POSTED IN Media, USA

Oppsagte Tucker Carlson:

USA er nå er en ettparti-stat.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Jeg skal ikke si for mye om denne programlederen. Det har overrasket meg lenge at han fikk holde på med sine svært samfunnskritiske programmer på den Murdock-eide kanalen Fox News. Men kapitalister har den inngrodde forestillingen at bare de lønner seg må «the show go on».

Men programmene hans ble stadig mer avslørende for hele systemet i USA og fikk voldsomt økende popularitet. Ikke bare stilte spørsmål med hele nedstengningspolitikken etter den angivelige corona-pandemien, men reiste også problemstillingen om hva ukrainapolitikken til USA egentlig dreier seg om.

The Muppet Show er en britisk humoristisk underholdningsserie skapt av Jim Henson som gikk på ITV fra 1976 til 1981 og hadde 5 sesonger. (Fra Wikipedia)

Nå nærmer det seg valg og Biden stiller opp som presidentkandidat sannsynligvis mot Donald Trump. Noen tenker at med Tucker Carlson som kommentator kunne en risikere å få et Muppet-show på Fox News. Dette kunne åpenbart «the deep stat» se komme og det kunne ikke aksepteres. Ryktene går om at den 92 år gamle Robert Murdock, eieren av Fox News, grep derfor personlig inn og avsatt kanalens desidert mest populære programleder.

Uansett tror jeg at han passerte en grense for samfunnskritikk som systemet ikke lenger kunne tolerere, selv om en stadig større del av befolkningen likte det han fikk frem fordi de opplevde at han beskrev en virkelighet de kjente på kroppen og selv om det ga stadig nye seere til Fox News.

Alternative medier blir nå alternativet for mange som fulgte Tucker Carlson på Fox News.

Knut Lindtner
Redaktør

Tucker Carlson går løs på USAs medier.

Amerikas samlede presse baner veien for en «ett-parti-stat» advarer denne konservative forståsegpåeren.

Tucker Swanson McNear Carlson er en amerikansk programleder og politisk kommentator. (Fra Wikipedia)

Tucker Carlson har produsert en video der han går løs på amerikansk nyhetsformidling. I sin første opptreden etter at han sluttet i Fox News sier han at skikkelige debatter om store saker simpelthen ikke «lenger er tillatt» i USAs medier.

I et kort innslag på twitter på onsdag kveld leverte den tidligere Fox-verten en monolog, maken til dem man kunne høre fra han da han var vert i sine timelange show, «Tucker Carlson Tonlight». Han  la ut denne videoen på samme tidspunkt  som han tidligere hadde hatt sine show.

I sine tidligere show gikk han ikke direkte løs på det som hadde kommet fram i Fox News tidligere i uken. Men i denne videoen kom han med sviende kritikk av mainstream media. Han sa at de fleste diskusjoner i TV-nyhetene er «irrelevante» og «utrolig dumme». De viktigste sakene blir aldri nevnt.

«De virkelig store sakene, de som har med framtiden vår å gjøre, blir aldri nevnt i det hele tatt. Det kan være emner som krig, sivile rettigheter, nyere forskning, demografiske forandringer, selskapenes store makt, naturressurser. Når var det sist du hørte en skikkelig debatt om noen av disse sakene», sa han.

«Det er lenge siden debatter om slike ting var tillatt  i amerikanske medier».

Han fortsatte med å si at begge de to store partiene i USA «nå ser ut til å være enige om kun å debattere det som er til fordel for dem selv».

Nå «samarbeider de aktivt» for å tie i hjel meningsfulle diskusjoner.»  Han sier at det amerikanske samfunnet «har gitt opp å opplyse folk». Nå «tyr de bare til makt» og økende sensur.

«Plutselig ser De Forente Stater ut som en ett-partistat», fortsetter Carlson- «Det er et deprimerende  faktum. Men det er ikke permanent. Vårt nåværende ortodoksi vil ikke vare. Slik det er nå, er det for inngrodd latterlig til å kunne vare. Så det vil det ikke».

At Carlson forlot Fox News på mandag rystet virkelig selskapet. I lang tid hadde programmet hans  vært det mest populære og høyest rangerte blant kabel-nettverkene.

Det gikk rykter om at han hadde fått sparken, men Fox sa at «de var blitt enige om å skilles», og kom ikke med noen nærmere forklaring på avgjørelsen. Den har allerede ført til fall i popularitet og i selskapets markedsverdi.

Carlson, tidligere vert hos Fox News, ble rutinemessig anklaget for «å spre hat» og «desinformasjon» om venstresiden og liberale kritikere – og han hadde samlet seg en enorm fan-gruppe av konservative seere. Showene hans var  ofte fulle av sinne mot amerikanske myndigheter.

John Kirby, talsmann for Pentagon, sa en gang direkte til Carlson på en pressekonferanse at han insisterte på at «det militæret aldri ville ta imot …. råd., fra en talk-show-vert».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/575404-tucker-carlson-media-stupid/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

MSM åpner nå forsiktig opp:

NBC blant andre advarer om alvorlige bivirkninger av «vaksinen»

Forrige innlegg

Nå legges krigsretorikken om.

VG forbereder oss på ukrainsk nederlag.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.