POSTED IN England, Imperialismen

Elisabeth hylles som person.

Det viktige er hennes rolle som leder for en fryktelig institusjon: Den britiske imperialismen.

13 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Jeg klarer ikke å dy meg, men er fristet å gi et lite bidrag til alle spaltemeterne med hyllest til den avdøde dronningen av Storbritannia. Som forventet gjør en dette om til et spørsmål om personen Elisabeth som døde i en alder av 96 år. Hun hadde fått seg langt mer av den tildelte tiden vi har her på jorden, langt mer enn mange andre rundt om i verden som lever under helt andre betingelser.

Det som imidlertid ikke blir et tema for mye av hylling-journalismen er hva hun representerte som leder for den britiske imperialismen. Den har vært verre enn en pest for milliarder mennesker her på jorden. Den har ført til død og forferdelse for mange av menneskene i de britiske koloniene som skulle velsignes med den britiske sivilisasjonen.

British Empire

De store mediene er behendig «glemske» om akkurat denne siden av historien. Og det er ikke uten grunn. Den britiske imperialismen har spredt død og elendighet overalt i verden hvor den festet grepet. Hensikten har ikke vært å spre velferd eller sivilisasjon, men det motsatte. Det var for å berike bl.a det britiske kongehuset, britiske forretningsfolk osv. gjennom plyndring av koloniene som de regnet som sin eiendom sammen med alle som bodde der.

Personen Elisabeth har liten interesse men fremheves til de grader når hun er død av våre store medier. Og hensikten er naturligvis å dekke over institusjonen «dem britiske Imperialismen» som hun var den offentlige lederen av. For å gi en liten smakebit av hva dette systemet representerte gjengir vi diktet til Rudolf Nilsen, den norske arbeiderdikteren som døde så alt for ung.

En vise om Kinabarna

Før fanden får på sine sko
må barna stå opp i Shanghai,
fordi deres fattige blod
skal mette den rovgriske hai
Europa, som lurer i mak og i ro
på bytte ved byens kai.

Li Tianbing: A Collector's Guide - WCC

Før natten er endt må de stå
ved grytenes kokende vann
og rense kokonger, de små
langt borte i Himmelens land,
så engelske ladies kan gå
med kjoler som klær deres stand.

Ja spinn oss nu silke, Lu Nang,
lille sørgmodige mø,
hvem aldri en moderlig sang
har vugget på søvnens sjø
og henger du i til du segner en gang
skal aldri Europa dø!

Personen Elisabeth er død og fred over henne! Men institusjonen «Imperialismen» lever i beste velgående som «den rovgriske hai» den fortsatt er.

Knut Lindtner
Redaktør

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

13 kommentarer. Leave new

 • Den britiske imperialismen har virkelig onde røtter og denne Dronningen var en del av det hele !

  http://christophereverard.com/christophereverard.com/eBooks.html

  Svar
  • Nettopp! Ho ble nærmest framstilt som en helgen i flere kretser. Ingenting er vel mer «ut av virkeligheten» enn det! Disse folka har så mye djevelskap på «sin rygg», at det for vanlige folk som oss, er vanskelig/umulig å fatte.

   Svar
 • Mens Dronning Elizabeths lik fortsatt er varmt, har hennes sønn og etterfølger, «Prins» Charles, allerede sverget å innlede … The «Great Reset» i tråd med World Economic Forums Onde Agenda !

  I følge Charles trengs en «stor militær stilkampanje» for å innlede agendaen til WEF !
  Nå får vi bare vente å se hva dette innebærer men det høres ikke lystig ut !

  Svar
  • Ding Dong the witch is dead. Heldigvis er Charles upopulær. Jeg ønsker alle monarkier nord og ned; se bare på Norges YGL-prins helt uforenlig med «alt for Norge», og den pengegriske engleprinsessen og sjarlatan-melaninen hennes brunbeiser i et bankende kjør, mens Meghan og Harry Markle flyr rundt i verden og messer om climate change. Få monarkiene vekk; det er åpenbart at de vil ha sin føydale rolle styrket.

   Svar
   • Veldig enig, e!

    Mangler bare ho fra Sørlandet med særdeles tvilsomme forbindelser i USA. Etter det ble ho plutselig «syk»» av en eller annen grunn. Rart!? Men fullt ut beskyttet av norsk» presse» selvfølgelig, som fortidde hele saken i et tidlig stadium, og vips – så rant den ut i sanden.

