POSTED IN NATO, Ukraina

Offisielt nektet de for det.

USA har gradvis omgjort Ukraina til Nato-medlem.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Når desperasjonen tar den ukrainske lederen mens våre medier er helt inne i tåkeheimen i sine reportasjer fra krigen i Ukraina, plumper Zelinskij ut med hemmeligheter. Ukraina skulle uoffisielt intergreres i Nato over tid, mens de offisielt ikke skulle være medlem av alliansen.

Hvordan de skulle få til den endelige og offisielle overgangen fra ikke-medlem til medlem er uklart. Dermed bekrefter han at det er de russiske kravene om egen sikkerhet som er en hovedårsak til krigen og det er også forklaringen på de motstridende svarene fra USA og Natosjefen Stoltenberg forut for krigen.

Russland har naturligvis forstått dette for lenge siden. Hadde Ukraina gått med på de russiske sikkerhetskravene kunne krigen vært unngått. Men noen ønsket seg en krig.

Jeg kan ikke la være å nevne de ville overdrivelsene fra krigen i våre medier. Ifølge disse skal Russland nå bombe byer i Ukraina til grushauger. Akkurat slik våre allierte faktisk gjorde med Tyskland og Japan mot slutten av andre verdenskrig som hevn for egne tap. (Bomber-Harris).

Det er ikke mer enn et par år siden USA bombet millionbyen Mosul (som var full av folk) til en grushaug og IS-hovedstaden Raqqa led samme skjebne. Det finnes mange bilder fra disse grushaugene (Hiroshima, Nagasaki, Tokyo, Dresden, Hamburg osv som «vi» gjorde oss skyldige i. (Med hundretusenvis uskyldige sivile dødsofre.)

Noen har ikke lest historie og forutsetter at folk flest heller ikke har det. Denne formen for politisk «glemsel» som vi finner i våre store redaksjoner er egentlig ganske selsomt å observere. I disse redaksjonene ligger krigståken tjukk og bedrar til å formørke tenkeevnen.

Knut Lindtner
Redaktør

Zelensky avslører NATOs sanne holdning til at Ukraina kan bli medlem.

Offisielt har NATO nektet å akseptere Ukraina. Men allikevel holder NATO i det stille  fast på et slikt opplegg. Det påstår Ukrainas president.

Ukrainas president Volodymyr Zelensky har avslørt at det USA-ledete NATO fortsatt gir Ukraina  håp om å kunne bli medlem. Avsløringen skjedde i et intervju med CNN på søndag.

Ingen helt men en tragisk figur som har handlet på USA/Nato-oppdrag og ikke ut fra sitt eget lands beste.

Offisielt går Nato mot at Ukraina skal slutte seg til alliansen. Men NATO opprettholder likevel en illusjon om et mulig medlemskap, påstår han.

Den pågående konflikten med Russland kunne vært unngått dersom NATO hadde akseptert Ukraina i tide, har Zelensky også sagt.

«Hadde vi vært NATO-medlem ville den krigen aldri ha startet. Jeg liker å få sikkerhetsgarantier for landet mitt, for folket mitt» fortelle Zelensky til CNN og han gjentar sine henvendelser til den USA-ledete alliansen om å ta med landet hans.

«Dersom NATO-medlemmene ser en alliansepartner i oss, så gjør noe øyeblikkelig. For det ukrainske folket dør hver dag … Om dere helst vil se oss i denne tvilsomme stillingen kan vi ikke skjønne om dere vil ha oss med eller ikke . Dere kan ikke la oss bli i denne situasjonen, dere kan ikke tvinge oss til å forbli i denne uvissheten». 

NATO har offisielt anerkjent Ukraina som deres «spesielle partner». Helt privat har holdningen vært en helt annen, avslører Zelensky.

«Jeg har personlig bedt dem si direkte om vi blir akseptert inn i NATO om et år eller to eller fem. Men si fra direkte og klart, eller si nei.».

Svaret er klart – dere kan ikke bli NATO-medlem. Men uoffisielt vil dørene fortsatt stå åpne.

Toppfolk i Ukraina, inkludert Zelensky selv, har gjentatte ganger uttrykt Ukrainas NATO-ambisjoner.

Disse ambisjonene finner vi til og med i Ukrainas grunnlov som ble vedtatt i 2019 under daværende president Petro Poroshenko. 

NATO selv ser ut til å være positive til slike ambisjoner. Det ble formelt anerkjent i toppmøte-erklæringen i Bucuresti i 2008. Der var alle medlemmene enige om at Ukraina eventuelt kan bli medlem.

