POSTED IN Norge, Norsk politikk

Norge styrer lukt mot:

Der Untergang.

10 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Norway – den amerikanske delstaten.

Av Jan Hårstad

Professorer og skribenter av alle slag kappes om å skrive at Russland angriper Norway med atombomber. Det er det som nå står i Aftenposten hver dag.

Når nå Norge fredag 2. februar 2024 oppga all selvstendighet og omgjorde nasjonen til en framskutt amerikansk base, kom ikke dette som noen overraskelse på meg. Helt fra 2019 har den såkalte «venstresida» med sine posisjoner i Ukrainakrigen og med sine økte bevilgninger til Nato, dekket bordet for at Pentagon fikk all makt i Norge.

Da Ukrainakrigen brøt løs fikk jeg det travelt med å skrive: Nå får noen unge påta seg den oppgaven å skrive en rekke dokumentariske bøker om den norske «venstresidas» kapitulasjon og sammenbrudd. Etter noen års barbarisk kriging ser jeg overhodet ikke spor av en slik nødvendig virksomhet. Og hva kan det komme av? Er marxistisk type kritikk og analyse fullstendig utradert i Norge?

Karl Johann Kautsky var en av de fremste sosialistene i Europa fra slutten av 1800-tallet til han døde i 1938. (Fra Wikipedia)

Under første verdenskrig var det jo Karl Kautsky som var den ledende apologeten for imperialistisk krig. Og både Rosa Luxemburg og Lenin skrev tykke bind om vilken tragedie Kautsky var for arbeiderbevegelsen. Det var Kautsky de brukte det meste av krefter på: den trojanske hesten i arbeiderbevegelsen.

Overfladiske folk kan nå tro at denne woke-Nato-grønne bevegelsen som kaller seg «venstre» etter hvert tar til vettet og finner tilbake til anti-imperialisme. Det finnes ingen eksempler fra europeiske historie som beviser at partier som har vært anti-imperialister vender tilbake til utgangspunktet. Tvert imot viser historien at slike partier bare degenerer for deretter å gå i full oppløsning. En kan vise til de store italienske og franske kommunistpartiene som ikke finnes lenger.

I forhold til per capita er den amerikanske delstaten Norway den aller største krigspådriver i Europa. Og det aller siste er at Norway også når det gjelder våpeneksport seiler opp som størst per capita: 6,8 milliarder kroner i 2023.

Og det som fullstendig går under radaren i Norway er at den tyske imperialismen i sine strategidokumenter er hysterisk begeistret for det «sehr intensive Zusammenarbeit der deutschem und norwegische Steitkräfte» Ikke bare det: når det gjelder råstoffer, gass og olje går alt på tyske premisser. Knapt noen i Norge interesserer seg for dette.

Norway/Norwegen er et katastrofeområde som har direkte kurs mot Der Untergang. Jeg håper bare jeg dør før helvete bryter løs. 

Hvem skulle trodd noe sånt. At Norge skulle bli en imperalistisk supermakt i krig og våpeneksport med «venstresida» som assistenter?

Virkeligheten overgår all fantasi.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

10 kommentarer. Leave new

 • Lærerikt som alltid Jan. Svenskene er ute i gatene og demonstrer mot løgnene de er blitt servert. Når våkner Noway?

  Svar
 • Jeg har ikke lest hele «Mein Kampf», Marx/Lenin-gjengens tekster, talmud, koranen, gamletestamentet etc., men burde sikkert gjøre det.
  Hvorfor? For å bekjempe samtlige; jo bedre man kjenner fienden, desto bedre rustet kan man stå imot teorier som er satt ut i praksis og har vist seg å være fiaskoprosjekt. Etter at svermeriet om en utopisk menneskehet, varierende etter personlig eller kollektiv smak, og floskler som «proletariatets diktatur», «tusenårsrike», «det lovede land» Abrahamsens krever eierskap til;
  sånne greier er besnærende og koselige drømmer, selvfølgelig, men jeg stemmer for å vrake det som har blitt veiet og funnet for lett. Den dummeste av de tre små griser bygde sitt hus igjen og igjen av for dårlige materialer og var like forundret hver gang det ble tatt av vinden, var det ikke så i eventyret? Gi sånne som Jensemann makt og se forvandlingen m.h.t. «forsvarsalliansen», gi lille Santa Greta verdensberømmelse og se henne delta i en fake nyhetsproduksjon hvor hun bæres bort av politiet i et skuespill, hurra for Obama, en svart president, Hillary kvinnelig presidentkandidat med blod på hendene, Oprah !, , se Dalai Lama stikke tunga i munnen på en guttunge…….. Verden vil helst bedras, for det er så mye koseligere enn realiteten. Å se at en del av menneskeheten står klar til å kuppe noe i utgangspunktet velment er ubekvemt. Hvor mange ganger må det gjentas? Britiske kvinner fikk en kvinne som statsminister, og hva gjorde hun: startet falklandskrigen; jeg har kjent engelskmenn som ble sendt dit, med krigsskader. De som kommer seg i maktposisjoner må holdes under BEINHARD kontroll av folket, ellers kommer det dårligste i menneskenaturen på trona.
  Margaret Thatcher, enda så ufyselig jeg synes hun var, er jeg redd hun hadde rett i at:
  «Problemet med sosialismen er at før eller siden går man tom for andres penger.»
  (min oversettelse)

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  5 februar 2024 9:46

  I går forsnakka Barth Eide seg igjen. Ukraina-krigen hadde visst noko å gjera med «vestlig innflytelse» likevel. Pussig. Som kjent har Stoltenberg lært oss at det ikkje finst noko slikt som «innflytelses-sfærer».

