POSTED IN Krig-fred

X-Cia-analytiker Larry Johnson:

En endring av krigs-strategien i Nato øker sjansene for krig.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Til helvete med alle lureriene, NATO. Heretter vil det bli «direkte forsvar» og annen galskap.

Av Larry Johnson.

La meg først komme til hva saken gjelder.

Det viser seg at et av målene til Bidens politikk når det gjelder NATO er å få alle NATO-medlemmene i en posisjon der de er nødt til å kjøpe vestlige våpen.

Og det er jo gode nyheter for General Dynamics, Raytheon, Lockheed Martin og de andre. USA har provosert fram krigen mot Russland, og nå presser de NATO-landene som fortsatt sitter med Sovjet-tanks, gamle Sovjet-våpen, kjøretøyer osv. De vil at disse nå skal tømme lagrene og sende dette «gamle» utstyret til NATO. Så må de fylle opp lagrene sine igjen og kjøpe våpen som stort sett er produsert av USA-baserte selskaper.

Jeg er ikke den eneste som tror dette. Den meksikanske presidenten Obrador mener det samme:

«Hvordan har dette skjedd? På den ene siden nekter NATO å ta opp Ukraina som medlem i alliansen. På den andre siden tilbyr de Ukraina våpen og sanksjoner mot Russland. Men i denne krigen er det bare den militære industrien som tjener på det».

Og det er ikke alt.

Deres behov (krigsindustriens) spiller alltid en rolle for kriger.

Et par av NATO-generalene bekrefter det som er et mål for NATO – nemlig å «komme over til det vestlige systemet». Det er kommet en video som viser en pressekonferanse fra NATO Military Committee Conference 2022. 23 minutter ut i denne videoen sier en av generalene:«Vi er nå inne i en fase der fler og fler av de vestlige våpensystemene bli levert til Ukraina».

Han fortsetter med å forklare at etter hvert som NATO leverer våpen som HIMARS, må ukrainerne opplæres i hvordan disse våpen skal opereres, og også hvordan de skal vedlikeholdes. Han innrømmer de arsenalene noen av NATO-medlemmene satt med var av sovjetisk type. Men disse lagrene er snart tømt. NATO går nå over til vestlige systemer.

Krigen i Ukraina handler ikke om å hive russerne ut av Donbas eller Krim for å bedre Ukrainas sikkerhet. Det er en krig som skal beskjeftige USAs og britisk forsvarsindustri i årene som kommer.  Altså, en kynisk, blodtørstig politikk, grunnlagt på korrupsjon.

Det er der NATO har havnet.

Estlands generalløytnant i Estlands forsvar avslørte noe nytt da han kunngjorde et større skifte i NATOs strategi. Vi kan se det på den nevnte videoen:«Nå må vi  bevege oss vekk fra disse lureriene (Tripwire) og gå over til skikkelig forsvar».

Men hva er dette «tripwire

En søyle i amerikansk strategi etter 1945 har vært utplassering av styrker i utlandet. Noen ganger små, noen ganger større. Logikken med små utplasseringer er at disse tjener som «tripwires», snubletråder. Å angripe dem vil uunngåelig føre til større innblanding, til  avskrekkende aggresjon. (https://tnsr.org/2021/06/the-truth-about-tripwires-why-small-force-deployments-do-not-deter-aggression/)

Forward Defense er derimot en mer aggressiv og krigersk strategi.

USAs strategi-ide er å holde sin militære aggresjon så nær den opprinnelige planen som mulig, om nødvendig for å forsvare en nasjon eller en allianse .Ideen om Forward Defense er begrunnelsen for å utplassere amerikanske væpnede styrker i Europa, i Korea og andre utenlandske steder. (https://www.oxfordreference.com/view/10.1093/acref/9780199891580.001.0001/acref-9780199891580-e-3149)

Om NATO kan leve opp til en slik strategi er noe helt annet. I teorien betyr det at felles USA- og NATO-styrker kan flytte seg nærmere Russlands grenser, væpnet og klar til å kjempe umiddelbart. Utviklingen fra «tripwire» til «Forward Defense» er at utsiktene til krig med Russland heller øker enn minsker. Med «tripwire» vil det være nok tid mellom den første kontakten og en mulig atom-utvikling til å avverge konflikten.

