POSTED IN Tyskland, Økonomi

Nok en tysk bankmann advarer mot en kommende krise:

Vi må gjøre personlige ofre for å støtte Ukraina i krigen.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Går tyskerne snart tom for sparepenger? Toppbanksjef advarer mot akselererende krise

Politikeren

To tredjedeler av tyskerne vil snart ikke ha mulighet til å spare penger, og situasjonen vil sannsynligvis forverres på grunn av skyhøy inflasjon, sa Helmut Schleweis, som fungerer som både presidenten i Sparkasse og den tyske sparebankforeningen.

Helmut Schleweis

Den innflytelsesrike banksjefen sier han frykter en elendig vinter for tyskerne, der de fleste innbyggere i økende grad når sine økonomiske grenser på grunn av høy inflasjon.

“Vi forventer at på grunn av den betydelige prisøkningen, vil opptil 60 prosent av tyske husholdninger måtte bruke hele sin månedlige disponible inntekt – eller mer – til rene levekostnader,” sa Helmut Schleweis til ukebladet Welt am Sonntag.

Ifølge Sparkasses formuesbarometer var det bare 15 prosent som ikke kunne sette penger til side for et år siden, noe som representerer en massiv endring i Tysklands økonomiske situasjon.

Andre land vil kanskje beslaglegge Ungarns billige russiske olje og gass, samtidig som de later som Ungarn er den “slemme fyren” for å skaffe energi i utgangspunktet.

Flere politikere ber i økende grad tyskere om å akseptere redusert levestandard for å støtte sanksjoner og håndtere inflasjon.

Den velstående partiets statsminister i Baden-Württemberg Winfried Kretschmann har oppfordret tyskerne til å avstå fra å ta hyppige dusjer og bruke vaskekluter i stedet.

En annen velstående politiker, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, sa denne uken at tyskerne ville måtte ofre “personlige ofre” i krigen mot Russland.

Andre banksjefer advarer imidlertid om at tyskere i økende grad blir truffet økonomisk, spesielt ettersom de skyhøye energiprisene bare forventes å gå høyere. Strømprisene har nesten firedoblet seg, og gass ser ut til å slå ny rekord nesten hver uke.

Ifølge nyhetsbyrået T-online har Volksbank og Raiffeisenbank også observert at kundene har mindre handlingsrom.

“Den høye inflasjonen frarøver forbrukerne kjøpekraft, noe som reduserer deres evne til å spare,” sa Andreas Martin fra styret i Association of German Volksbank and Raiffeisenbank.

Lørdag sa Bundesbank-sjef Joachim Nagel at han trodde inflasjonsraten kunne stige til 10 prosent når drivstoffrabatten og billetten på 9 euro tok slutt. Nagel gir heller ikke det helt klare tegnet for det kommende året.

(Den franske presidenten forkynner slutten på overfloden)

“Inflasjonsspørsmålet vil ikke forsvinne i 2023,” sa han til Rheinische Post. Russland har redusert gassforsyningen drastisk, og prisene på naturgass og elektrisitet har steget mer enn forventet. Ifølge europeiske beregninger skal inflasjonen for hele 2022 være 8 prosent, og Nagel forventer en rate på 6 prosent for det kommende året.

DEN FRANSKE PRESIDENTEN ERKLÆRER SLUTT PÅ OVERFLØDELSE

Mens tyskerne går tom for penger, setter WEF Young Global Leader Macron farten for andre vestlige land. Han forkynner “overflodens slutt” og at folket må ofre for å “forsvare friheten”.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Tyskland, Holland, Østerrike og Latvia er heelt på jordet, det blir nok ikke mye igjen av alpeskogene etter noen vintre med det som kommer nå… Kanskje IKEA kan åpne for at usolgte hyller og bord kan selges som ved…. dette er selvpåført av EU og våre egne politikere for å få igjennom det grønne skiftet, agenda 2030, FN og Davos eliten, med CBDC(borgerlønn), insektprotein som «mat», kontantløst overvåkningssamfunn, angiver stat, tvangsvaksinering, krig, sensur for å nevne noe av det som våre betrodde folkevalgte ønsker… «Det finnes ingen tilfeldigheter kamerat»…

  Svar
 • “Inflasjonsspørsmålet vil ikke forsvinne i 2023,” sa han til Rheinische Post. Russland har redusert gassforsyningen drastisk, og prisene på naturgass og elektrisitet har steget mer enn forventet.»

  Dette er prisstigning, ikke inflasjon. 😉

  Inflasjon ?Deflasjon? Vi skifter bare på forklaringene.
  Samme hva . Folk skjønner ikke hva dette betyr uansett. Heller ikke de fleste av våre penge-økonomer. Eller politikere. Det viktigste er at begge deler & hokuspokus & tryllekunstner kan brukes til å heve rentene.
  Det er den enkleste måte å stjele nasjoners overkudd på, og å lamslå folk og gjøre de frustrerte og styrbare.

  » setter WEF Young Global Leader Macron farten for andre vestlige land. Han forkynner “overflodens slutt” og at folket må ofre for å “forsvare friheten”.

  “Den høye inflasjonen frarøver forbrukerne kjøpekraft, noe som reduserer deres evne til å spare,” sa Andreas Martin fra styret i Association of German Volksbank and Raiffeisenbank.»

  ‘ Den lave inflasjonen gjør at man risikerer at husholdninger og bedrifter utsetter å kjøpe ting, fordi det vil være billigere for dem å kjøpe det i fremtiden. Og utsetter de å kjøpe ting gjør det at prisene faller enda mer, slik at vi havner i en deflatorisk syklus. ‘
  e24.no/makro-og-politikk/rentemoete-den-europeiske-sentralbank-ecb/krisetall-for-europa-mener-rentekutt-ikke-holder/24663883

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Dommer i USA krever at dokumenter skal offentliggjøres om iverksatte pandemitiltak.

Skal vise en planlagt desinformasjon hvor myndighetene deltok.

Forrige innlegg

Strømprisene

Fastsettes ikke etter likevektsprisen, men marginalprisen — den aller høyeste prisen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.