POSTED IN Krig-fred, Norsk politikk

Ønsker vi dette?

Velferden i Norge skal ned. Vi skal ruste for krig mot Russland.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

«Ny» Krigsretorikk og økt opprustning.

Av Trygve Horgen

Like etter påske skrev jeg et lite innlegg her på Derimot.no med overskriften «Ny» Krigsretorikk. Bakgrunnen var at Statsminister Jonas Skar Støre i et innslag i NRK hvor han var sammen med EU kommisjonens president Ursula von der Leyen på Troll plattformen.

Hensikten med besøket var å propagandere for økt energieksport fra Norge til EU etter at som Ursula von der Leyen uttrykte det «At Europa hadde FRIGJORT seg fra Russisk gass». Jonas Skar Støre sa at grunnen til EUs energi problemer var, (og her kommer den nye formuleringen)  «RUSSLANDS FULLSKALA ANGREPSKRIG MOT UKRAINA».  Denne formuleringen ble gjentatt i et intervju med statsminister  Støre fra påskefjellet.  At denne nye formuleringen var samordnet av «noen» for bruk i massemedia vises ved at NRKs mann Roger Severin Bruland  hadde nøyaktig samme formulering i sin reportasje fra Polen samme dag. 

Men bare noen dager etter at artikkelen sto her på Derimot.no var retorikken i massemedia endret. Ordet KRIG var nå fjernet fra påstanden, den var endret fra «fullskala angrepskrig» til «fullskala angrep» Det har nok vært «noen» som har realitetsorientert massemedia hvordan det bør være.

I den samme artikkelen viste vi til uttalelser fra flere som hadde tilknytning til forsvaret med krav om store økninger i forsvarsbudsjettet selv om dett gikk utover andre budsjettposter. Vi pekte på at dette var et forvarsel for økte bevilgninger til mer krig og mindre til velferd.

Det kom jo ikke som noen «bombe» når forsvarsministeren og finansministeren en uke senere holdt pressekonferanse og bekreftet våre påstander: Enorm økning militærutgiftene på bekostning av andre viktige bevilgninger. 

De nye «signalene» fra pressen er nå at vårt forhold til vår nabo i øst, Russland, må forverres. Dette er helt i tråd med USAs krigsstrategi. Uttalelsen i Dagbladet fra Karsten Friis fra NUPI: «Norsk forsiktighet ovenfor Russland kan komme under press» bekrefter dette.

Nå skal velferden ned og krisgsutgiftene opp. (Foto: iStock)

Kommentaren fra Morten Myksvoll i Bergens Tidende om at: «Vårt løfte til Sovjet er utgått på dato» går i samme retning, altså økt konfrontrasjon. (Som politisk kommentator burde han vite at vesten USA/NATO konsekvent har brutt og motarbeidet enhver avtale om avspenning og nedrusting, som er hovedårsaken til den alvorlige konflikten som nå utspiller seg mellom vesten/NATO og Russland i Ukraina)

Det som nå ønskes av USA/NATO er at Norge fraviker sin «forsiktighet» ovenfor Russland ved ikke ha NATO-styrker i Finnmark. (USAs strategi om å ha Finnmark og nå også Finland, som oppmarsjområde i en mulig krig mot Russland er jo innlysende)

Statsminister Jonas Gahr Støre sier til Dagbladet om denne saken: «Jeg er opptatt av vi skal være forutsigbar, langsiktig og gjenkjennelige». Han sier også: «at regjeringen ikke har noen planer om å endre denne linjen mot Russland»

Jeg håper at det blir slik, men jeg tviler. All erfaring viser at Norge danser etter USAs «pipe» når de blir presset.  Fravikelsen av vedtaket om å ikke levere våpen til stridene parter viser det. Bombingen av Libya et annet eksempel og «Teaterforestillingen» som ble fremvist i forbindelse med anskaffelse av nye fregatter og jagerfly viste også dette.