  Legg til Stoltenberg si ferske understreking av kor nyttig krigen er for å øydeleggja den russiske hæren og å støtta arbeidsplassar i USA, so må ting snart ta til å demra for litt fleire her i landet.

  Desse to personane har no greidd å gi Putin rett i det meste, og vist kor føreseieleg han har vore. Fleire land enn Ukraina hadde stått seg på nøytralitet og nedrusting.

  Hjartans takk til Hårstad!

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  5 februar 2024 13:22

  USA sitt prinsipp om at dei har rett til å angripa land som leverer våpen til andre land, opnar for evig krig over alt.

  Psykologen C. G. Jung oppmoda Vesten til sjølvransaking, og meinte at Europa sitt største problem var Europa.

  «Fjendebilledet projiceres frejdigt på andre lande, og det bliver […] en hellig pligt at have de største kanoner og den mest giftige gas.» (Aksel Haaning: En stemme fra dybet. Kbh. 2016)

  Jung (1875-1961) fekk med seg to verdskrigar.

  Svar
 • Når venstresiden sitter her og klager på resultatet av samfunnsutviklingen blir det hyklersk Mesteparten av den har de støttet.

  Det er helt korrekt og på sin plass her at Hårstad kritiserer vår underkastelse for USA. Politikerne våre er bare underdanige hunder på den utenrikspolitiske scene.

  Men når han sier at «Overfladiske folk kan nå tro at denne woke-Nato-grønne bevegelsen som kaller seg «venstre» etter hvert tar til vettet og finner tilbake til anti-imperialisme.» så blir det litt søkt. Vi har selve anti-imperialismen satt i system i hele Vest-Europa og USA i dag i form av masse-innvandring. Ikke noe er mer anti-imperialistisk enn det.

  Svar
  • «Ikke noe er mer anti-imperialistisk enn det.»

   Sterkt uenig, masse-innvandringen er en måte å hente imperiet «hjem» på.

   Tradisjonell europeisk nasjonalisme dreide seg ikke om å tyne naboen men om at små folk og land ønsket selvstendighet fra multi-etniske imperier, som Slovakia og andre ønsket å komme seg ut av Habsburg-imperiet eller (uten sammenligning forøvrig) Norge ønsket seg ut av unionen med Sverige.

   Imperier er pr definisjon én statsmakt som hersker over mange folkeslag, derfor mener jeg at analysen din ikke passer noe særlig på det som skjer.

   Svar
 • Den tradisjonelle, organiserte venstresida har ikke klart å forholde seg til folks behov, blir dermed
  Ikke relevante og mister sine posisjoner; først på kontinentet, så i Norge.
  Er det her hjemme en Brundtland, en Stoltenberg eller Støre som personlig kan lastes? Jeg mener svaret er nei.
  Det er langt dypere årsaker; flere tiår med høyutviklet MARKEDSØKONOMI i lys av oljerikdommen, har endret
  vår væremåte; menneskene har også blitt varer, og som kjent har varen egenskapen bytteverdi….Venstreside- tenkning har blitt malt i stykker i malstrømmen….
  Historien gjentar seg som kjent ikke på samme måte; ideologien som venstresida hadde på 70-tallet kommer ikke
  tilbake. Heller ikke AP kan redde seg selv, de styrer mot 13-15 prosent oppslutning, vil jeg mene.
  Det vil oppstå noe nytt, motstanden mot den dominerende markedsøkonomien og imperialismen vil finne nye veier.
  Men det kan ta tid.
  La oss holde det gående litt til, Jan…..

  Svar
 • Får vi en rettferdig 3 verdenskrig nå. De to atombombene som ble sluppet over de japanske byene Hiroshima og Nagasaki 6. og 9. august 1945 av amerikanske myndigheter er langt bedre kjent, men antallet drepte mennesker var imidlertid ikke vesentlig høyere enn de som mistet livet. fra konvensjonelle brannbomber (for eksempel Dresden-massakren i 1945). Likevel, mens alle tyske nazistiske og japanske ledere ble tatt til fange, prøvd, dømt og hengt for krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten, slapp seirende britiske, amerikanske og sovjetiske grusomhetsarkitekter lignende skjebner. Under andre verdenskrig var det rundt 74 millioner ofre, men 60 millioner av dem har vært sivile, dvs. ikke-stridende styrker.

  Svar
  • Ikke alle av krigsforbryteren ble hengt. De som kunne gjøre nytte for seg i USA, Storbritania og Sovjetunionen, fikk «Carte Blanche» resten av livet. Se på SS Offiseren Von Braun som var en del av «Opreration Paperclip «. Så lenge USA kunne bruke hans intellekt, var alt gammelt feid av veien. Han døde som en ustraffet krigsforbryter.

   Svar
 • Det er riktig. Ragnar Sigvald Skancke (født 9. november 1890 på Ås, henrettet 28. august 1948 i Oslo) var en norsk ingeniør, professor i svakstrømsteknikk ved NTH. Han var også medlem av Det Norske Videnskaps-Akademi. Han er den siste i Norge som ble dømt til døden og henrettet. Det ble drept 3 ganger så mange sivile i Europa under angrepet de allierte satte i gang fra Nordmandie på Tyskland som under angrepet på Frankrike fra Tyskland. Hvor mange sivile som drepes i angreps krig kan umulig ha noe å gjøre med definisjonen av krigsforbrytelser. Det er det mange eksempler på Libanon ,Irak, Gaza og så videre

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

USA/Nato-imperialismen lager to sett regler.

«Deres regler og våre regler» som bare gjelder for oss.

Previous Post

De udemokratiske autoritære

Glem høyre-venstre, de autoritære vil bestemme over folks liv

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.