Design thinking, explained | MIT Sloan
Når en foretar seg noe i en konflikt er det nødvendig å forutse hvilke reaksjoner utspill vil føre til hos motparten

Om du i dag er en russisk militær-planlegger vil du nå anta at enhver USA- eller NATO-styrke ved grensen ikke lenger opererer ut fra en defensiv hensikt. De er utstyrt med våpen som kan brukes til «et første-angrep».

Tror du at dette gjør verden tryggere?

Jeg er skeptisk til om NATO kan greie dette alene, for de er mer fokusert på å gå inn for en «woke» (våken) agenda heller enn militær fortreffelighet.

Tilbake til den nevnte videoen.

12 minutter inn i videoen kan du høre general Herem veltalende ufarliggjøre uttrykket «Mangfoldet i de væpnede styrkene».

Jeg kan gjette meg til at de blendahvite europeerne blir nødt til å importere noen svarte afrikanere, latinos og asiater for å bli mangfoldige. Noen få svartmuskede italienere vil ikke vært nok til det. Naturligvis betyr det at NATO også må ta inn transseksuelle og homofile enheter. Betyr ikke likhet også like mange?

Når det er snakk om antall, så er USAs hær i vanskeligheter. De nye soldatene er dummere, tykkere og mindre kvalifiserte. Det kommer ikke fra meg. Det er ifølge Army Times:

Hærens nestkommanderende for opptrening sa på torsdag at hæren har opplevd 10 % mindre egnethet i testresultater under pandemien. Og dette har sunket ytterligere 13% dette året.

Andre data fra hæren viser at opp mot 70 % av potensielle rekrutter som er interesserte i å tjene i hæren blir diskvalifiserte i løpet av de første 48 timene på grunn av fedme, lave testresultater og narkotikabruk. Tidligere var disse tallene på mellom 30 og 40 %.

Utfordringene er store – flesteparten av rekruttene består ikke vekt-kravene  heller de akademiske kravene. Flere bruker ulovlige narkotiske midler eller stoffer som er forbudt i hæren, som cannabis. Få vet mye om hæren.  Og det de faktisk vet er ikke mye smigrende.

Hæren vil ikke nå sine strenge mål inneværende år.

Jeg er sikker på at dette skremmer russerne.  Hva er vel farligere enn en gjeng våpengale tykke menn og kvinner som er avhengige av narkotika? Jeg er sikker på at russiske militær-planleggere strever med å finne ut hvordan de skal behandle en NATO-hær som består av uintelligente, fete, seksuelt forvirrede personer som bruker narkotika. 

Jeg tipper at dette ikke er noe emne på Russian War College.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • «Krigen i Ukraina handler ikke om å hive russerne ut av Donbas eller Krim for å bedre Ukrainas sikkerhet. Det er en krig som skal beskjeftige USAs og britisk forsvarsindustri i årene som kommer. Altså, en kynisk, blodtørstig politikk, grunnlagt på korrupsjon.
  Det er der NATO har havnet.»

  – Også Ap/Norge, som har oppfostret dette generalsekretær- krapylet:

  ‘Krigsindustrien, den nye olja.
  Uten fiender ble eksporten av krigsmateriell desimert, og hele industrien sto på vaklende føtter. Freden truet igjen. USAs invasjon i Irak i 1991 ga inntekter, men det ble ikke skikkelig fart i omsetningen før vi gikk ut i striden mot terror – en vanskelig definerbar størrelse, men som gir enorm omsetning i krigsindustrien.
  …Da Roger Ingebrigtsen (AP) var statssekretær i Forsvarsdepartementet, sa han at norsk våpenindustri «styrker troen på at Norge kan overleve også etter at oljen er slutt. ‘
  dagbladet.no/kultur/krigsindustrien-er-den-nye-olja/70295356

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vestmaktene ville ikke gjennomføre inngåtte avtaler.

Ble Russland presset inn i Ukraina-krigen.

Forrige innlegg

Opptrapping av krigen:

Russland kunngjør delvis mobilisering.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.