POSTED IN Norge, Russland

Norske politikere ødelegger for oss!

Norge er nå på Russlands liste over uvennlige land.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av TASS

MOSKVA, 3. august /TASS/. Den russiske regjeringen har inkludert Norge på listen over fremmede land som begår uvennlige handlinger mot russiske diplomatiske og konsulære oppdrag i utlandet, meldte regjeringens pressetjeneste.

«Vi vedtok den russiske presidentens dekret «Om tiltak mot fremmede staters uvennlige handlinger.» Dekretet fastsetter restriksjoner, opp til et fullstendig forbud, på muligheten for uvennlige land til å ansette personell til sine ambassader, konsulater, representasjonskontorer av statlige organer og statlige institusjoner som er bosatt i Russland, heter det i uttalelsen.

I tillegg til navnene på de aktuelle uvennlige landene, angir listen det spesifikke antallet russiske innbyggere, som ambassader fra uvennlige land har rett til å ansette. «Så, ifølge den nye ordren, er Norge tildelt en grense på 27 ansatte», påpekte kabinettet.

Regjeringen minnet om at det i mai 2021 ble innført restriksjoner på diplomatiske virksomhet til USA og Tsjekkia, og i juli 2022 ble diplomatisk virksomhet til Hellas, Danmark, Slovenia, Kroatia og Slovakia begrenset. «Listen godkjent av regjeringen er ikke endelig og kan utvides, tatt i betraktning de pågående fiendtlige handlingene fra fremmede land mot russisk virksomhet i utlandet», understreket Kreml.

I tillegg til denne listen som gjelder diplomati, har Russland en annen liste over uvennlige land fra mars 2022, for å implementere dekretet om oppfyllelse av forpliktelser overfor utenlandske kreditorer. Det inkluderer USA og Canada, EU-land, Storbritannia og dets oversjøiske territorier, Ukraina, en rekke andre europeiske land, Japan, Sør-Korea, Australia og andre stater og territorier som støttet anti-russiske sanksjoner.

Norges reaksjon.

Det norske utenriksdepartementet har foreløpig ikke mottatt noen offisiell informasjon om at den russiske regjeringens har lagt Norge til på listen over fremmede land, som begår uvennlige handlinger mot russiske diplomatiske og konsulære oppdrag i utlandet. Dette kom imidlertid ikke som noen overraskelse, sa Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt.

«Det er ingen grunn til å si at Norge opptrer uvennlig mot Russland», siterte NRK-TV kanalen Huitfeldt. Ifølge henne skyldes den nåværende situasjonen den ukrainske konflikten.

I tillegg påpekte Huitfeldt at begge land som er nabostater, er interessert i at diplomatiske forbindelser og kontaktkanaler fungerer, «ikke minst i vanskelige tider».

Siden det norske utenriksdepartementet ikke har mottatt noen offisiell informasjon fra russiske myndigheter, har det foreløpig ikke kommet ytterligere kommentarer.

Kommentar fra oversetteren, Northern Light:

«Huitfeldt påpekte at begge land, som er nabostater, er interessert i at diplomatiske forbindelser og kontaktkanaler fungerer, «ikke minst i vanskelige tider».
Ikke minst når det foregår en fysisk og politisk krig mot verdens matproduksjon, som må resultere i en alvorlig global matmangel innen bare et par år. Når Norge må importere 60% av maten, så er det viktig å ha normale kommunikasjoner og handelsforbindelser med nabolandet Russland, som er helt selvforsynt med mat, og kan eksportere et overskudd av sin matproduksjon.

Det hadde en regjering av politikere som representerer folk og land forstått. Det har vi ikke, vi har en administrasjon av politikere som tjener den globale storkapitalen, og gjør Norge til en vasall som ikke gjør noe utenrikspolitisk uten å ringe Washington først. Det er det norske folk som må betale prisen for å komme på listen over land Russland anser som uvennlige.


Fra TASS, publisert 3 august 2023.
Oversatt av Norhern Light fra engelsk.
Originalartikkel: Russian cabinet adds Norway to list of unfriendly countries — government press service.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  4 august 2023 8:50

  Russland er storsinna som avgrensar seg til å kalla Noreg «uvenleg».

  Noreg fører informasjonskrig mot Russland. Me er avskorne frå russisk tv. Russiske nyhendebrev på e-post kjem ikkje fram. Er det Microsoft eller PST som plagar oss?

