POSTED IN Israel, Krig-fred

Netanyahu:

Faller vi er dere (USA og Europa) de neste.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

I en viss forstand har Netanyahu rett. USA og Israels regjeringer har vært som «skjorta og ræva», så tett klistra at det ofte ikke vært mulig å avgjøre hvem som bestemte og hvem som lystret. Men han blander USA med USAs regjering. USAs befolkning er ikke tjent med det som nå utfolder seg på Gaza – heller ikke Israels befolkning. Israels befolkning er heller ikke det samme som Israels regjering.

Men slik er den forvirrende retorikken. Er f.eks. den norske regjeringen identisk med Norges befolkning? Like lite som USAs regjering er det samme som USAs befolkning. USAs regjering representerer USAs kapitalinteresser – ikke den vanlige USA-innbygger – langt derfra egentlig.

Representerer denne mannen USAs befolkning? At han er valgt av en minoritet til å representere USA er klart, men selv det er tvilsomt. Visste folk hvilken politikk de ville få?

Denne typen retorikk blander kortene og fører til forvirring. Netanyahu er en ekstremist i Israel, men fremstiller seg som en representant for hele Israel. For å forstå hvor ekstrem den israelske regjeringen er det nødvendig å ta inn over seg at det sitter representanter der som vil utslette hele Gazas befolkning, 2,3 millioner mennesker, halvparten barn.

At Netanyahu bruker denne typen retorikk: «Taper vi er USA og Europa de neste», er en type skremsel som vil finne gjenklang hos en del, men den forteller også den israelske regjeringen sliter og er i ferd med å bli internasjonalt isolert. På sikt vil slike prosesser være vel så viktige som krigføringen.

F.eks endres nå merkingen av den del varer i Frankrike fordi en vil unngå en boikott av disse produktene som er israelske. På lang sikt svir slike tiltak mer. For mange er lommeboken det viktigste organet, viktigere enn hjertet.

Knut Lindtner
Redaktør

Netanyahu: Amerika er den «neste» hvis Israel taper krigen.


Israels statsminister erklærte at det ikke er «ingen erstatning» for «total seier» i Gaza.
Islamistiske militante vil utgjøre en trussel mot USA og Europa hvis Israel taper sin nåværende krig med Hamas, har statsminister Benjamin Netanyahu hevdet, og sier at vestlige stater vil være neste i køen dersom landet hans mislykkes.

Mens statsministeren erkjente at Washington hadde vært svært støttende for Israels militære aksjon i Gaza, avviste han alle oppfordringer om våpenhvile, og insisterte på at det ville utgjøre en overgivelse til Hamas.

Netanyahu bønnfalt Israels allierte om støtte under et møte med Fox News’ Sean Hannity på mandag, og sa «Vi må vinne ikke bare for vår skyld, men for Midtøstens skyld,» så vel som «for skyld våre arabiske naboer» og verden for øvrig.

Hvem er Israel? Er flagget Israel?

«Vi må vinne for å beskytte Israel. Vi må vinne for å beskytte Midtøsten. Vi må vinne for den siviliserte verdens skyld. Det er kampen vi kjemper, og den føres akkurat nå. Det er ingen erstatning for den seieren,» fortsatte han, og la til «Hvis vi ikke vinner nå, så er Europa neste og du neste.»

Statsministeren insisterte på at «vår kamp er din kamp», fortsatte med å påstå at det eksisterer en «terrorakse» mellom Hamas i Gaza, Hizbollah i Libanon, houthiene i Jemen og den iranske regjeringen, og hevdet at Teherans «undersåtter» søker å « bringe Midtøsten [og] verden tilbake til den mørke middelalderen.»

«På den andre siden står Israel, de moderne arabiske statene, selvfølgelig USA, alle kreftene som ønsker å se fred, velstand for Midtøsten og for verden,» la Netanyahu til.

