POSTED IN Krig-fred, Virkelighetsforståelse

Oberst MacGregor:

«Vi vet ikke sikkert, men mye tyder på at USA er en av revene bak North Stream sabotasjen.»

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

I et lengre intervju på kanalen «Judging Freedom» uttaler pensjonert USA-oberst Douglas MacGregor seg om den aktuelle situasjonen i tilknytning til krigen i Ukraina. Vi bringer dette intervjuet fordi den ensidigheten vi opplever i våre vestlige medier fører til at vi blir lurt. Uten alternative tanker blir vi blinde.

I programmet tas det opp i hovedsak tre tema.

For det første den aktuelle situasjonen på slagmarken på bakgrunn av store seiersmeldinger i vestlige medier. Han avviser dette men bekrefter det nå stadig flere rapporterer at det må ha vært en konflikt mellom den militære og politiske ledelsen i Moskva. Den politiske ledelse vil ikke utsette befolkningen for store belastninger i antallet døde og ødelagt infrastruktur. Prisen for det var en forlenget konflikt slik vi nå ser. De militære ville bruker mere makt og avgjøre krigen i løpet av kortere tid.

Det andre tema han også kommenterer er North Stream sabotasjen. I programmet forfølges spørsmålet om hvem som tjener på den og hvem som hadde kapasitet til å utføre noe slikt. I den forbindelse vurderes også om Norge kunne ha vært medvirkende. MacGregor trekker ingen konklusjon av mangel på bevis, men antyder likevel at mye peker mot USA og Polen.

Det tredje tema er hvilken retning krigen vi kunne ta fremover. MacGregor hevder at Russland nå forbereder en større offensiv for å få en avslutning på krigen og samler tropper for å kunne starte dette. Når de innkaller 300 000 er ikke dette bare for å bruke disse ved fronten, men like mye for å erstatte andre tropper i Russland som nå hentes fronten i Ukraina. Offensiven vil sannsynligvis ikke begynne før bakken er hardfrosset i november.

For de som kan engelsk er intervjuet lett å forstå.


(Vi har ved en inkurie skrevet «oberst-løytnant», men dette er nå rettet opp til «oberst»)

Redaksjonen

Forsidebilde: Karen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Ole K Dragvoll
  5 oktober 2022 9:10

  Hvorfor klarer dere ikke holde orden på militære grader. Dere kaller McGregor oberstløytnant I ingressen, mens de sier vitterlig oberst i intervjuet, og han er pensjonert oberst. En liten ting men det virker heller tullete at dere ikke får dette til.

  Svar
 • Hvis man ikke får nervøst sammenbrudd av at det av og til «slurves» litt med militære titler så går nok dette bra !

  Svar
 • Både amerikanere og russere humrer nok i skjegget. Taperen er Tyskland. Nå flipper de mynt over hvor landet vil henvende seg. Å fikse rørledningene er teknisk sett kurant. Kanskje Russland i fremtiden må kreve garanti for at kunden er i stand til å beskytte sine forsyningslinjer og at skader repareres på kundens regning.

  Svar
 • Det er vel bare idioter som virkelig tror at USA ikke spilte en betydelig rolle i ødeleggelsen av Nord Stream-rørledningene !
  Vi vet alle at USA elsker krig og det å angripe sivile infrastrukturmål er de dyktige til !
  Kun et forsøk på å isolere Tyskland fra energiforsyning fra Russlands, og selvfølgelig forlenge denne krigen i Ukraina – Det er i god Amerikansk ånd!

  Har hittil ikke hørt et fornuftig argument om hvorfor Russland skal stå bak denne terroren !
  Økonomien i USA styrter og de prøver desperat å trekke Europa med seg i avgrunnen !
  Hvor naive er vi egentlig ?
  Vedrørende opptrapping av Norsk militære, heimevern politi osv. for å kontrollere Norsk infrastruktur vet vi innerst inne at dette er fånyttes!

  Resultatet blir kun at flere vil bli ofre dersom det skulle smelle !

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Utdrag fra Putins tale:

Russland vil bli en frigjøringskraft for den tredje verden

Forrige innlegg

Kaos over hele verden:

FNs sjef for matforsyning sier at hungersnød vil føre til destabilisering av land

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.