POSTED IN Norsk politikk

Norsk diplomat for åpent kamera i Murmansk:

«Jeg hater russere!»

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Jeg hadde egentlig ikke tenkt å kommentere denne saken fordi de taler for seg selv. Men den er mer alvorlig enn som så. Dette dreier seg ikke om en enkelt person som dummer seg ut, men om holdningen til deler av befolkningen i landet, i alle de store mediene og holdninger som sannsynligvis preger deler av diplomatkorpset vårt.

Og det er det siste som er det mest alvorlige. En ting er å opptre korrekt når en representer landet. En helt annen ting er de holdningene som en bærer med seg men som ikke skal vises. Det er disse som vil prege vårt møte med Russland diplomatisk.

Dette er vår store nabo i nord som vi trenger et godt forhold til av ulike grunner. Med slike holdninger i bagasjen vil vi ikke oppnå særlig mye.

Knut Lindtner
Redaktør

Russland skjeller ut en norsk diplomat for fremmedhat.

Moskva beskylder en norsk konsul for anti-russisk «hat» etter at hennes tirade ble fanget på video.

Det russiske utenriksdepartementet har fordømt en norsk konsul for en «hatefull» tirade fanget opp på video.

Angivelig viset den hvordan hun skjeller ut betjeningen på et russisk hotell.

Videoklippet – som er blitt sendt i den russiske nyhetskanalen Mash – viser hvordan Elisabeth Ellingen, norsk konsul i den nordlige russiske byen Murmansk, blir svært uforskammet i løpet av ev en argumentasjon.

https://t.me/breakingmash/36943

«Jeg hater russere», sier hun på engelsk.

«Dere vet at jeg vil ha et rent rom. jeg kommer fra Skandinavia. Jeg er ikke noen vanlig russisk  kjerring».

«Det russiske utenriksdepartementet vurderer nå hvordan de skal svare på dette opprørende utbruddet av hat, nasjonalisme og fremmedhat», skriver departementets talskvinne Maria Zakharova på sin Telegram-konto på lørdag.

Det virker som om Zakharova antyder at de skal komme med en slags straff mot Ellingsen.

«Dersom ikke Norges utenriksdepartement kommer oss i forkjøpet. De vil iallfall være de rette til å gjøre det», legger hun til.

Det virker som hun forventer en øyeblikkelig reaksjon fra Oslo. Men Norge har så langt ikke kommentert saken.

Det er ikke klart når videoen ble tatt opp. 

Ifølge Mash, klaget Ellingsen på at hun ble bedt om å vente mens rommet hennes ble gjort klart.

«Dette er h…..s irriterende», sier hun til betjeningen i resepsjonen, og hun fortsetter med banning og skjellsord.

«Dere bare roter det h……s til».

«Dette hotellet er en skam, og dere som jobber her er alle også skammelige», legger hun til.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Alexandra Br

https://www.rt.com/russia/559891-russia-norwegian-consul-hotel/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  1 august 2022 9:14

  Det er ille nok om norske turistar oppfører seg slik i utlandet, men grotesk av ein norsk diplomat. NRK si vinkling lova ikkje godt: Russiske styresmakter kunne bruka episoden politisk.

  Kva gjer det norske utanriksdepartementet med saka? Kan departementet ha tilsette med eit slikt syn på menneske generelt og russarar og kvinner spesielt?

  «Jeg er ikke noen vanlig russisk kjerring», seier diplomat Ellingsen. Slik snakkar overmenneske.

  Svar
 • Skammelig er det Ellingsen som er, og det på vegne av landet. Det norske folk er ikke sånn, eller hva? I Nordnorge ble russiske trailersjåfører stående fast uten tilgang til egne penger og diesel til å komme seg hjem, og fikk hjelp og støtte av vanlige, velmenende nordlendinger. Sånn er vanlige nordmenn. Håper og tror jeg. Ellingsen som generalkonsul gjør mer skade enn gagn. Og Russland får ingen respons fra Huitfeldt. Vanstyret i Norge er rett og slett farlig.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   1 august 2022 9:34

   Kjekt å høyra at vanlege nordlendingar er vitugare og meir kompetente diplomatar enn UD sine folk.

   Dersom Ellingsen får sparken, kan det vera kvinnessynet hennar som vert meir avgjerande for utfallet enn russarhatet?

   Svar
   • Hvorfor skulle Murmansk i det hele tatt ville ha en ny generalkonsul fra den fiendtlige staten Norge?

 • Kaspar Gram
  1 august 2022 10:40

  Generalkonsul Elisabeth Ellingsens utilslørte og intense hat mot russere og Russland og ellers utilslørte vulgære adferd får store konsekvenser i vårt forhold til russere og Russland. Hun har gjort ubotelig skade og det må få store konsekvenser for henne – umiddelbar oppsigelse og non grata i alle diplomatisk miljøer og russisk-norske fora – svimerkingen som alltid vil henge ved henne, har hun stått for selv. Hun gjør det det flaut å være nordmann i likhet med vår politiske ledelse og kongehus.
  Men det er ikke bare regjeringer som er «penetrated» av WEF og amerikanerne, men alle sjikt i samfunnet og ikke minst det diplomatiske korps. Det er en begrunnet antagelse at hun er representativ for grunnholdningene i UD og dets ansatte. Med mindre det kommer en kraftig reaksjon fra utenriksdepartementet og ministeren, må vi anta at Ellingsen målbærer grunnholdninger vi må tillegge hele utenrikstjenesten og den delen av befolkningen som er hjernevasket av hovedstrømspressen .
  Det er helt sentrale strategier vesten forfølger når de skyver Russland fra seg og får nok en gang en kraftig kile inn mellom Russland og Vest-Europa og da spesielt de tyske kulturområder. Jernteppet får lappet hullene og de fleste europeiske land demaskerer seg som vasallstater under globalistene og det skruppelløse imperiet USA. I dette perspektivet har Ellingsen fått til mye og får nok heller et klapp på skulderen. Derimot og Steigan bør forfølge denne saken i lang tid!

  Svar
 • Belsebub Ellingsen tilhörer UD,UD er et stort byråkrati og der blir hun nok gjemt og dyrket.UD har visst om denne saken i lang tid og så vidt jeg vet ikke foretatt seg noe som helst i saken.
  Man skulle tro at for å komme gjennom nålöyet for å bli Diplomat så er det gjort nöyaktige analyser av belsebub,både som menneske og vedr kvalifikasjoner,integritet,moral og Russlandskunnskap.
  Jeg har sett denne videoen flere ganger og for meg ser det ut som hun stryker på alle kriterier for å väre norges utsending til Russland.
  Men det kan jo väre at man dyrker frem disse dårlige egenskapene innad i UD.Det kan jo godt väre for vår söppelpresse har i flere år hatt samme holdninger.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Undertrykkelse og sensur: Latvia:

En havn for fascistiske holdninger i Baltikum?

Forrige innlegg

Medier og ytringer

«Jens Stoltenberg — terrorbomber og krigshisser»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.