POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Noen tror krigen begynte for ett år siden.

Vi har nettopp markert niårsdagen for krigen i Ukraina.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Derimot.no sin redaktør besøkte krigssonen på russisk side i juli/august sammen med flere andre fra Norge. Det første som møtte oss var beskytning med missiler og granater fra ukrainsk side inn i storbyen Donetsk. Og de var ikke rettet mot militære mål, men mot helt tilfeldige sivile mål. Dette har pågått siden 2014 og fortsetter. Dette er terrorbeskytning og våre medier har ennå ikke omtalt dette som har tatt livet av over 10 000 sivile og til masse-evakuering fra Donetsk, særlig av barn.

Her er et sivilt bolighus truffet og greiner fra treet har falt ned over bilen vi ser. Kvinnen foran fikk leiligheten sin i 10. etasje rasert av granat-treffet. Heldigivis var den tom for folk.

Det er en ikke-sak. Egentlig er det ganske utrolig og forteller mye om hvordan våre store medier i dag fungerer.

En må spørre seg hvorfor dette ikke skal nevnes. Svaret gir seg selv. Hele glansbildet av Ukrainas regjering som et uskyldig offer for russisk krigføring faller sammen. Minsk-avtalene forutsatte at dette skulle opphøre, men det har bare vedvart. Ukraina har terrorisert sivile i mer enn 9 år og dette er en av de viktige årsakene til den krigen som nå pågår

Knut Lindtner
Redaktør

Ni-årsdagen for krigen i Ukraina

Av Manilio Dinucci

Vi er ikke på den første årsdagen, men på niårsdagen for krigen i Ukraina, som ble utløst i februar 2014 med statskuppet under USA-NATO-regi. I en tale fra Warszawa lovet president Biden å «stå ved president Zelensky uansett hva». Han støttes av president Meloni, som snudde posisjonen inntatt i 2014 og forsikret Zelensky om at «Italia vil være med deg til slutten». Dette er urovekkende uttalelser, gitt den reelle muligheten for at konflikten kan føre til en atomkrig, som ville være slutten for ikke bare Europa, men for verden. Ukraina er i stand til å produsere atomvåpen, og i Kiev er det absolutt de som følger en slik plan.

New York Times bekrefter det: « Ukraina ga opp et gigantisk atomarsenal for 30 år siden. I dag er det beklagelse ”. Med oppløsningen av Sovjetunionen i 1991, befant Ukraina seg i besittelse av det tredje største atomarsenalet i verden: rundt 5000 strategiske og taktiske våpen. De ble fjernet på 1990-tallet i henhold til avtaler mellom USA, Russland og Ukraina. Den teknologiske kapasiteten som Ukraina fikk på det militære atomfeltet under den amerikansk-sovjetiske konfrontasjonen er imidlertid ikke fjernet.

Ukraina – advarer president Putin – har til hensikt å lage sine egne atomvåpen, og dette er ikke bare skryt. Anskaffelse av atomvåpen vil være mye enklere for Ukraina enn for andre stater som driver slik forskning, spesielt hvis Kiev mottar utenlandsk teknologisk støtte. Vi kan ikke utelukke dette. Hvis Ukraina skaffer seg masseødeleggelsesvåpen, vil situasjonen i verden og i Europa endre seg dramatisk.»

Soldater i Edelweiss-divisjonen under partisanjakt i Jugoslavia under 2. verdenskrig. (Bundesarchiv, Bild 101I-005-0046-23 / CC-BY-SA 3.0)

I hvilke hender vil de ukrainske atomvåpnene bli bekreftet av det faktum at Zelenskyy nettopp har tildelt den 10. ukrainske angrepsbrigaden » Edelweiss-ærestittelen «: samme navn og symbol på en av de mest grusomme nazistiske divisjonene, den 1. Edelweiss-divisjonen, som i 1943 massakrerte over 5000 italienske soldater som hadde overgitt seg i greske Kefalonia.

https://www.globalresearch.ca/the-ninth-anniversary-of-the-war-in-ukraine/5809965

Den opprinnelige kilden til denne artikkelen er Grandangolo og Global Research

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Noe av det første Russland gjorde når de gikk inn med militære styrker vest i Ukraina, var å sjekke om det var blitt utviklet atomvåpen på Tsjernobyl kraftverket (det som var igjen av atomkraftverket). Like før dette skjedde hadde Zelensky på sikkerhetskonferansen i München trukket Ukraina ut av Budapest-avtalen (memorandumet) hvor det var avtalt at Ukraina og Hviterussland ikke lenger skulle ha atomvåpen.
  Og er det smart av en statsleder som Zelensky å si noe slikt når landet står på randen av krig? Trolig var dette med på å starte krigen, og det var kanskje hensikten. (Hvordan hadde feks USA reagert hvis feks Mexico eller Venezuela proklamerte at de ville utvikle atomvåpen).
  Faren for atomkrig må ikke undervurderes. Tenk hva som hadde skjedd hvis feks Hitler hadde klart å skaffe seg atomvåpen under WW2.

  Svar
  • Zelensky truet 19. febr. 2022 under sikkerhetskonferansen i Munchen å trekke Ukraina fra Budapest Memorandum avtalen. Da han krevde utvidede sikkerhetsgarantier fro de vestlige hovedmakter.
   Men gjorde han/Ukraina det?

   Svar
 • «Noen tror krigen begynte for ett år siden.»

  Dette skyldes jo at denne krigen, fra 2014, var et ikke-tema i norsk media.
  Som Nato-leder Stoltenberg sin lyn-angreps-krig/terror fra 10 000 fot mot udefinerte mål i byer og tettsteder i Libya, med 30 000 drepte,var like uinteressant.
  Likeledes tyveriet av Libyas oljefond/gullfond, og Afghanistans statskasse.
  Vi tror allikvel vi har et fritt media i Norge. 😉

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

NRK sitt ‘Supernytt’:

Russofobisk feilindoktrinering serveres til barna

Forrige innlegg

Fullskala invasjon og uprovosert krig?

Hvorfor fortsetter en å gjenta dette som ikke stemmer?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.