Jeg tror at de fleste mennesker også i Norge ikke ønsker mer konfrontasjon, men initiativer som kan dempe konfliktene og bidra til fred.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Steinar Åge Brenden, Oslo
  9 mai 2023 15:41

  Meget bra Trygve Horgen!

  Svar
 • «Jonas Skar Støre sa at grunnen til EUs energi problemer var, …»

  Støre visste jo at dette var løgn. Vi har en statsminister som lyver!
  ‘Journalister’ i Norge viste/vet jo at dette er løgn. – Uten å komme med overskrifter.
  Men viktigere : Med Europa mente nok Støre også Norge.
  – For å fraskrive seg ansvaret for strøm- røveriet fra norske innbyggere i vinterlandet Norge.
  Med en egenprodusert , nedbetalt av innbyggerne over 50 år, vannkraft til en produksjonspris på 10-15 øre pr. kWh. ( inkl. 50% avanse til kraftkommunene) , måtte innbyggerne i VINTERLANDET Norge altså betale 4- 5000 prosent mer. !)
  Fordi Støre/Ap med ‘primærnæringspartiet’ Sp lot den høyeste gassprisen i Europa bestemme prisen på norsk vannkraft til innbyggerne.
  ( At de kalte det støtte å betale en liten del tilbake er en frekkhet som ikke er verdt en kommentar. Likeledes at de bruker disse økte strømprisene for å proklamere ‘inflasjon’ i Norge, så renter – og alle priser selvfølgelig, økte ytterligere. )

  Det er helt utrolig.
  Innbyggerne har altså stemt fram et Ap som først brukte våre forsvarskrefter til å bombe et Libya som ikke angrep noe annet land.
  Så en ny statsminister fra samme parti som sendte vår oppvarmingsenergi til utenlandske børser.
  I mellomtiden en statsminister fra Høyre som stengte av hele landet og ødela hele vårt smånæringsliv og innbyggernes trygghet. Kun på grunn av en ‘pandemi’ som var mildere enn tidligere års influensa. Og som nå ønsker oss, sammen med Ap, ytterligere festet til et EU/EØS og ytterligere overnasjonal styring.

  Hva har skjedd med norske innbyggeres kultur og tenkeevne?
  Hvorfor skal vi fortsatt feire frihet & 17 mai.
  Bruk dagen til å protestere, ikke til å feire.
  Ikke syng. Men buu!
  Og storm Løvebakken og og kast ut møblementet på gaten.

  Vi er okkupert.
  Ta okkupantene.
  Bruk dagen.

  Svar
 • Det at Finland nå har blitt medlem av NATO tilsvarer det samme som at Mexico skulle ha blitt alliert med Russland (noe som USA aldri ville ha akseptert). Den strategisk viktige Kola-halvøya er når omkranset av NATO-landene Norge og Finland (noe som vil kunne øke faren for Norge mht motangrep fra Russland). Trolig kommer Russland aldri til å akseptere at både Norge og Finland er medlem av NATO. Utgangen på denne konflikten kan bli stygg.
  Bare minner om at Henry Kissinger har uttalt at alle de tre landene Finland, Hviterussland og Ukraina bør være nøytrale for å redusere faren for atomkrig. Men ingen i den vestlige verden hører lenger på råd fra Kissinger.

  Svar
 • wasan Totland
  10 mai 2023 8:08

  Det er flott å se at noen følger med og reagerer. Det må mere til.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  10 mai 2023 8:52

  Det er alltid oppbyggjeleg å lesa det Trygve Horgen skriv.

  Støre har rett i at norsk politikk mot Russland er langsiktig, føreseieleg og attkjennande. Noreg støttar konsekvent tiltak som gjer livet surt for russarar. Den økonomiske og militære logringa vår for USA er like langsiktig og attkjennande.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Dr. Robert Malone:

Pfizer har svindlet med forskningsdata.

Forrige innlegg

Nå endres Midt-Østen igjen.

USA har tapt posisjoner og mye innflytelse.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.