POSTED IN Diverse

Basiskunnskap for å forstå politiske prosesser?

Hvor er arbeidsledigheten i verden størst akkurat nå?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hvis en ønsker å forstå hvordan verden er, må en skaffe seg virkelig oversikt over dette. Da er det ikke nok å tro. Naturligvis er det heftet svakheter ved all statistikk og tallmessig materiale – ikke minst når det gjelder samfunnsmessige forhold. Arbeidsledighet er et slikt område hvor kunnskap er «flytende» og ikke så håndfast som en finner den innenfor naturvitenskapene.

Men det betyr ikke at en ikke kan skaffe seg oversikter som gir informasjon og dermed øket forståelse. Det en må huske er at slik kunnskap er ferskvare. Den forandrer seg hele tiden. Det skyldes at samfunnene den gir informasjon om er i kontinuerlig endring.

Med dette viktige forbeholdet presenterer vi grafen under.

Knut Lindtner
Redaktør

Denne grafen viser top 20-landene i verden når det gjelder arbeidsledighet.

Grafen er hentet herfra.

Forsidebilde: D A V I D S O N L U N A

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Hva er ‘arbeidsløshet’?

  Ethvert fritt menneske har vel makt over eget kropp og kan arbeide med det som er nødvendig for eget liv. (?) Eller ikke. Det er så mange frie livstimer som mulig som burde være et mål. Til å fylle livet med det man ønsker.
  Det er den statlige organiseringen av arbeidet/arbeidslivet som er vanskeligheten eventuelt.

  Svar
 • deafdumbblind
  8 juli 2023 20:34

  Og være arbeidsløs, betyr for de fleste at du ikke har bærende inntekt , at du ikke er en del av et fellesskap, at du føler deg overflødig. Og slik burde det ikke være. Før i tiden gikk vi i 1. mai tog og entes om «hele folket i arbeide», ingen toleranse for arbeidsledighet, bygging av landet var og er viktig, ufaglærte jobber er like viktig som faglærte , studerte jobber, og hva er dette med lønn, er det slik at såkalte toppjobber skal avlønnes enormt, millioner +goder, frynsegoder og andre til dømes ufaglærte, skal de ha en lav tarifflønn? . Likeverd, likestilling, medarbeideransvar, kollegalæring…veldig viktige prinsipper i arbeidslivet, har vært det og vil fortsatt,håper jeg, være det.

  Svar
 • Alt på jorden er ditt, når du er så heldig og bli unnfanget og ikke blir utsatt for abort! Du er heldig hvis du blir tatt hånd om av en kjærlig og klok mor. Men: så viser det seg at noen påberoper seg eiendomsrett til jorden. De har kappa land! De eier alle resurser og du kan ikke dyrke/fiske hvor du vil, eller skape deg et levebrød uten at du har tillatelse fra «eierne»! Altså blir du slave-hvis ikke du er født inn blandt «eierne».

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Blir sannheten skjult for oss?

Har vi hatt utenomjordisk besøk?

Forrige innlegg

Northern Light:

De ivaretar ikke Norges interesser

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.