POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Non-stop artilleribeskytning nå.

Overlevelsestiden for ukrainske frontsoldater er 4 timer.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Artikkelen under bekrefter og understreker det som nå blir mer og mer åpenbart. Krigen i Ukraina er i ferd med å utvikle seg til et blodbad for ukrainske gutter (men også andre lands leiesoldater) v/fronten. Russland beskyter nå non-stop frontlinjen med artilleri og tapstallene på ukrainske side er forferdelige.

De som vil forlenge dette marerittet (med våpen og penger) vil gjøre seg medskyldig i den tragedien som nå utspiller seg i Donbas. Det eneste fornuftige er å igangsette forhandlinger om en fredsavtale. Russland vinner krigen, slik enhver med en viss realitets-sans har forstått, uansett hva en mener om motivene de har.

Nå gjelder det å stanse denne nedslaktingen av unge ukrainere.

Knut Lindtner
Redaktør

De fleste ukrainske soldater i frontlinjen blir drept i løpet av «4 timer»

av Kyle Anzalone

Kyle Anzalone er nyhetsredaktør for Libertarian Institute, opinionsredaktør for Antiwar.com og med-redaktørt for Conflicts of Interest med Will Porter og Connor Freeman.

En pensjonert amerikansk marinesoldat som kjemper i Ukraina sa til ABC News at frontlinjene er en «kjøttkvern» der soldater i gjennomsnitt overlever «fire timer».

Troy Offenbecker kjemper sammen med ukrainske styrker i Donbas-regionen. Moskva og Kiev har kjempet rundt Bakhmut i flere måneder ettersom Russlands styrker sakte har vunnet frem rundt byen.

I januar anslo Tyskland at Kiev tapte et «tresifret antall» soldater som daglig kjempet for Bakhmut. På det tidspunkt hevdet Det hvite hus at president Volodymyr Zelensky brukte for mange liv og ressurser for å forsvare byen.

Offenbeckers kommentar antyder at situasjonen kan bli verre for ukrainske soldater. – Det har vært ganske dårlig på bakken. «Det har vært mange ofre.» mente han og «forventet levealder er rundt fire timer i frontlinjen.»

Han sa at det russiske angrepet på byen ikke stanser og har blitt til en «kjøttkvern». «[Artilleriet] er nonstop.» Offenbecker forklarte at de russiske styrkene kjemper døgnet rundt. «[Russerne] har kanskje hatt granatmangel i det siste, men de siste par ukene har det vært uten stans. Hele dagen og natten», sa han til ABC.

Troy Offenbecker

I mellomtiden har Kievs vestlige støttespillere uttrykt til Zelensky de siste ukene at NATO-land sliter med å finne artillerigranater å sende til Ukraina. Forsvarsminister Lloyd Austin sa at USA vil trene ukrainske styrker på kampmetoder som bruker mindre ammunisjon.

Kreml beordret en mobilisering av 300.000 soldater i fjor. Vestlige ledere har regnet med at Moskva vil beordre en offensiv denne vinteren. Ukrainske tjenestemenn sier at den russiske offensiven nå er i gang, og Offenbecker er enig. «Med mengden av beskytning, mengden utstyr de har tatt inn, tror jeg det har startet,» forklarte han til ABC.

På grunn av Moskvas og Kievs strenge kontroll over deres lands presse, er det uklart hvor betydelig dødstallene er for hvert land. Siden starten av krigen har Zelensky nasjonalisert Ukrainas medier, forbudt den politiske opposisjon og fengslet borgere som motsatte seg hans administrasjon.

I en kommentar til journalistikkens tilstand i Ukraina, forklarte presseforbundsleder Serhiy Guz:

«Mange journalister selvsensurerer nå,» 

https://libertarianinstitute.org/news/most-front-line-ukrainian-soldiers-killed-within-4-hours/

Maskinoversatt, bearbeidet og litt forkortet av redaksjonen

Forsidebilde: Dmitry Bukhantsov

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • På grunn av Moskvas og Kievs strenge kontroll over deres lands presse, er det uklart hvor betydelig dødstallene er for hvert land. Siden starten av krigen har Zelensky nasjonalisert Ukrainas medier, forbudt den politiske opposisjon og fengslet borgere som motsatte seg hans administrasjon. I en kommentar til journalistikkens tilstand i Ukraina, forklarte presseforbundsleder Serhiy Guz: «Mange journalister selvsensurerer nå»
    Artig. Er det Moskva, Kiev og Oslo de snakker om…

    Svar
  • Med den farten russisk fremrykning har nå så vil russerne nå Kyiv om 30-40 år. Er den russiske offensiven allerede over ?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Wolfgang Streeck:

Et tidsskille: Tyskland underordner seg USAs geopolitiske strategi

Forrige innlegg

Larry Johnson:

Når etterretningsbyråene bare sier det regjeringene ønsker å høre, da må det gå galt.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.