NATO-blokkens ekspansjon mot  øst, og Ukrainas kunngjøring om å slutte seg til alliansen har vært en av de viktigste sikkerhets-bekymringene som Russland har kommet med. Men NATO har fullstendig avslått å diskutere denne saken. De hevder at inget tredje-land, og spesielt ikke Moskva, skulle ha noe å si om noen ønsker å slutte seg til NATO.

Moskva angrep nabolandet forrige måned etter at Ukraina i syv år har nektet å gå med på Minsk-avtalen, og anerkjenne russernes eventuelle godkjennelse av Donbas-republikkene Donetsk og Luhansk.

Minsk-avtalen, den tysk-franske protokollen, skulle regulere statusen til disse sto utbryter-regionene i Ukraina.

Russland krever nå at Ukraina offisielt erklærer seg som en nøytral stat som aldri vil slutte seg til NATO. 

Kiev sier at den russiske offensiven var totalt uprovosert, og de har nektet for at de hadde planer om å innta de to opprørs-republikkene med makt.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/russia/552347-ukraine-nato-real-stance/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Filmstjernen fra «folkets tjener», skuespiller Zelensky, sammenligner seg selv glatt med Martin Luther Kings «jeg har en drøm», og tyr til sentimentale floskler som «for landet mitt, for folket mitt», folket som han sviker hver dag i ledtog med vesten. Ukrainere trues ifølge ham med «Endlösung» og utryddelse, mens Putin går etter militære mål og vil skåne sivile, så vidt jeg kan se. For et teater!

  Svar
 • Hvilke mål har USA? Er USAs mål å bevare freden i Europa eller er det regimeskifte i Russland?
  Å bruke Ukraina som slagmark for å nedkjempe/svekke Russland kan være USAs mål.
  For USA er det viktig at Ukraina ikke blir medlem av NATO hvis målet til USA er å lure/provosere/tvinge Russland til å invadere Ukraina som kan bli en hengemyr av en krig for Russland med påfølgende store tap av soldater, våpen og materiell, og med økt uro i Russland. NATO har samarbeidet med Ukraina, men USA har også et direkte samarbeid med Ukraina som ligger på siden av NATO-samarbeidet og som kan gå på tvers av NATOs offisielle politikk. USA ønsker å bygge opp Ukraina militært, men ønsker ikke å gi noen NATO-beskyttelse til Ukraina hvis Russland skulle invadere Ukraina (jmfr NATOs artikkel 5).
  Nazi-militsene kan spille en viktig rolle for USA i denne sammenheng: De kan fungere som militære styrker i krigen bla i Donbass (utrydde alle russere?), men de kan også fungere som dødsskvadroner som tar livet av ukrainske politikere og mektige personer som feks ønsker å inngå fredsavtale med Russland. (Ble ikke en av de ukrainske forhandlerne mishandlet og drept nå nylig?)

  Svar
 • Om at NATO ikke skulle ekspandere østover og at Jens Stoltenberg lyger:

  http://opiniojuris.org/2022/03/11/why-24-does-not-always-add-up-in-search-of-natos-non-enlargement-promises/

  Svar
 • Zelensky er fabelaktig. Jeg begynner å tro på ryktene om høyt kokainmisbruk. Han har nylig terget på seg Israel ved å ymte sammenligninger med Putins invasjon og Holocaust. Det gikk ikke stille for seg i Israel. Det kan jo se ut som han faktisk er Nazist slik han benytter seg av holocaust. I hvertfall ville ingen av de Arabiske politikerne stille opp i Knesset for å å høre talen hans og forklaringene deres var preget av de forstår ham som Nazi og Nazi kollaboratør.
  Dette mens en amerikansk «»»faktasjekker»»» benekter at han opptrer med Nazi symboler. Det er helt riktig, men det er en imøtegåelse SOM OM han skulle være Nazi.
  Jeg tror på å holde ett øye med på den fyren kan bli veldig avslørende og enda mere pinlig for vesten.

  Svar
 • Krigen mellom USA og Russland har pågått i mange år i Syria og 8 år i Ukraina.
  Jens Stoltenberg har provosert Russland til invasjonen og vil truleg provosere atomkrigen neste år, – kvalifiserte spådomar seier krigen vil bli utvida. Vi får håpe det blir få atombomber. Krigsforbrytaren Jens har mista vettet og er perfekt i si rolle. Andre kandidatar med lav intelligens er Justin Trudeau og tyske Schulz, samt fleire i Østerrike. Polakkane er kvalifiserte men for krigerske.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Sannheten er maskert

UKRAINSKE STYRKER BRUKER EGNE INNBYGGERE SOM MENNESKELIGE SKJOLD

Forrige innlegg

Krig i verdens matfat:

Fører til hungersnød.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.