POSTED IN Krig-fred, Russland

Opptrapping av krigen:

Russland kunngjør delvis mobilisering.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi gjengir her et utdrag av artikkel fra Moon og Alabama. Hele artikkelen kan sees her:

Det som skjer er åpenbart en opptrapping fra russisk side i krigen, men er også sannsynligvis en forberedelse til det forventete resultatet av de planlagte folkeavstemningene i fire regioner som Russland nå okkuperer. Disse avstemningene kan føre til at disse regionene blir en del av Russland.

Jeg må si at en slik virksomhet under er krig anser jeg som mer enn tvilsom. Men uansett hva jeg mener vil Russland gjennomføre dette nå og vil trenge folk til å kontrollere de nye grensene i ettertid.

Knut Lindtner
Redaktør

Russland annonserer delvis mobilisering

Den forventede TV-talen av presidenten for den russiske føderasjonen Vladimir Putin, kunngjort i går kveld, skjedde først i morges.

Putin kunngjorde en delvis mobilisering av militære reserver:

Det er kun borgere som i dag er i reserven og fremfor alt de som har tjenestegjort i Forsvarets rekker, som har visse militære spesialiteter og relevant erfaring som skal innrulleres. De som er innkalt til militærtjeneste før de sendes til avdelingene vil nødvendigvis gjennomgå ytterligere militær trening under hensyntagen til erfaringen fra den spesielle militær operasjonen. (Det Russland kaller krigen i Ukraina; red.)

I tillegg forlenges alle militærtjenestekontrakter (vanligvis 3 til 12 måneder) som fungerer på ubestemt tid.

Putin sa at den nåværende konflikten ble satt i gang av Vesten, og viste til til at de vestlige landene søker ødeleggelse og oppløsning av Russland. Han sa at Vesten hadde støttet internasjonale terrorister, bygget ut infrastrukturen til NATO nær Russlands grenser og fremmet russofobi.

Forsvarsminister Sergei Shoigu sa (video, Sputnik-rapport) at 300 000 reservister vil bli mobilisert. Vernepliktige og personer som for tiden studerer vil ikke bli sendt til Ukraina.

Han sa også at så langt har 5.937 russiske soldater omkommet under krigen i Ukraina. (Dette tallet inkluderer ikke militsen til DPR og LPR, eller Wagner-gruppen, som har utført det meste av frontlinjearbeidet og dermed har hatt større tap.) Shoigu anslår ukrainske tap til rundt 62 000 drepte og rundt 50 000 sårede. (Jeg ser på dette som et lavt anslag.)

Russlands samlede militære reserve, personer som tidligere har gått gjennom militær trening, er på 25 millioner. Landet har også utstyret til å bevæpne disse styrkene.

Linker i originalatrtikkelen

Oversatt og bearbeidet av redaksjonen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Er USA fornøyd eller misfornøyd med det som nå skjer i Russland og Ukraina? Eller er USA rett og slett kjempefornøyd eller endog strålende fornøyd med det som nå skjer. Alt går tilsynelatende etter USAs plan vedrørende å svekke Russland og å skape indre splid i Russland og helst regimeskifte.
  Russland svekkes stadig mer militært pga store tap og det demonstreres nå mot krigen i gatene i Russland.
  Skulle Russland komme til å slippe en atombombe over Ukraina kan Russland møte økt motstand fra andre land slik som India og Brasil og eventuelt også fra Kina som da vil betrakte Russland for å være en pariastat. Det kan svekke Russlands allianse med Kina og kan dermed også ramme USAs hovedfiende (Kina). Regimeskifte i Russland kan evt føre til at hardlinere kommer til makten i Russland og som vil intensivere krigføringen og maktbruken.
  Eller kan vi få en ny fredspolitikk slik som etter Cuba-krisen i sin tid?

  Svar
  • Ditt første spørsmål er relevant, men resten er kunnskapslause fantasiar utan verdi.
   Er USA fornøgd? Er kazariske jødiske bankfolk fornøgde? Eller vil dei utvide krigen? Dei har god erfaring som verdens massemorderar til å starte krigar.

   Sjølvsagt kjem ikkje Russland til å bruke atomvåpen i Ukraina, landet som ikkje lenger er eit land, berre mot fientlege store militære mål, sentrale militærbasar ol. I Ukraina fins ikkje lenger store militære mål, berre mange små.

   Jens Stoltenberg, som starta NATO-krigen, ser meir og meir gal ut, brått sliten og gråhåra, med ein munn som nebbet til Donad Duck. Og det som kjem ut er repetisjonar, kvakk-kvakk.
   Han har slutta å seie at Ukraina skal inn i NATO, kanskje fordi landet som ikkje lenger er eit land, har vore med i årevis.

   Dei to gjenlevande i Stoltenbergfamilien framstår som psykopatiske løgnerar, mens dei tre døde hadde tydelege varme mennesklege trekk.

   Russland taper aldri ein forsvarskrig, fordi då er alt tapt, og det er umogeleg. Norge, NATO og USA vil halde fram med å tape alle krigar dei startar og deltek i.

   Svar
 • Er det drastisk? Han mobiliserer bare en del av hæren og det er vel med tanke på at det kan skje en forandring i Krigen nå etter hva valgene avgjør. For når Donbass blir en del av Russland, så vil enhver bombing av Russland kunne besvares med en krigserklæring og påfølgende invasjon.
  Og det har ikke vestens journalister tenkt på. At Russerne ikke har invadert. De har hjulpet de selvstendige republikkene med å bli kvitt de rasistiske overgriperne som skal ha Russere til å slutte å snakke sitt morsmål osv.
  Putin og Kinas President snakker om å forholde seg til internasjonal lovgivning, mens de hinter til Vestens lemfeldige og hyklerske bruk av lovverk. De også gjør som de sier.
  Når Russerne invaderer kjerne området til Ukraina for å ta ut Nazistene, har ikke vår presse noe nytt å komme med. De har bæljet om invasjon og bombing av sivile dagen lang siden februar, og styresmaktene har allerede reagert som om det var tilfelle. De har brukt opp alle virkemidler. Og skulle det komme noen fler blir det bare mye raskere konkurs for det samlede vesten (Versten).

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

X-Cia-analytiker Larry Johnson:

En endring av krigs-strategien i Nato øker sjansene for krig.

Previous Post

Strømaksjonen

Regjeringas påstander tilbakevist

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.