POSTED IN Afghanistan, USA

Oppløsningen av den afghanske regjeringen gikk lynraskt.

Taliban har fått tak i avansert utstyr for bl.a. iris-scanning.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Da USA om natten forlot den store Bagram-basen og overlot militært utstyr for milliarder kroner til Taliban var det mange som forundret seg over hvordan dette kunne skje. Hadde ikke USA transportutstyr og militært mannskaper til å flytte dette ut av landet?

Det er jo også mer enn påfallende at den afghanske hæren på 300 000 mann med topp utstyr fra USA går i oppløsning fra den ene dagen til den andre mot en langt dårligere utrustet og langt mindre militær styrke.

Thierry Meyssan (redaktøren av voltaire.net) antyder at det foregår mye på bakrommene som ikke tåler dagens lys. Bl.a. antyder han at USA har inngått en hemmelig avtale med Taliban for at de skal styre landet nærmest på deres vegne. En del av avtalen er at de får overta militært og teknisk utstyr til milliarder kroner – slik vi nå ser skjer. 

Trump to announce US troop withdrawals from Iraq, Afghanistan | The Times  of Israel
Donald Trump besøker USA-soldater på Bagram flybase

Jeg vil ikke være forundret hvis dette er tilfellet for bedrag bak bedragene er en del av det politiske spillet. Medienes oppgave under slike dramatiske begivenheter er ikke først og fremt å informere, men å roe befolkningen. Men det er min mening.

Av mangel på informasjon må vi nesten avvente utviklingen før det kan sies noe mer bestemt om det som foregår. Det er mye nå som ikke stemmer i det hele tatt i Afghanistan.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

Taliban har fått tak i USAs biometriske identifikasjons-system.

Fra Voltaire Network.

Ifølge The Intercept har Taliban lagt beslag på USAs biometriske identifikasjons-system HIDE (Handheld Interagency Identity Detection Equipment).

I løpet av 20 år har USAs okkupasjonsmakt utviklet et biometrisk arkiv som skal omfatte hele den afghanske befolkningen. Dette inkludere blant annet iris-scanning og totale digitale fingeravtrykk.

Alle som kommer inn eller drar ut av Afghanistan, alle som har blitt arrestert eller som har arbeidet for De Forente Stater finnes i dette arkivet.

Det er ikke klart om Taliban vet hvordan de skal kunne utnytte denne databasen umiddelbart eller om de vil behøve hjelp fra Pakistans Secret Service.

Taliban har også fått tak i den fullstendige listen over de som er blitt torturert eller myrdet på vegne av USAs militære kontraspionasje (Khost Protection Force og National Directorate of Security).

[1] «The Taliban Have Seized U.S. Military Biometrics Devices«, Ken Klippenstein & Sara Sirota, The Intercept, August 18 2021.

Oversatt Ingunn Kvil Gamst

https://www.voltairenet.org/article213822.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Muligens settes de nå opp med avanserte våpen for å lettere kunne ta over Europa? Nazi-Tyskland hadde «utmerket» samarbeid både med jøder og arabiske muslimer, og hvem sørget for at Hitler kom til makten?. Jeg gjetter på at det var den samme klanen som nå holder på med sitt «Great Reset», de samme som sto bak både den franske og den russiske revolusjon, alt for å bryte ned og ta over «restene». Det vil si innføre sine «gjelds-penger» og «sentral-banker». Mot avanserte våpen har politiet i de forskjellige EU-land lite å stille opp, og «militæret» er ute å kriger på Bad Tech, Bad Pharma og Bad Politic’s vegne med NATO i føringen. Kan gå raskt å oppløse (og overta) Europa nå (like raskt som Usrael/NATO tapte Afghanistan?). Spenning venter i hvert fall nå fremover, også med hensyn til at svært mange «kvakksinerte» også kan falle fra utover høsten/vinteren, slik at det også skaper mindre motstand.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ny undersøkelse: Ansiktsmasker virker ikke mot dråpesmitte.

Men Korona er ikke dråpesmitte.

Forrige innlegg

Fremtredende fransk ekspert:

De vaksinerte er de mest utsatte og de som smitter mest.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.