POSTED IN Ideologi, Virkelighetsforståelse

Norsk moral:

Vi reagerer mindre på større forbrytelser når våre venner begår dem.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Reaksjoner og «reaksjoner», Støre

Mange etterlyser nå sterke reaksjoner fra Norge og andre land mot krigen som Israel fører i Palestina. For det er ikke greit at Israel bedriver folkemord, etnisk rensning og krigsforbrytelser og bare får et vennlig klapp på skulderen og litt svada i øret.

Innlegget er hentet fra Hva mener partiene

Sergej Skripal og hans datter ble 4. mars 2018 utsatt for et drapsforsøk med nervegift. Et samlet Vesten reagerte med avsky mot Russland. USA alene utviste 60 russiske diplomater, tilsammen ble 153 russere utvist fra vestlige land. Russland benektet for at de hadde noe med drapsforsøket å gjøre, og forholdet er ikke bevist.

2. oktober 2018 ble Jamal Kashoggi brutalt myrdet i Saudi Arabia sin ambassade i Istanbul. Fordi tyrkerne avlyttet ambassaden, ble drapet avslørt «live». Kommandogruppen bak drapet handlet på ordre fra Mohammed bin Salman, Saudi Arabias mektige kronprins. Ingen diplomater fra Saudi Arabia ble såvidt jeg vet utvist. USA har fortsatt sitt gode vennskapsforhold med kronprinsen og selger våpen til Saudi Arabia som aldri før.

13. nov. 2023 (grafikk: fra Dagsrevyen)

Og så var det Israel. En ikke proporsjonal hevn og et klart ønske om å ta over ALT land til palestinerne, blir møtt med «tja». Vennlige politikere liker å si at «Israel har rett til å forsvare seg», akkurat som om Hitler kunne sagt det samme der han ble møtt av norske motstandsfolk. Men en okkupasjonsmakt har ikke «rett til å forsvare seg» mot dem de okkuperer. Tvert imot er en okkupasjonsmakt underkastet klare krav i Geneve-konvensjonen, krav som Israel arrogant og kriminelt neglisjerer.

Eneste forsvarlige reaksjon nå er å utvise alle israelske diplomater, noe alle siviliserte nasjoner bør gjøre straks.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Myndighetene i Norge tør nesten aldri å kritisere USA for de ugjerninger USA gjør, USA kan i prinsippet gjøre hva som helst uten å bli kritisert av sine allierte. Mens andre stormakter bli kritisert for den minste ting.
  Med dagens situasjon i Midt-Østen kan vi være tilbake til noen av de mørkeste periodene i verdenshistorien. Barbariet er gjeninnført i Vesten. Og dette blir i mange grupperinger akseptert som å være normalt (Adolf Hitler ville vel ha vært fornøyd med dages utvikling).

  Den første reaksjonen på krigen i Ukraina var ikke å prøve å få til fred og forhandlinger (og feks aktivisering av Minsk2-avtalen). Norske media var i krigsmodus fra dag 1 (i det fredselskende Norge).

  Og hvor skinnhellige er vi egentlig i Norge?
  Samtidig med at Stoltenberg i sin tid trøstet folk som gikk i Rosetog etter terrorangrepet på Utøya og mot regjeringskvartalet i Oslo, så bombet Stoltenberg i Libya og kanskje drepte like mange som ble drept på Utøya. Og dette altså (tilnærmet) helt samtidig med at Rosetogene gikk. Og dette skjedde uten at folk (i noen særlig grad) brydde seg om alle som ble drept i Libya pga norske bomber. Det er ikke rart at Stoltenberg ble NATO-sjef, man må ha trodd at Stoltenberg hadde magiske evner og kunne trollbinde det norske folk slik at (nesten) ingen kritiserte norsk bombing av Libya.
  Man trodde en periode at terror-angrepene på Utøya og i Oslo var et motangrep fra Libya (og hvordan ville den norske befolkning i så fall ha reagert på noe slikt kan man lure på).
  Hvordan vil det gå med et folk som har en slik form for dobbeltmoral?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

I virkeligheten har de ikke penger til krig:

USA er blakk.

Forrige innlegg

Har den relevans for det som i dag skjer på Gaza.

Historien om beleiringen av Milos i det gamle Hellas.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.