   • «Få monarkiene vekk; det er åpenbart at de vil ha sin føydale rolle styrket.»

    Tja, det virker som om mange fortsatt lever i en tilstand der de trenger foreldrefigurer.
    Behold gjerne både kongehus, eventyr og religioner. Vi blir voksne en gang uansett, selv om det tar litt tid.
    Men ta fra disse all politisk makt. Selvfølgelig. Spesielt religioner, – men dette er jo sammenvevd.
    Likeså bør vi diskutere til vi erkjenner vår religiøse penge- tro, der vi gir styringsmakt til pengestyrere lokalt og globalt. ( Med sin ‘bibel’ på ‘latin’ for at allmuen ikke skal skjønne mer enn prestene gjorde en gang. )
    Og se og skjønne at det er arbeidskrefter som er en nasjons gull.- Penger er bare en verdimåler og byttemidler, uten egenverdi. Og tro noe annet er farligere, – om enn sammenvevd, for en nasjon enn både kongehus og religion.
    Vi får begynne med vår egen nasjon selvfølgelig, som man alltid bør.
    Barn er barn. Tragisk er det jo når noen ikke vil bli voksne mentalt.
    Men utviklingen går noen ganger langsomt.

   • Men vil folk egentlig bli voksne? Ta foret de fikk som god næring?. Folk er feige. Det er faktisk faen meg mitt livs greie, og årsaken til at de djevelske lykkes. Inntil videre. Så langt folk gå på trynet, og reise seg opp igjen sjøl. Vi hadde det så noenlunde med utligningen av skille og fordeling og færre fattige og færre rikere. Så vi kan. Uten at jeg sa det var bygd på solid grunn.

    Kommunismen er jo aristrokratiets drøm, proletaratiatets diktatur, bare beklagelig at de eiendomsløse, proletære har null å si,

    så proletærene fikk sitt diktatur. du eier ingenting og du er lykkelig.

    Hva skal du si når du ikke har noen som helst rett til det.

    Stem på et parti i norge, gå helleer på dass og drit.

    Se Kronprinsen, landsvviker YGL, medlem av de djevelske, ‘
    og purkeblondina hans. Fy faen SMADR ALT

 • Dronning Elizabeth har nå blitt tatt av verdensscenen og dette ser nå uheldigvis ut til å eskalere den nye verdensordenen !
  BBB (Build Back Better) – Hvordan kan vi stanse disse IDIOTENE ?
  Jeg er redd for at mye er i ferd med å bli meget verre, …. veldig fort !

  https://www.youtube.com/watch?v=_vBw8RUpF0Y&t=1s

  Svar
 • Northern Light.
  13 september 2022 17:41

  Det er usannsynlig at Dronningen ikke visste om hvilke lidelser det britiske imperiet har påført folkene og landene som militært ble underlagt det. Som monark måtte hun vite om sitt lands historie, og det er en krigshistorie frem til i dag. Som Dronning var hun også øverste leder for den britiske hæren, og derfor må hun ha visst om hva imperiets kriger må ha kostet de invaderte landene og krigene fra hun selv ble Dronning i 1952:

  Mau Mau 1952-1956, Cyprus 1955-1959, Suez/Sinai krigen 1956-, Muscat and Oman 1957-1959, Jordan 1958, Brunei 1962, Malaysia-Indonesia 1963-1966, Uganda 1964, Dhofar1962-1976, Aden 1964-1967, Nord Irland 1969-1998, Falkland 1982, Gulf krigen 1991-2003, Bosnia 1992-1996, Kosovo 1999, Sierra Leone 2000-2002, Afghanistan 2001-2014, Irak 2003-2009, Libya 2011.

  Her er en liste over det britiske kongefamiliens eiendommer i Storbritannia. Slott, herregårder, gods og herskapelige hus, fylt med kunst og skatter fra land imperiet har plyndret. Mektige imperier kan kalle tyvegodset fra andre land for formue. Den eldste eiendommen fra 1043. Dronningens favoritter var Balmoral Castle og Sandringham, men hun kunne også residere i disse:

  8 South Audley Street, Abergeldie Castle, Albany, Allerton Castle, Apethorpe Palace, Audley End House.
  Banqueting House, Barnwell Manor, Palace of Beaulieu, Beaumont Palace, Fort Belvedere, Bentley Priory,
  Berkhamsted Castle, Birch Hall, Brantridge Park, Bridewell Palace, Brill Palace, Bushy House, Cadzow Castle.
  Caernarfon Castle, Cambridge Cottage, Cambridge House, Carisbrooke Castle, Carlton House, Castell y Bere.

