POSTED IN Demokrati

Northern Light:

De ivaretar ikke Norges interesser

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Folk kaller dem våre politikere, men de er ikke våre, de er den globale storkapitalens politikere. Wall Streets norske avdeling. Storkapitalens sine folk på innsiden, som skal gi så mye av folket penger til finanskapitalen på utsiden. Deres oppdrag for dem, er å skuffe ut så mange milliarder ut fra statsbudsjettet som mulig, til prosjekter pønsket ut av finanskapitalen som gjør at milliardene havner i deres lommer. Hovedstrømspressen, også eiet av storkapitalen, har til oppgave å få pengebruken til å høres fornuftig ut for folket.

Når folket har blitt overbevist, er det bare for «våre» politikere å bevilge dem fra statsbudsjettet til de «gode formålene», som bistand, u-hjelp, Sør-Sudan, regnskogen, det grønne skiftet, vindkraft, våpenhjelp til Ukraina, USAs krig i Syria, Gavi- EU – som folk tror ble opprettet for befolkningenes beste, men som er til finanskapitalens beste. Bare for å nevne noe.

Helt til noen begynner å spørre hvor pengene er gått til, og hvor de ble av. Og når en nøster opp i for eksempel bistanden og Regnskogfondet, er pengene vanskelige å finne, for de er for en stor del av dem på konti i skatteparadiser.

Når vestlige lands statsgjeld snart er ubetalbar, behøver ikke finanskapitalen å stå på utsiden lenger, da fremtvinges den globale storkapitalens prosjekt med «private-public merger», stat og storkapital blir slått sammen, og finanskapitalen styrer statsbudsjettene og driver de tidligere suverene nasjonene som selskaper, i sin nye verdensordning etter Agenda 2030.

De nylige funnene av enorme mineralforekomster på Norges landjord og sokkel, vurdert til over 1000 milliarder bare for det som er funnet så langt, blir nevnt som en notis i vår hovedstrømpresse, enda det skulle ha stått på førstesidene med fete typer, vil bli et godt eksempel på hvordan «våre» politikere vil prøve å gi kontrollen over verdiene til finanskapitalen, og få fortjenesten ut av landet og ikke til folk og land.

Det norske folk har vunnet i Lotto og snytt for gevinsten to ganger, kanskje tre: først med vannkraften som ga rimelig strøm til industri, næringsliv, jordbruk og husholdninger fra nord til sør, men storkapitalens politikere med Acer-svindelen gjorde at det norske folk mistet suverenitet og råderett over den, og dermed prisen per kilowatt. Den bestemmes av en børs som tar høyeste markedspris uten pristak.

Den andre med oljen og naturgassen. En stor del av inntektene skulle vært investert i Norge, som til infrastruktur, egen industri og til selvforsyning av mat i så høy grad som mulig, og del til en gullbeholdning i Norges Bank for å sikre Kronen, bare for å nevne noe som kommer folk og land til gode. Men det meste av inntektene fra det er i Oljefondet, som Wall Street har bundet til dollarmasten i et svært risikabelt aksjemarked. Equinor eier vi (staten) bare 67 prosent av nå, på grunn av «nedsalg» som de fleste er intetanende om, og Høyre vil selge seg ned til 50 prosent.

Den tredje gangen kan bli med de nevnte nyoppdagede enorme mineralforekomstene.
«Norge Mining har kjøpt 61 lisenser: Bjerkreim, Eigersund, Lund, Sokndal og Bømlo-Lykling. Det er her vi fokuserer lete- og hentearbeidet vårt for tre mineraler og metaller med høy etterspørsel: vanadium, fosfater og titan. Norge Mining er et britiskregistrert selskap med navnet Norge Mining Limited. Det er registrert i Company House i London».
Kilde: Steigan. Artikkel: Hvor ligger mineralressursene Norge Mining vil utvinne?