  Noreg er ivrig deltakar i kulturkrigen mot alt russisk.

  Økonomisk er det full krig. Russiske varer er ikkje å få kjøpt i Noreg.

  Militært gjer Norg ein stor innsats for å øydeleggja Russland via Ukraina. Dessutan legg me til rette for åtak på Russland frå norsk jord.

  Trass i alt dette meiner Huitfeldt at Noreg ikkje eingong er eit «uvenleg» land mot Russland! Kor bortreist går det an å bli?

  Svar
  • Ho er så fullstendig uintelligent som det går an å bli! « Mot Dumskap kjemper selv Gudene forgjeves!»
   Dama har Hillary Clinton til forbilde! Det sier sitt!

   Svar
   • Ja, er det en politisk familie-greie den stupiditeten og serviligheten overfor USA?
    Eller er det bare idioti?
    Eller vanlig norsk dobbeltmoral? Ap sin bombing av Libya, som ikke angrep eller truet noen andre land var visst greit. Både for Huitfeldt , Ap, og norsk media. Likeså angrepet på Irak. – Og drapet på begge statslederene.

    Huffda. Gassleverandøren vil ha betalt! Og i sin nasjons valuta. Frekkinger. Og ikke i amerikanske dollar som USA kan ‘holde tilbake’. :

    ‘ Det internasjonale energibyrået (IEA) har advart om at Europa går en vanskelig vinter i møte om Russland kutter den gjenværende gassleveransen. Særlig om det blir kaldt vær på kontinentet. ‘
    nrk.no/urix/russland-truer-med-a-strupe-gassleveranse-1.16503542

    Men det blir jo ikke kaldt til vinteren.
    Vi er jo spådd en ‘klimakrise’ med varmere vær. Og snøen i Norge skulle ta slutt i 1995 i følge Al Gore & Stoltenberg. Så dette går nok bra.

    – Bare vesten & Norge fortsetter den økonomiske krigføringen mot Russlan så går nok landet i kne, så underutvikla og vanstyrt som det er. ;-)
    Og det er Russland som truer, – i følge Nrk. ;-)

 • Torfinn Slettebø
  5 august 2023 11:57

  Meir spenst og mindre einsretting i ordskiftet i Russland enn i Noreg:

  https://steigan.no/2023/08/__trashed-25/

  Kva skal me med 169 representantar på stortinget når alle tenkjer likt?

  Svar
  • T.F:
   Fra steigan-lenken du la ved:

   ‘ Han ( Karaganov )mener at Russland heller burde (atom- )bombe noen perifere land i NATO. Han nevner ikke noen navn. Perifere land som ikke kan gjengjelde.
   ….Målene må velges ut nøye. Det må være militære mål og befolkningen i nærheten burde advares i god tid slik at de kan komme seg vekk fra området. Målet er ikke å drepe masse mennesker. ‘

   Det var jo nøyaktig det som ble gjort mot Japan i august 1945 , – etter at 2. verdenskrig var avsluttet. – For å skremme Sovjetunionen til å holde seg unna.
   ( Bortsett fra at den japanske befolkningen i disse to SIVILE byene ikke fikk noen advarsel på forhånd.
   – og forsåvidt også den samme taktikken med de alliertes brannbombing av den SIVILE byen Dresden i 1944. )

   ( Og heller ikke ulikt Norges/Nato-Stoltenberg sin massive bombing av Libya?)

   Svar
 • Einar Magnus Ødegård
  6 august 2023 11:15

  I en artikkel her i Derimot, advarte jeg mot russiske gjengjeldelser da Norge ga bort 22 selvdrevne felthaubitser type M109, og i tillegg lettpansrede kommanovogner M577, beltedrevne ammunisjonsvogner type M746 og store mengder reservedeler.
  Også store menger ammunisjon til 155 mm skyts, og mye annet er senere slengt ut til Ukraina.
  Nå er Norge av Russland stemplet som uvennlig land, som er absolutt fortjent straff for idiotisk norsk politikk overfor et naboland.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Tilpassa vitskap:

Vitskapskapsfolk laug om koronaviruset

Forrige innlegg

Trans-saken betyr mer for Canada enn smertene til enkeltindivider

Canadisk mann med sterke smerter etter transkirurgi ber regjeringen om å bli avlivet. Blir avvist.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.