POSTED IN Norge

NKP vil stille til valg.

De som ønsker å gi NKP denne demokratiske retten må signere nå.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Blir det for mye demokrati med NKP? Norges Kommunistiske Parti (NKP) jobber nå hardt for å samle nok underskrifter for å få lov til å stille lister til Stortingsvalget i september. Partiet må ha minst 500 signaturer for å kunne stille liste i en valgkrets. Pga. korona foregår innsamlingen mest elektronisk, ved at folk må logge seg inn med elektronisk ID og signere på at NKP kan stille liste:

nkp.no/signer

At et parti stiftet i 1923, og som har deltatt i alle valg i snart 100 år, må samle underskrifter på denne måten er urimelig. Alle som mener at det er en demokratisk rettighet for et etablert parti å kunne stille til valg bør signere, uavhengig av om de tenker å stemme NKP eller ikke.
__________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Spartakus
__________________________________________________________________________

Fristen er 31. mars.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • At et registrert parti (uansett «valør») må søke om å få lov til å stille til valg er vel en «bananrepublikk» verdig? Men det føyer seg pent inn i «de-platforming» av de som kanskje ikke er for NWO, Globalizme og 1 verdensregjering? Slike partier kan jo reelt utfordre makta må vite, og da må man «demokratisk» forsøke å utestenge dem. Vi skulle hatt et system hvor hvem som helst kan stille til valg i Demokratiets ånd, uten å måtte vise til at «noen» vil stemme på dem. Hver mann sitt parti, og så ser man ved valget om noen av dem får andre enn sin egen stemme, og dermed blir en del av det styringsdyktige flertall. Hvis ikke, takk for forsøket, men det var visst ikke interessant for velgerne.

  Svar
  • NKP, Norges Kommunistiske Parti, er ikke et registrert parti, jf partiregisteret i Brønnøysundregisteret. Det er ikke politisk vurdering av partiprogrammet for å bli godkjent, kun formelle krav som alle kan oppfylle uavhengig av partiets politikk. Nye må ha 5000 velgere for å bli registrert. Jeg veit ikke, men kan ikke tenke meg at eksisterende partier da registreringsordninga blei innført, måtte skaffe seg ny godkjenning med 5000 underskrifter. Både Arbeiderpartiet og NKP protesterte i 1973 på godkjenning av partiet Arbeidernes Kommunistparti(m-l), AKP(m-l). AKP søkte aldri om godkjenning, da de ikke ville stille til valg med det navnet. At NKP ikke er et registrert partinavn, trass i at det blei stifta i 1923, kan bare bety at noen partiledelse i NKP på et tidspunkt ikke har giddet å sørge for en sånn formalitet. Hvis NKPs ledelse i dag regner seg som seriøse, må de sørge for å få 5000 stemmer for å bli registrert så slipper de denne tigginga av underskrifter. Hvis de ikke ser på det som en politisk fordel å skape oppmerksomhet om sin hjelpesløse amatørisme. Å ha som mål å styre en stat med sitt program rimer ikke med å ikke en gang kunne klare å registrere partiet.

   Svar
   • Det kreves altså 5000 underskrifter for å bli registrert som parti, ikke velgere! Men de som skriver under må være godkjent som velgere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Utslippsfri sokkel?

Gir ingen klimaeffekt. Pengene kan brukes til velferd.

Forrige innlegg

Uten kritisk avstand til stoffet.

NRK + US Marines = Sant

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.