POSTED IN USA, Økonomi

I virkeligheten har de ikke penger til krig:

USA er blakk.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vestlige økonomier vil kollapse hvis USA og Israel utvider krigen i Midtøsten.

Av Belle Carter.


Forfatter og russisk militærekspert Andrei Martyanov og Brighteon-grunnlegger Mike Adams er enige om at vestlige økonomier vil bli ødelagt hvis USA og Israel fortsetter eskaleringen av konflikten i Gaza, rett og slett fordi deres økonomier ikke ville være i stand til å håndtere den. Ifølge Adams har USA det største militærbudsjettet i verden, men 90 prosent av pengene forsvinner på grunn av bestikkelser, ineffektivitet og inkompetanse.

«Det er en økonomisk asymmetri i kostnadene ved å produsere militærmateriell. Jeg så tall som sier at USA bruker rundt 67 000 kr på å produsere en standard 155 mm artillerigranat. «Russland kan produsere den samme granaten for omtrent 1/10, og Iran kan produsere militære våpen til en brøkdel av prisen til USA».

Martyanov var enig og siterte reell økonomi i Russlands operasjoner. «Russland har allerede seks toppmoderne strategiske missil- ubåter i drift, og hver ubåt koster rundt 1 milliard dollar. Mens Columbia-klassen U.S. Navy strategiske missilubåt koster rundt 9 milliarder dollar. I utgangspunktet ni for kostnaden av en amerikansk strategisk missilubåt. Russland har i utgangspunktet fornyet sin marines strategiske rakettavskrekking», forklarte han. (Videolink til intervju med Martyanov her, red.)

Janet Louise Yellen er en amerikansk økonom og professor. Hun ble i januar 2021 USAs finansminister, etter en rekke andre høye verv i styringsverket. Wikipedia

Nå påpekte Adams at finansminister Janet Yellen skryter av at president Joe Bidens administrasjon absolutt har råd til militær støtte til både Israel og Ukraina. «Amerika har absolutt råd til å stå sammen med Israel og støtte Israels militære behov, og vi kan og må også støtte Ukraina i kampen mot Russland», sa hun og la til at den amerikanske økonomien gjør det «ekstremt bra.» Hun skrøt også av hvordan inflasjonen har gått betraktelig ned og at landet har hatt det sterkeste arbeidsmarkedet på 50 år med 3,8 prosent arbeidsledighet. «Vi står bak Israel. Amerika har også gjort det klart for Israel at vi står ved at de har rett til å forsvare seg», sa Yellen til Sky News’ Wilfred Frost.

Adams siterte henne: «Vi kan bare trykke penger for en tofrontskrig». Og problemet er at folk tror på dette. «Og likevel vil jeg hevde at USA ikke engang har råd til en krig, fordi USA er blakk. USA kan ikke engang beskytte sin grense i sør, langt mindre Ukrainas, Israels eller Taiwans grenser». «Hun forstår ikke realøkonomien», sa geopolitikk-eksperten. «Det som er problemet er at USA er den største eksportøren av inflasjon. Men i det øyeblikket landene begynner å begrense sin inflasjon i dollar, noe som allerede skjer, kommer det tilbake til USA.»

Vestlig hovedstrømpresse og media har alltid fremmet etnisk hat.


Adams nevnte hvordan krigen i Amerika eskalerer ytterligere, fordi mainstream media nører opp under etnisk hat. «Det er nesten som en form for psykologisk terrorisme mot det amerikanske folket», sa han og nevnte to eksempler. «Rett etter den russiske spesielle militæroperasjonen i 2022, ble alle bedt om å hate alle russere. Ikke bare hate russere i det russiske militæret eller den russiske presidenten Vladimir Putin, det var hat mot Russiske artister, racerbilførere og idrettsfolk, sa han. «Det andre eksemplet akkurat nå er palestinerne. Du skal hate alle palestinere, du skal si at de alle er dyr. De er alle skitne hunder og alt mulig, noe som er utrolig rasisme».

Den russiske forfatteren var enig i å si at «russofobi» alltid har vært til stede blant «elitene i Vesten». For ham har det blitt normalt at amerikanske medier, spesielt mange MSM-journalister i USA, i utgangspunktet deler det samme hatet. «Den amerikanske hovedstrømpressens og medias indre sirkler er først og fremst neocons (nykonservative), og mange av dem er sionister. Så mange av dem er som Utenriksminister Anthony Blinken, de bærer med seg sitt hat mot russere. Det er ekstraordinært».

Fra Natural News, publisert 19 november 2023.
Oversatt fra engelsk og forkortet av Northern Light. Linker og videointervju i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Western economies headed for collapse if U.S. and Israel push escalation of war in the Middle East.

Forsidebilde: Andrey Zvyagintsev

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  15 november 2023 10:17

  Ein dollar/euro kostar 11 kroner. Nasdaq-børsen har stige 34% siste året.

  Det skulle vel ikkje heller vera Noreg som snart er konk?

  Svar
 • «Det som er problemet er at USA er den største eksportøren av inflasjon. Men i det øyeblikket landene begynner å begrense sin inflasjon i dollar, noe som allerede skjer, kommer det tilbake til USA.»

  Og dette er nok hovedårsaken til at rentene ‘måtte heves’ i bl.a Norge.
  ‘Inflasjonen’ ( dvs. prisøkningen) som var den pensum- forklaringen for at rentene måtte settes opp, skyldes jo regjeringens avgifter på vår egenproduserte vannkraft. ( – som ikke hadde økte produksjonsomkostninger.)

  Norske politikere skulle danse videre med Fed/bankkartellene i USA. Selv om innbyggerne i Norge får svi.
  USA/Israel trengte å fylle opp statskassa. Det var tid for å hente hjem åger. Mafiaen har sine metoder. – Ellers?

  ‘ Bakteppet for forslaget er at høye renter i USA og en sterk dollar har skapt utfordringer problemer i fremvoksende økonomier, blant annet ved å gjøre gjelden deres dyrere. Mange land og selskaper har tatt opp gjeld i dollar, og sliter når den styrkes. ‘
  e24.no/makro-og-politikk/renter/vil-utfordre-dollarens-dominans-med-ny-valuta-det-vil-ikke-bli-lett/24683730

  Hokuspokus. ;-)

  ‘Alt som trakk rentene opp i vår og sommer, er nå blitt uviktig for Norges Bank, mens det som holdt rentene igjen er blitt viktigste grunn til å heve renten.
  Nå er det ikke lenger den svake kronen eller høy inflasjon og lønnsvekst som krever sitt. I stedet er det høyere oljepris og oljeinvesteringer som forklarer det meste av renteoppgangen vi har i vente.’
  nettavisen.no/okonomi/dette-skriver-avisene-om-okonomi-onsdag-27-september/s/5-95-1355756

  .

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  15 november 2023 10:36

  Noreg sender 12,5 milliardar til USA i dag. Militæret får alt dei peikar på:

  – Alle missilene blir produsert av det amerikanske selskapet Raytheon, der norsk forsvarsindustri er inne som delleverandører. (NTB)

  Ille for kronekursen og Noreg, prima for dollarkursen og USA. Herleg for alle krigslystne. Arbeiderpartiet er seg sjølv likt.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Netanyahu:

Faller vi er dere (USA og Europa) de neste.

Forrige innlegg

Norsk moral:

Vi reagerer mindre på større forbrytelser når våre venner begår dem.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.