POSTED IN Atomvåpen, Endring av politikken

Newsweek hevder det.

Har Finland gått med på utplassering av USAs atomraketter som forutsetning for Natomedlemskap?

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

I følge Newsweek, 26. oktober, «vil Finland tillate NATO å plassere atomvåpen på grensen til Russland» . De siterer finske medieoppslag. 

Angivelig var en betingelse som NATO hadde gitt Finland som forutsetning for å bli med i NATO, at de tillot at USAs atomraketter ble plassert på Finlands russiske grense, som er nærmere Moskva enn noen annen bortsett fra Ukrainas. Mens Ukrainas ville være 5 minutter fra blitz-nuking Moskva for å ødelegge Russlands gjengjeldelseskommando, ville Finlands være 7 minutter – bare rundt 120 sekunder lenger for Russland til at de kan starte sine gjengjeldelsesangrep.

Finland skal nå stemme over lovforslaget om å bli med i NATO, på det grunnlaget (dvs. å bli USAs spydspiss for å beseire Russland i WW III). Åpenbart (forutsatt at NATO faktisk hadde gitt Finlands ledere inntykk at det å si ja til dette ville øke NATOs sannsynlighet for å fremskynde Finlands søknad om å bli medlem), er NATO innstilt på å sette Russland i klemme hvis Finland blir med.

Newsweek melder også dette:

«USA har allerede rundt 100 atomvåpen i Europa, plassert i Belgia, Tyskland, Italia, Nederland og Tyrkia ifølge Federation of American Scientists. Storbritannia og Frankrike, begge NATO-medlemmer, opprettholder også sine egne uavhengige atomarsenaler.»

Ingen av disse landene grenser til Russland. De er alle mye lenger unna.

Under Cubakrisen i 1962 nektet JFK å la Sovjetunionen plassere sine missiler bare 1131 miles unna Washington DC og advarte om at USA ville starte WW III hvis de gjorde det; så Sovjetunionen bestemte seg for å la være.

Cuba | Government, Flag, Capital, Population, & Language | Britannica
Cuba har felles sjøgrense til USA

Den finske grensen når så nært som 507 miles unna Moskva, ved den finske byen Kotka. Den ukrainske grensen når betydelig nærmere: 317 miles fra Shostka til Moskva, og 353 miles fra Sumy til Moskva – som den Russland-grensende nasjonen som ville utgjøre den største faren for Russland hvis de ble lagt til NATO. Finland er nummer 2 — bare Ukraina er enda verre i et russisk syn.

Russland invaderte Ukraina for å kunne flytte de potensielle 317 milene tilbake til minst de 1131 milene som alle i 1962 var enige om ville være for nær Washington DC og derfor begrunnelse for Amerika å starte WW III for å forhindre. Har vi nå nådd stupet før tredje verdenskrig?

Päivi Räsänen tiltalt etter å ha sitert bibelvers: Trosfriheten på prøve i Finland
St Petersburg ligger svært nær den finske gensen.

Grunnen til at forskjellen mellom 317 miles versus 507 miles er bare rundt to minutter, er at den tregeste delen av flyturen er den tidligste, mens den akselererer. I praksis er for Washington å plassere sine atomvåpen raketter 507 miles fra Kreml praktisk talt det samme som å plassere dem på det nærmeste punktet på Ukrainas grense. Man kan allerede se at Russland aktivt motsetter seg dette.

I 1962 var missilene langt tregere enn de er i dag. Så, for at det skal være en ekvivalens mellom de 1131 milene fra Cuba i 1962, ville Russland trenge å holde amerikanske missiler omtrent 2000 miles fra USAs nærmeste landbaserte atomraketter i dag. Den nåværende situasjonen er betydelig farligere for Russland enn Cubakrisen var for Amerika i 1962.

I følge ledende amerikanske forskere som spesialiserer seg på å evaluere slike saker, skaper USAs nylige atomvåpenpolitikk «nøyaktig det man ville forvente å se, hvis en atomvæpnet stat planla å ha kapasitet til å kjempe og vinne en atomkrig ved å avvæpne fiender med et overraskende første slag.»

Newsweeks avsløring 26. oktober antyder at dette faktisk er hva den amerikanske regjeringen har vært, og planlegger for: «å kjempe og vinne en atomkrig ved å avvæpne fiender med et overraskende første angrep.» (Denne metastrategien kalles «Nuclear Primacy», og i Amerika erstattet den «MAD» eller Mutually Assured Destruction-metastrategien rundt 2006. )

Under andre verdenskrig var Finland på nazistenes side og deltok sammen med tyskerne i deres «Operasjon Barbarossa-invasjon av Sovjetunionen.» Hvis det blir med i NATO, vil Finland gjenta det nå, men bare mot Russland.

Oversatt, bearbeidet og noe forkortet av redaksjonen.

Forsidebilde: Maria Vojtovicova

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Hans K Johnsen
  29 oktober 2022 13:59

  Pentagon vet at USA vil bli utslettet i en atomkrig med Russland. USA har NULL forsvar mot de stridsmidler som Russland kan benytte. Russland har imidlertid et slikt forsvar (noe pentagon er klar over) og USA kan kanskje greie å ødelegge store deler av Russlands byer, rakettsiloer og territorier ved et overraskende atomangrep, men de kan ikke hindre påfølgende totalutslettede angrep fra russiske ubåter og hypersoniske missiler som vil komme selv om alle beslutningssentra i Russland er ødelagte.
  Siden Pentagon og USA egentlig er et offer for finanselitens (dvs Rotschilds) forsøk på å ta over verden med politisk/økonomisk makt og utpressing, har jeg tro på at fornuften i Pentagon vil seire.
  Problemet erå få reddet ansikt(og livet) for den korrupte, politiske elite i Washington som eies av nevnte elite.
  De står overfor samme problem som ISIS (som USA også skapte) – så fort de har gjort jobben sin, eller har sviktet – er de verdiløse, eller evt en trussel mot bevaring av narrativet. Den mest verdiløse mannen i verden kommer om kort tid til å være Zelensky. Mange ansikt i Washington avhenger av at han blir syndebukk…… Og stakkars Jens…

  Svar
  • «Norges store sønn»Jens sa nettopp, 20. oktober, «hjertelig» velkommen til Finland og Sverige: » å bli med i NATO vil gjøre dere tryggere, NATO sterkere, og det Euro-Atlantiske område sikkert». Hele Norden er nå i livsfare på grunn av den mannen og dustene som følger hans råd.

   Svar
 • Nordgrensen til Finland ligger vel tett opptil Kolahalvøya hvor Russland har store og viktige militære styrker. Radarsystemet i Vardø-Vadsø kan være viktig for finske rakettutskyting mot Kola. Finske rakettbaser øker faren for et russisk angrep på Finnmark og Vardø-Vadsø bla pga det norske radarsystemet.

  Svar
 • Arno Mong Daastøl
  2 november 2022 5:38

  Historisk bør det huskes at USSR plasserte atomvåpen på Cuba, som et svar på USAs provokasjon med atomvåpen utplassering i Tyrkia, langs grensa til USSR. Etter utplassering på Cuba, krevet USSR tilbaketrekking av USAs atomvåpen i Tyrkia. Det fikk de. Idag har ikke Russland tilsvarende forhandlingskort…..

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Når krybben er tom bites hestene.

Ukraina-krigen forener ikke lenger EU og USA.

Forrige innlegg

Selv når dei taper.

I USAs medier (og i norske) er Ukraina alltid vinneren.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.