POSTED IN Ukraina

Ny spenning på den ukrainske grensen:

Troppeansamlinger på begge sider.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

USA bekrefter «urokkelig støtte» til Ukraina midt i spenningene mot Russland.

Ukraina beskylder Russland for å sende mange soldater til grensen mellom de to landene. Kreml sier at troppebevegelsene ikke er noen trussel.

Av DaveDeCamp

USAs forsvarminister Lloyd Austin snakket med sitt ukrainske motstykke på torsdag. Der uttrykte han Washingtons «urokkelige» støtte til Kiev når det gjelder de spente forholdene til Russland.

Ifølge utskriften av telefonsamtalen har Austin «bekreftet USAs urokkelige støtte til ukrainsk suverenitet, deres områder og ambisjonene om euro-atlantiske tilslutning».

Han fordømte også det han kaller «russisk aggressivitet».

Antony John Blinken er en amerikansk diplomat som har vært USAs utenriksminister i Joe Bidens regjering siden 26. januar 2021. I Barack Obamas regjering var han Deputy National Security Advisor fra 2013 til 2015 og viseutenriksminister fra 2015 til 2017. Wikipedia

Utenriksminister Antony Blinken har også snakket med sin ukrainske motpart denne uken, og kommet med liknende kommentarer.

Ukraina har beskyldt Moskva for å øke spenningen mellom landene ved å sende masse tropper nær grensen mellom Russland og Ukraina.

Men Russland nekter for at troppebevegelsene er ment å være truende.

«Den russiske føderasjonen flytter sine væpnede styrker dit de selv vil», sier Kremls talsmann Dmitry Peskov på torsdag, ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS.

«Dette bør ikke bekymre noen, og dette utgjør ingen trussel mot noen».

Moskva har advart Kiev mot å starte opp igjen kampene i Ukrainas østlige Donbas-region, der det ble inngått våpenhvile i fjor. Denne har blitt overholdt relativt bra, selv om det i det siste har vært noen voldshandlinger.

I én hendelse døde fire ukrainske soldater, noe Ukraina klandrer Russland for, selv om Moskva nekter for at de har tropper i Donbas.

Gnisten som tente kampene i Donbas i 2014 var det USA-støttede kuppet i Kiev.

Separatistene i Donbas nektet å godkjenne den nye regjeringen.

Siden da har USA skaffet Ukraina militær hjelp for mer enn 2 milliarder dollar. Og Pentagon har nylig annonsert at en pakke på 125 millioner dollar ligger klar til Ukraina, inkludert væpnede patruljebåter.

Peskov nevnte også den økende NATO-aktiviteten nær Russland. 

«Det er nå en økende aktivitet rundt alle Russlands grenser fra NATO, andre allierte, individuelle land – alt sammen får oss til å bli mer årvåkne», sa han.

Ukraina planlegger nå å bygge en ny militærbase ved Svartehavet – med hjelp fra NATO.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Innlegget er hentet fra Antiwar.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Spenningen i området (Øst Ukraina) er visstnok veldig stor og kan eskalere videre. Putin har mange dyktige rådgivere så her må flere tenke seg godt om. Det tror jeg også Putin vil gjøre.Maktmenneskene trekker i mange tråder nå og ønsker seg en verdenskrig, NATO mot Russland,men det spørs om de får ønsket sitt oppfylt. Denne spenningen/konflikten er av en eller annen grunn underkommunisert og til dels lagt lokk på i massemedia/MSM.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Den store planen?

Skal hele Midt-Østen deles opp på nytt?

Forrige innlegg

Store endringer i USA:

Katolikker defineres av Pentagon som ekstremister.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.