Amerikanske tjenestemenn har vært motvillige til å oppfordre direkte til våpenhvile, i stedet for å foreslå kortere «humanitære pauser» for å la bistand komme inn i den beleirede palestinske enklaven. Men ettersom dødstallene øker i Gaza, har noen administrasjonstjenestemenn oppfordret til tilbakeholdenhet fra israelske styrker, mens USAs utenriksminister Antony Blinken nylig beklaget at «altfor mange» palestinere hadde dødd i Israels bombekampanje.

https://www.rt.com/news/587217-netanyahu-america-next-hamas/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • «Netanyahu er en ekstremist i Israel, men fremstiller seg som en representant for hele Israel. »

  Tja. Nå er det jo mange hundretusen israelere/jøder som bygger bo på okkuperte områder.
  Hva sier disse til seg sjøl tro? – At de har rett til dette , fordi er utvalgte?

  Hvis jeg bygger på naboens tomt, og kanskje river hans hus først. (?)
  Så er det greit, – hvis regjeringen sier det er min rett?

  Svar
 • Jud1 (falske jøder) styrte sjø-imperiet UK, det sank.
  Jud1 styrer land-imperiet US, det synker nå.
  Hva blir det neste? Space-imperiet Kina styrt av jud1?
  Det kristne Byzants-imperiet varte i 1200 år, ikke 1, EN jøde fikk styre eller holde på med penger der, ellers fikk de leve og bo der som andre nasjonaliteter. Under kristent styre kunne innbyggerne leve og bo sammen i fordragelighet, merkelig egentlig når man i dag ser hvordan «elitene» hisser opp befolkninger til å utrydde kristne?

  Svar
 • Northern Light.
  15 november 2023 15:58

  Scott Ritter: Israels atomvåpen må frem i søkelyset.

  Av Scott Ritter.
  Når krigen mellom Israel og Hamas går inn i sin andre måned, er en av topp-prioriteringene for alle parter å forhindre at konflikten utvides regionalt. Israelske bekymringer over en nordfront med Hizbollah langs Israels grense til Libanon har fått USA til å utplassere betydelig militærmakt til det østlige Middelhavet, som en maktdemonstrasjon for å avskrekke både Hizbollah og Iran.

  Utsiktene til en krig mellom Israel og Iran har også kastet et ubehagelig lys over Israels atomvåpen kapasitet, og muligheten for at disse våpnene blir brukt dersom kampene i Gaza skulle utvides regionalt. Både Israel og USA har anklaget Iran for å ha et skjult atomvåpenprogram, noe Iran på det sterkeste benekter.

  Israels kulturarvminister Amichai Eliyahu antydet nylig at et av Israels alternativer i krigen mot Hamas kan være å bruke atomvåpen på Gazastripen, og det satte Israels ukjente atomvåpenprogram i det internasjonale søkelyset. Eliyahus kommentarer ble raskt avvist av Israels statsminister Benjamin Netanyahu, og kulturarvministeren ble suspendert fra å delta på statsrådsmøter.

  Eliyahu, medlem av nasjonal sikkerhetsminister Itamar Ben Gvirs høyreekstreme parti Otzma Yehudit (Jødisk makt), kom med sine kommentarer mens han svarte på et spørsmål under et direkte radiointervju. «Din forventning er at vi i morgen tidlig vil slippe noe tilsvarende en atombombe over hele Gaza, og eliminere alle der?» spurte intervjueren. «Det er en måte», svarte Eliyahu.
  Det må nevnes at Eliyahu aldri nevnte atomvåpen selv. På samme måte snakket ikke spørsmåls-stilleren om et faktisk atomvåpen, men snarere om noe «som tilsvarer» et atomvåpen.

  Israel er tvetydig om de har atomåpen.
  Men bare at det hentydes til eksistensen og mulig bruk av atomvåpen av en israelsk regjeringsmedlem tiltrekker seg stor oppmerksomhet, og understreker kontroversen som omgir Israels atomvåpen-program.