Hemmelig oppkjøp av Norges ressurser
Norge Mining gjør ingen hemmelighet av det, men det gjør norsk presse, det er bemerkelsesverdig at det ikke har fått større oppslag. Hvordan kan selskapet få kjøpe 61 lisenser uten at det har vært en demokratisk prosess først? Fordi Storkapitalens politikere/NRK har holdt det unna nyhetsbildet av en grunn; det norske folk skal ikke vite at landressursene som tilhører folket selges ut bak folkets rygg. Landet plyndres som mange afrikanske land, storkapitalen tar alt og folket får smuler.

Innlegget er henta fra en kommentar til Einar E. Jacobsens innlegg om Rødts holdning til mediekjøret for å støtte opp om våpenleveranser til Ukraina. Jacobsens innlegg stod først på hans Facebook-side, så på Politikus.no og deretter på derimot.no. Innlegget til Northern Light er lagt inn som en kommentar til innlegget på derimot.no.

Framheva illustrasjon: Gerd Altmann from Pixabay

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  8 juli 2023 9:48

  Artikkelen seier at Norge Mining har kjøpt 61 lisensar. Kven er seljar?

  Svar
  • Ja, godt spørsmål, Torfinn!
   Og hva var prisen?
   Og hvor sto slagsannonsen?
   Var det en åpen budrunde som EØS-avtalen og sunn fornuft tilsier, dersom slik salg i det hele tatt skal skje?
   Og hvorfor «selge» så mange lisenser, fordelt over vidt ulike geografiske områder?
   Hvilket lovverk styrer dette?
   Kanskje det var viktig for folkesvikerne nettopp å selge ut alt før et slik lovverk i det hele tatt er kommet på tale?

   Svar
 • .Jan Zörlie
  8 juli 2023 12:18

  De som skaper pengene styrer politikken,jeg trodde du visste det,NL,för som nå.
  Putin forsto raskt at ett stabilt russland forutsetter kontroll på sine oligarker,det har ikke det kollektive vest forstått,så vi må nok leve med et ustabilt vest,inntil folket forstår at de må ta et oppgjör med sine politiske misledere,dets oppdragsgivere og bankvesen.
  Nå er jo ikke altmedia overdrevent glade i å avslöre makten,de er mest travelt opptatt med å holde liv i mytene rundt Rotschild og Soros.
  Hvordan går det med Soros ?.Ja ,hans opensociety har sagt opp 50 prosent av arbeidsstyrken,sönnen er ny leder.Kanskje er ikke tilgangen på nyvaskede penger like stor som för.Hvor får Soros sine penger fra ?,penger som han strör om seg med for å destabilisere alt og alle i sin splitt og herskpolitikk.
  Det store krigsoppgjöret,hvordan var det med det ?.Hvordan gikk det med bank og finans ?.Det gikk med bank og finans som det gikk med fanden.Du kan spikre han opp på flate fjösveggen,men han vokser og trives.
  Og hvordan vil det gå med bank og finans om ikke altmedia engasjerer seg i litt tapper motstand,setter navn på våre bank og finansoligarker ?.Henger de ut til spott og spe,opplyser folk om hvem som styrer ondskapen ?.
  Vil historien gjenta seg ?,vil vi igjen bli ofre for stockholmsyndromet,vil vi igjen svelge vår stolthet og motstand mot trelleriet fanden har påfört oss ?..
  Som det blir sagt på det store internettet,det tyske folket tapte krigen,IG farben og nazistene gikk under jorda eller fikk nye jaktmarker.En kan vel si det samme om Norge,det var vel ikke rare krigsoppgjöret,det norske folket tapte,men det norske näringslivet blomstret,og om näringslivet blomstret,da blomstret vel bankene også.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Basiskunnskap for å forstå politiske prosesser?

Hvor er arbeidsledigheten i verden størst akkurat nå?

Forrige innlegg

Demokrati og valg:

Min Stemmerett ved Kommunevalg

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.