POSTED IN Media, Norge

Nå legges krigsretorikken om.

VG forbereder oss på ukrainsk nederlag.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Begynner VG å innse at krigen i Ukraina er tapt? Det kan virke sånn.

Av Trygve Horgen

I en leder artikkel i VG 24.april, med overskriften: 

«Ukrainas fremtidige trygghet må sikres.» Så skriver de med uthevet og farget skrift: «Ukraina må få en trygg forankring den dagen krigen er over. Russland må vite at vi ikke vil overlate Ukraina til seg selv, men tvert om sørge for at landet vil ha venner som passer på. Også i fremtiden.»

Ikke ett ord om seier.  Det ble pliktskyldig påpekt at Ukraina tilhører det Europeiske felleskap, og at det på sikt vil komme med i EU og NATO.

Utenriksminister Anniken Huitfeldts «geniale» analyse som kom fem i et «Dagsnytt 18 program tidligere i år ble heller ikke nevnt, hvor hun sa: «Ukraina vil vinne denne krigen», hvor rapporteren spurte, hvorfor det? «Jo for Russland vil tape», svarte hun.

Zelenskyjs krav om at» alle fremmede styrker må ut fra vårt territorium før det kan bli fred» er jo i samme gaten.

Vi får håpe at Kinas freds initiativ  og Xi Jinping,s timelange samtale med Zelenskyj i dag (26/4) som begge to ga uttrykk for var positiv, vil bli starten på en avslutningsprosess for konflikten.

De som nå går inn for å sende mere våpen til konflikten, vil nok etter hvert innse at de var ble med på å forlenge krigen og de menneskelige lidelsene. Uavhengig av alle mulige «gode» argumenter.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Ja jøss, hurra for nazi-staten, den må vi støtte, we stand with Ukraine, etter at vi har latt utallige menn dø til ingen nytte og hørt skuespiller Zelensky tigge på storskjerm for å fylle hans og kompisenes lommer og de tar en ny linje kokain, vi gode, og hei og hå så gir vi glatt fredsprisen til enda en krigsherre.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  29 april 2023 9:17

  Er det òg eit teikn i tida at Dagbladet har slutta med daglege Putin-portrett på fyrste side?

  Huitfeldt sin analyse fortener plass i historiebøkene.

  «Å støtta Ukraina» høyrest sjølvsagt betre ut enn å kriga mot Russland.

  Svar
  • Db har sikkert gått tom for portretter av Putin. Interessant observasjon btw. Jeg kan i alle fall garantere at jeg ikke vil savne de daglige krigsoverskriftene fra db m Putin over hele forsida. Det bør virkelig være flaut å jobbe i den «avisa». Trolig kan en lage en egen underholdningshistoriebok kun basert på alle dumhetene db har liret av seg pm Putin og Ukrainakrigen.

   Svar
 • Ukraina er ikkje meir. Allereie utsletta. Berre eit namn og eit flagg. Alle våpen vil bli destruerte. Avnazifiseringa vil vare i årevis, kanskje den delen av krigen også.
  Resten av Europa vil bli fattigare, men ‘ukrainarane’ vil få hjelp frå aust.

  Svar
 • Trolig har nazi-militsene i Ukraina hatt store tapstall med mange døde pga krigen.
  Dette sammen med at Ukraina er på vei mot å bli en ruinhaug kan tilsammen redusere nazi-militsenes innflytelse i Ukraina. Ved et militært sammenbrudd i Ukraina kan det oppstå mange bitre interne konflikter i landet (er det virkelig livsviktig for befolkningen i Ukraina at Krim og Donbas skal tilhøre Ukraina når lokalbefolkningen i disse krigsområder ønsker noe annet enn å tilhøre Ukraina).

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Oppsagte Tucker Carlson:

USA er nå er en ettparti-stat.

Forrige innlegg

Guaido utvist fra Colombia

Det var slutten for USAs utnevnte president i Venezuela.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.