger i andre land.

 
Gamle Joe og Kinas Xi har inngått foreløpig fred med løfter om mer handel med hverandre. Den gir tid til at Kina ytterligere forsterker forsvaret i Sør-Kinahavet og bygger flere krigsskip, mens USA prøver å skaffe seg baser på Stillehavets øystater med varierende hell. Ingen av dem vil ha utskytningsanlegg for amerikanske langdistanseraketter, heller ikke Australia som er meget tro mot USA. 
   

Iran er nytt medlem i Shanghai Cooperation Organisation, fra 2023 blir også Saudi-Arabia og Tyrkia medlemmer. Organisasjonens eneste mål er å redusere USAs innflytelse i Asia.

Shanghai Cooperation Organisation - Wikipedia
Verdens største økonomiske samarbeidsorganisasjon, SCO. Få i Norge har hørt om den.

Saudi-Arabias sterke mann, prins bin Salman har vært i Sør-Korea og Thailand for å utvirke at landenes handel seg i mellom skal foregå med deres egne penger uten bruk av US dollar.   Kinas Xi var i Saudi-Arabia med samme hensikt, og for å øke handelen Kina-Saudi-Arabia fra 90 milliarder US dollar i 2022 til 120 milliarder i 2023. Kina skal investere tilsv. 50 milliarder US dollar kommende tre år i Saudi-Arabia.

India har inngått en femtiårig avtale med Russland om å levere olje i rørledninger fra Yamalfeltene. Da dette ble kjent møtte i tur og omgang Boris Johnson, Ursula von der Leyen og Washingtons strieste hauk Victoria Nuland opp hos Indias statsminister Modi, for å omgjøre oljevedtaket og la India forholde seg til ‘land med de samme verdier’.    

Statsminister Modis svar til alle var med diplomatiske ord at de kunne reise dit de kom fra.    

Etter visittene fra de tidligere kolonimakter holdt Modi et glødende foredrag for det indiske folk, der han kunngjorde at India skulle reise til full styrke fra før tiden som undertrykt av England. 
 

Da en høy oljepris skulle reduseres reiste Boris Johnson til Saudi-Arabia og Emiratene for at de skulle pumpe opp mer og billigere olje til Vestmaktene som hadde en truende høy inflasjon. Svarene var nei, noe Gamle Joe også fikk i Saudi-Arabia senere på sommeren. 

  

OPEC vil ha høye oljepriser, oljeavhengige land vil ha lave priser.

OPEC bestemte som motsetning til Vestmaktenes ønsker, å redusere oljetilførslene til verdensmarkedet.     

Myanmars militære ledelse har kastet ut alle vestlige teknologi-, olje-, gass- og gruveselskaper som arbeidet i landet, de var uten unntak infiltrert av vestlige undergravingsorganisasjoner, også TELENOR som arbeidet der.
 

Året 2022 kan best beskrives som da de tidligere europeiske kolonimakter og USA har mistet sin politiske innflytelse fra Kina til Midt-Østen, med unntak av Filippinene som er dømt til å bli slagmark når den tid kommer. Verdens politiske tyngdepunkt befinner seg nå øst for Bosporus.

Forsidebilde: Daniel Lerman

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • «for å utvirke at landenes handel seg i mellom skal foregå med deres egne penger uten bruk av US dollar.»

  Som russiske Rubler ikke skulle kunne brukes i handel med Russland nå, i 2020.
  All valuta utenom amerikanske dollar, som Fed bestemmer rentene på, skal ødelegges.
  I bakmennenes kamp for En verden, En leder, – og En valuta.

  2. verdenskrig ble startet med dette som den viktigste ( skjulte) hovedgrunnen. Det var ikke tysk krigsproduksjon vestmaktene var redd for , – men tysk industriproduksjon og frihandel med egen valuta.
  Dette var nok også var hovedårsaken til ødeleggelsen av Libya/Gadaffi, som ville bygge en ny valuta for det afrikanske kontinentet.

  På grunn av den internasjonale jødedommens totale krig mot Tyskland var Tyskland avskåret fra de internasjonale markedene for penger og råvarer. Det skapte handelsproblemer og stor vareknapphet som Tyskland løste ved såkalt ‘bartertrade’ som vil si varebytte mellom to nasjoner. For eksempel maskiner til Argentina i bytte mot kjøtt og korn.
  Også fordi Nasjonalsosialistene ville gå bort fra det gjeldsbaserte økonomiske systemet styrt fra England/USA , og innføre fripenger.

  ‘ Vi gir ikke denne krigen bare økonomisk støtte som hele krigsproduksjonen er basert på, vi gir ikke bare vår fulle propagandamakt som utgjør den moralske energi som får denne krigen til å fortsette. Garanti for seier er basert på en svekkelse av de fiendtlige styrkene, å ødelegge dem i sine egne land, innen motstanden. Og vi er den Trojanske hest innenfor fiendens forlegninger.
  …og bringe det tyske folk til fornuft gjennom å ødelegge deres eksporthandel, en eksporthandel som er deres eksistensgrunnlag.” – Samuel Untermeyeri en radiosending på WABC i New York, 6 august 1933. Gjengitt i New York Times, 7 august 1933.
  Sammen med Samuel Untermeyer i agitasjonen for krig mot Tyskland, talte Bernard Baruch samtidig for forberedelser for denne krigen. ”Jeg understreket at et nederlag for Tyskland og Japan og deres påfølgende utestengelse fra verdenshandelen ville gi Storbritannia en fantastisk mulighet til å øke sin utenlandshandel BÅDE i volum og profitt.” ‘

  ‘Tysklands utilgivelige forbrytelse i tiden før den 2. verdenskrig var å trekke sin store økonomiske virksomhet vekk fra verdens handelssystem og utvikle sine egne vekslingssystemer for utenlandsk valuta slik at de som kontrollerer verdens finanser ikke lenger fikk tjene penger på den tyske handel’. 
  Kilde: Churchill til lord Robert Boothby i Winston Churchill «The Second World War,» Scherz, München 1960.

  ‘Det er ikke sant at jeg eller noen andre i Tyskland ønsket krig i 1939. Det ble ønsket og provosert utelukkende av internasjonale stats enten av jødisk opprinnelse eller som arbeider for jødiske interesser. ‘ 
  Adolf Hitler, april, 1945

  Da krigen var vunnet for de allierte, var det første man gjorde å løse den tyske sentralbanken fra demokratisk kontroll og gjeninnføre gjeldspengesystemet. Dernest innførte man uinnskrenket asylrett i Grunnloven. Tyskerne skulle ikke lenger få lov til å være en homogen nasjon.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det vestlige eventyret om Ukraina faller sammen:

Reaksjonene i vesten er stadig villere fortellinger.

Forrige innlegg

Oberst Douglas MacGregor:

Alle de vestlige lederene må vekk før Russland kan inngå nye politiske avtaler.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.