  Castle Hill Lodge, Castlewood House, Chelsea Manor, Chesterfield House, Chevening, Chideock Manor.
  Chiswick House, Christ Church, Claremont, Clarendon Palace, Cliveden, Coombe Abbey, Coppins, Criccieth Castle, Crocker End House, Crosby Hall, Cumberland Cottage, Cumberland House, Cumberland Lodge.
  Dolbadarn Castle, Dolwyddelan Castle, Dolphin Square, Doune Castle, Dover House, Dublin Castle.

  Dunfermline Palace, East Sheen Lodge, Eastwell Park, Edinburgh Castle, Eltham Palace, Falkland Palace.
  Frogmore House, Glamis Castle, Gloucester House, Gloucester House, London, Gloucester Lodge,
  Goldsborough Hall, Gunnersbury Park, Hampton Court Palace, Hanworth Manor, Harewood House.
  Hatfield House, Havering Palace, Ingestre House, Kennington Palace, Kent House, Kew House, Kew Palace.
  King James’ Palace, Kingsbourne House, Kings Langley Palace, Lancaster House, Leeds Castle, Leicester House, Les Jolies Eaux, Linlithgow Palace, Tower of London, Marlborough House, The Castle of Mey.

  Nether Lypiatt Manor, Nonsuch Palace, Norfolk House, Nottingham Cottage, Oak Grove House, Oatlands Palace, Oatlands Park, Osborne Cottage, Osborne House, Palace of Placentia, Queen Charlotte’s Cottage.
  Queen’s House, Ranger’s House, Ribsden Holt, Richmond Palace, Romenda Lodge, The Royal Pavilion, Brighton Sagana Lodge, Savile House, Savoy Palace, Schomberg House, Somerset House, Stirling Castle, Sunninghill Park, Sussex House, Theobalds Palace, Walmer Castle Westfield, Palace of Westminster.
  Palace of Whitehall, White Lodge, The King’s House, Windlesham Moor, Witley Court, Woodstock Palace, York Cottage, York House, St James’s Palace. Kilde: Wikipedia.

  Vestlig hovedstrøm-presse og medias dekning av Dronningens bortgang er beregnet på den vestlige befolkningen. Folk fra landene under imperiet, spesielt i Afrika, Midt-Østen og Asia har nok helt andre meninger om Dronningen og det britiske Imperiet de har lidd under.

  Svar
 • Northern Light.
  13 september 2022 18:00

  Rettelse, dette er eiendommene den britiske kongefamilien nå eier, det skulle stått oppført først i overstående kommentar: Buckingham Palace, Windsor Castle, Palace of Holyroodhouse, Hillsborough Castle, Sandringham House, Balmoral Castle, Craigowan Lodge, Clarence House, Highgrove House, Llwynywermod, Tamarisk House, Birkhall, Kensington Palace, Anmer Hall, Adelaide Cottage, Frogmore Cottage, St James’s Palace, Gatcombe Park, The Royal Lodge, Ivy Cottage, Bagshot Park, Barnwell Manor, Wren House,Thatched House Lodge.

  Eiendommene i overstående kommentar var tidligere den britiske kongefamiliens eiendom.

  Svar
 • Queen Elizabeth og prins Charles måtte nødvendigvis godkjenne mordet på Lady Diana. Utført av dei hemmelige tjenestene i England, Frankrike og USA.

  Kamuflert som ei trafikkulykke forblødde ho under medisinsk tilsyn i ambulansen som stod stille i tunnelen i svært lang tid i staden for å køyre til sjukehuset like ved.

  På tross av indre skader kunne ho overlevd med god margin.

  Prins Harry, som åpenbart ikkje har Charles til far, og som sjølvsagt kjenner sanninga, har rømt det kriminelle Huset.

  Ein mordar er død, og ein annan er kongen.

  Svar
 • I rettsaka ti år etter avsa juryen kjennelsen: Unlawful Murder.

  Dette er den offisielle status til mordet, som jo Diana frykta.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Dommer i USA krever at dokumenter skal offentliggjøres om iverksatte pandemitiltak.

Skal vise en planlagt desinformasjon hvor myndighetene deltok.

Forrige innlegg

Strømprisene

Fastsettes ikke etter likevektsprisen, men marginalprisen — den aller høyeste prisen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.