  Det israelske atomvåpenprogrammet dateres til midten av 1950-tallet, da landets første statsminister, David Ben-Gurion, beordret det militæret til å utvikle en atomvåpenplan for å oppveie militære overlegenheten til Israels arabiske naboer. Utviklet i stor hemmelighet med bistand fra Frankrike, var det israelske programmet sentrert om et produksjonsanlegg for atomvåpen lokalisert i Dimona, i Negev-ørkenen, hvor Israel, under dekke av et sivilt atomkraftprogram, begynte å produsere plutonium.

  USAs president John F. Kennedy konfronterte Ben-Gurion om Dimona. Under press uttalte Ben-Gurion at Dimona-anlegget hadde en kapasitet for utvinning av plutonium som kunne brukes til militære formål, men forsøkte å mildne USAs bekymringer ved å erklære at Israel ikke hadde «ingen intensjon om å utvikle atomvåpen nå».

  Mens Israel iherdig har holdt på sin politikk med nukleær tvetydighet, har det vært noen hendelser som gjør denne politikken tvilsom. I 2004, mens han talte på en politisk partisamling i Tel Aviv, gjorde Israels statsminister Ariel Sharon en indirekte sammenligning mellom atomambisjonene, reelle og innbilte, til Libya og Iran, som han mente burde stoppes, men Israel, «må ikke omtales når det gjelder vår avskrekkende evne» sa Sharon. I et intervju i desember 2006 med tysk fjernsyn, så det ut til at Sharons etterfølger, Ehud Olmert, åpent vedgikk Israels atomstatus da han kritiserte Iran for å ville «ha atomvåpen, som Amerika, Frankrike, Israel og Russland».

  Stockholm International Peace Research Institute anslår at Israels atomarsenal består av 80 våpen, 50 for missiler og 30 for å slippes med fly. Israel antas også å besitte et ukjent antall atom-artillerigranater.

  Eksistensiell trussel.
  Enhver militær konflikt mellom Israel og Iran bare gjennomføres med betydelig militær bistand fra USA, som kanskje ikke kommer. Hvis den nåværende konflikten med Hamas skulle eskalere til å involvere både Hizbollah og Iran, har ikke Israel militær kapasitet til å overvinne dem med konvensjonelle våpen. Da vil Israel stå overfor avgjørelsen om å om å offentlig erklære at de har atomvåpen.

  Hvis dette gjøres på feil måte, kan det til og med snu deres amerikanske allierte mot dem. Dette er grunnen til at Israels statsminister Benjamin Netanyahu gikk så hardt ut mot sin minister. For dette må gjøres på en kontrollert måte, som må være å avskrekke mot bruk av atomvåpen, ikke oppmuntre til å bruke det.

  Fra Global Research, publisert 15 november 2023.
  Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker og video i orgnalartikkelen.
  Ritter har vært etteretningsoffiser i USAs marine styrker, og våpeninspektør for FN.
  Orginalartikkel: Israel’s Nuclear Weapons in the Spotlight. Scott Ritter.

  Svar
 • Mordechai Vanunu (kjernefysiker)fortalte sannheten om at Israel hadde utviklet atombomber i 1988-han ble kastet i fengsel i 18 år. Han er ennå ingen fri mann. Israel har satt han i «celle» i Palestina. Han får ikke reise hvor han vil.

  Svar
  • Olav B.
   » Han er ennå ingen fri mann. Israel har satt han i «celle» i Palestina. Han får ikke reise hvor han vil..

   – Og protesterte den vestlige politiske verden ( de gode )over dette overgrepet?

   Selvfølgelig ikke. Det ble taushet.
   – Som gærningene som også styrer media, og dobbeltmoralistene i vesten vil.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hvilke nabostater får besøk av IDA?

I Israel diskuteres nå en utvidelse av krigen.

Forrige innlegg

I virkeligheten har de ikke penger til krig:

USA er blakk.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.