POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Krigen er tapt for lengst:

Russland tilbyr Ukraina en tilbaketrekning fra Mariupol.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det meste interessante med meldingen under er at Russland tilbyr ukrainske tropper den samme ordningen som i Syria: Tilbaketrekning uten tap av menneskeliv. Som blir avslått av den ukrainske visestatsministeren.

For første gang kommer det dessuten en bekreftelse fra en forsvarspolitisk talsperson til opposisjonspartiet i Tyskland hvor en vedgår at Russland sitter på våpen som er verdens mest avanserte, Kinzahl /hypersonisk missil. Dette er våpen som Nato ikke er i nærheten av å disponere.

Dette våpenet er nå brukt i krigen sannsynligvis som en advarsel overfor Nato-land. I virkeligheten ligger Russland ti-år foran USA når det gjelder missilteknologi og det er en av grunnene til at Nato ikke rykker inn på ukrainsk side. De risikerer å bli slått militært.

Men dette skal vår befolkning ikke få vite noe om. Vi skal fortsatt tro at Russland taper krigen. Det kan ikke vare særlig lenge før historien må pyntes på. En kan naturligvis henge en sløyfe på grisen så lenge folk ikke får se at det er en gris som pyntes opp. Men før eller siden må sannheten komme frem: Ukraina taper og fortsatt krig fører bare til flere lidelser.

Knut Lindtner
Redaktør

Kampen om Mariupol: 

Ukrainsk nei til å trekke seg tilbake. 

Ukraina-nei til russisk tilbud om fritt å trekke tilbake tropper som er låst i Mariupol. Uaktuelt å kapitulere, sier Ukrainas visestatsminister Irina Weresjtsjuk. Russland melder åpning av en korridor 21/3 morgen, der ukrainske soldater kan få fritt leide uten våpen og ammunisjon. Leder i «Folkerepublikken Donetsk», Denis Pusjilin, demper så håpet om at kampene vil ta slutt raskt. Flertall i nynazistiske Asov-bataljon forskanser seg ved stålverk i østre bydel. «Det tar uker å rydde opp i et 11 km2 minelagt og befestet område» sier han på russisk TV.

Denis Pusjilin

I Donbass har den ukrainske siden mangedoblet beskytningen av boligområder i Donetsk og nabobyer i flere dager. I følge uttalelser fra lokale myndigheter er 57 sivile drept av ukrainsk bombing i Donetsk bare fra start av 3. intensive fase i en Donbass-krig som starter våren 2014 etter protester mot statskupp i Kiev. 

Mulig årsak er at ukrainske styrker, stilt overfor trusselen om å bli omringet, beslutter å bruke opp ammunisjonslagrene sine i stedet for å la dem falle i hendene på motstanderne. Vestlige kilder bekrefter det samme.

Russiske militære hevder å ha ødelagt flere treningsleirer for spesialstyrker og utenlands-frivillige i Vest-Ukraina og ødelagt hundrevis fiendtlige jagerfly. Så fortsetter russisk fly-våpen og marine å beskyte militær-mål i ukrainsk bakland. 

Flere i det tyske parlamentet er bestyrtet over at Russland bruker det nye hypersoniske kryssermissilet «Kinzhal» i angrep.  CDU-forsvars-politiker Johann Wadephul sier på Deutschlandfunk «det er et tydelig signal til Nato om å holde seg utenfor Ukraina-krigen». Akkurat nå har ikke Nato den teknologien og Wadephul kaller det et «ferdighets-gap» som må lukkes snarest mulig.

En ny videokonferanse-samtale om våpenhvile og fredsavtale pågår 21/3-22. Fra samtalene gis ikke detaljer i etterkant. Financial Times og det russiske eksilmediet Meduza rapporterer like førom framskritt i retning avtale. Ukraina-fraskrivelse av Nato-medlemskap i bytte mot passende sikkerhetsgarantier skal være framforhandlet, det samme gjelder forbud mot fascist-organisasjoner og opphevelse av forbud mot russisk språk. Det er verre med russiske krav om at Kiev skal anerkjenne overføring av Krim til Russland og Donbass-republikkenes framtidige status.

Reinhard Lauterbach, junge Welt (JW), 22/3-22: Til norsk, noe forkortet Per Lothar Lindtner, 22/3-22. 

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Men noen VIL krig, eller at krigen skal trekke ut.

  ‘- En annen hypotese er at Hitler gjorde dette fordi han ville slutte fred med Storbritannia, ..’
  http://www.dagbladet.no/kultur/desperate-soldater-var-omringet-av-hitlers-styrker-da-mobiliserte-hundrevis-av-sivile-engelskmenn/68521448

  Det faktum at Churchill til de grader var korrupt og kjøpt av sterke fianskrefter som var villige til å gjøre ALT for å provosere frem krig er liksom ikke skolepensum. Det faktum at Churchill ga spesifike ordre til ambassadepersonell osv i utlandet om å spesifikt IKKE ta i mot Tyske diplomater eller dokumentasjon fra disse, nettopp fordi Churchill ikke hadde til hensikt å ta i mot noen av fredsforslagene den Tyske ledelsen gjentatte ganger forsøkte å få levert til britene for å UNNGÅ krig for en hver pris er heller ikke skolepensum. Tyskland ville strekke seg SVÆRT langt for å unngå krigsutbrudd og for å finne en fredelig løsning på uenighetene bl.a. i forbindelse med Polen. Det faktum at 2 verdenskrig IKKE ble provosert frem av Tyskland, men av britisk ledelse kjøpt og betalt av jødiske kapitalkrefter er på ingen måte skolepensum, siden det betyr at en kan kaste omtrent alt av politisk korrekte historiebøker på dynga og alt må skrives om. Verden vil bedras.

  Svar
 • Jeg så en video av det hypersoniske missil her om dagen, brukt i Ukraina. Ikke at videoen viste så mye, eller beviste så mye. Men er dette riktig at Russerne har dette og ikke Nato, så betyr det også at Nato og vestens etterretning ikke har klart å stjele hemmelighetene. Med tanke på at dem har infiltrert alle mulig slags fiender gjennom tidene og også alle potensielle fiender så er dette helt utrolig. Det er langt mer imponerende enn den vitenskapelige bragd å lage de omtalte missil. Putin må ha lært veldig mye i sin tid i KGB.
  Og ja noen media godtet seg over at Putin drev utrenskninger i egen leir. Men med tanke på hva slags fiender han har er det veldig viktig og riktig å sjekke lojaliteten i egne rekker. UK er den store edderkoppen i etteretnings spillene og dem skyr intet.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Sannheten er maskert

UKRAINSKE STYRKER BRUKER EGNE INNBYGGERE SOM MENNESKELIGE SKJOLD

Forrige innlegg

Krig i verdens matfat:

Fører til hungersnød.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.