POSTED IN Olje-Energi, Virkelighetsforståelse

Han bekrefter dermed at USA hadde motiv.

USAs utenriksminister er fornøyd med sabotasjen.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Uttalelsen til USAs utenriksminister er ikke noe bevis for at USA stod bak, men det bekrefter at USA er fornøyd med sabotasjen. Og dermed bekrefter den at USA faktisk hadde et motiv for handlingen, men det er noe vi har visst i mange år. Landet har tross alt forsøkt å stoppe byggingen av ledningen med alle midler, ikke minst sanksjoner. Om det er de som har gjort det vet vi ikke sikkert, men mye peker i den retningen.

Knut Lindtner
Redaktør

Blinken sier Nord Stream-sabotasje er en «enorm mulighet»

Utenriksministeren sier det er en mulighet til å fjerne Europas avhengighet av russisk energi

av Dave DeCamp

Utenriksminister Antony Blinken sa fredag ​​at angrepene på Nord Streams naturgassrørledninger som forbinder Russland med Tyskland gir en «enorm mulighet» til å få slutt på Europas avhengighet av russisk energi.

«Det er en enorm mulighet til en gang for alle å fjerne avhengigheten av russisk energi og dermed ta fra Vladimir Putin muligheten for å bruke energi som et våpen til å fremme hans imperialistiske design,» sa Blinken på en felles pressekonferanse med den kanadiske utenriksministeren Mélanie Joly.

«Det er veldig viktig, og det gir en enorm strategisk mulighet for årene som kommer,» la Blinken til.

Blinken kom med kommentarene på spørsmål om hva USA og Canada gjør for å lette Europas energikrise i kjølvannet av Nord Stream-sabotasjen. Blinken sa at Washington hadde jobbet en stund for å gi Europa mer energi, og som et resultat er USA nå Europas største leverandør av flytende naturgass (LNG).

«Og vi er nå den ledende leverandøren av LNG til Europa for å hjelpe til med å kompensere for eventuell gass eller olje som den mister som følge av Russlands aggresjon mot Ukraina,» sa Blinken.

Gjennom årene har USA jobbet hardt for å stanse Nord Stream 2 ved å innføre sanksjoner, men klarte ikke å stoppe konstruksjonen. Prosjektet ble satt på pause av Berlin 22. februar.

Det var alltid en sjanse for at Nord Stream 2 kunne bringes på nettet hvis forholdet mellom Europa og Russland tiner, men nå kan skaden være uopprettelig. Russland sluttet nylig å levere gass gjennom Nord Stream 1 som følge av vestlige sanksjoner.

På dette tidspunktet er det ikke klart hvem som sto bak angrepene på Nord Stream, men USA har absolutt et motiv. Fredag ​​ga Putin skylden på «anglo-sakserne» for hendelsen, og så ut til å peke fingeren mot USA og dets allierte.

«Sanksjoner er ikke nok for angelsaksere. De har vendt seg til sabotasje, det er utrolig, men sant, etter å ha organisert eksplosjoner på de internasjonale gassrørledningene til Nord Stream, sa den russiske lederen under en seremoni for annekteringen av fire ukrainske territorier.

Associated Press kalte påstanden om at USA var involvert for en «grunnløs konspirasjonsteori» som ble presset frem av Kreml og russiske statsmedier. Men en av de viktigste påstandene kom fra Radek Sikorski, en tidligere polsk utenriksminister og nåværende medlem av Europaparlamentet.

AP utelot også konteksten om at USA hadde forsøkt å stoppe Nord Stream 2 fra å bli konstruert gjennom sanksjoner og press på den tyske regjeringen.

Oversatt, forkortet og bearbeidet av redaksjonen

Forsidebilde: Clay Banks

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • «Gjennom årene har USA jobbet hardt for å stanse Nord Stream 2 ved å innføre sanksjoner, men klarte ikke å stoppe konstruksjonen. Prosjektet ble satt på pause» ( Etter press fra USA?) «av Berlin 22. februar.»

    Hvis det i en f.eks. drapsak er en som tidligere har har truet offeret med likvidering flere ganger, ikke blir etterforsket eller ses på som hovedmistenkt. … 😉
    Da er det vel ingen som tror at etterforskerne er kompetente eller at det bedrives noe som kan kalles etterforskning overhode.

    Vi så ellers samme manglende interesse for analyse og etterforsking i forbindelse med Ap & Stoltenberg sin bombing av Libya.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Utdrag fra Putins tale:

Russland vil bli en frigjøringskraft for den tredje verden

Forrige innlegg

Kaos over hele verden:

FNs sjef for matforsyning sier at hungersnød vil føre til destabilisering av land

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.