POSTED IN Ukraina

Olivers Stone dokumentar:

Ukraina i flammer. Historien bak Maidanopprøret.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Først publisert i januar 2018 på Global Research

Ukrainas Maidan-massakre i 2014 fikk avsatt president Janukovitsj med Russland fremstilt som gjerningsmann. 

Oliver Stone intervjuer Russlands president Vladimir Putin , Janukovitsj og andre som avslører  rollen USA spilte i å destabilisere regionen.

Filmen under er for de som er interessert i å høre en helt annen versjon av virkeligheten. Den er dessverre på engelsk og vi har ikke kapasitet til å legge til tekster på norsk. Den er viktig for å forstå det som nå utspiller seg i Ukraina. Det som skjer er ikke et resultat av en leders (Putins) forrykte beslutninger, slik en kan få inntrykk av hvis en leser vestlige medier. Det er resultat av en historisk prosess hvor også andre (USA) har vært sterkt medvirkende det det vi i dag ser foregår i Ukraina.

Naturligvis prøver våre store medier å fjerne historien forut for det vi i dag opplever. Det er deres oppgave som krigspropagandister for USA/Nato. Men alt som skjer har en forhistorie. Slik er det også med Ukrainakrigen.1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 775 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  4 november 2022 22:26

  Musikar Lars Birkelund er kvassare enn krigsprofessorane våre:

  «Typisk NATO-hykleri: Det var OK at Sovjet overførte Krim til Ukraina uten å spørre befolkningen på Krim, men ikke i orden at Krim ble gjenforent med Russland etter en folkeavstemning.» (1.11.2022)

  Svar
  • «Typisk NATO-hykleri: Det var OK at Sovjet overførte Krim til Ukraina uten å spørre befolkningen på Krim, men ikke i orden at Krim ble gjenforent med Russland etter en folkeavstemning.»

   Ikke hykleri. – Men strategi. Hele Ukraina-provoseringen er stratergi.

   ‘Fordi russerne tok ikke bort Krim fra ukrainerne, men amerikanerne. Hvis det ikke hadde kommet til en anneksjon fra russisk side, ville man nå ha bygget en amerikansk eller NATO-base der. Vet du at en slik base bygges i Mikolaj-området i byen Očakov? Ikke la deg overbevise om at amerikanerne synes synd på ukrainere fordi de mistet Krim. Amerikanerne er kun ergerlige fordi russerne kom dem i forkjøpet.
   midtifleisen.wordpress.com/2019/04/02/russerne-tok-ikke-bort-krim-fra-ukrainerne-men-amerikanerne-mener-den-tidligere-ukrainske-parlamentarikeren-elena-bondarenkova/

   ‘USA, sammen med NATO, har utvidet sitt aktivitetsområde helt fram til Russlands grense. Vesten har vellykket omringet Russland. USA og Vesten fortsetter innsatsen for å inkludere Ukraina og Georgia i sitt imperium. ‘
   midtifleisen.wordpress.com/2019/04/18/ikke-snakk-om-usas-nedgang-snakk-heller-om-hvordan-vi-kan-frigjore-oss/

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  5 november 2022 13:14

  Skal Noreg verta trygt, må USA og Nato ut snarast råd. Eit nøytralt Noreg må vera målet.

  Skal me nærma oss det målet, må alle gurimelbyar i alle parti og av alle kjønn motarbeidast konsekvent. Attlevande venstrefolk må få i lekse å pugga venstremannen Gunnar Garbo si bok frå 1975: «Opprustet og forsvarsløs».

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Luftmissil-systemene til USA vil mislykkes i Ukraina.

De russiske er fullstendig overlegne.

Previous Post

Pfizer bringer tallene og dermed sannheten.

Åpent brev til assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.